Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΠΥΡ ΚΑΙ ...[ΣΥΓ]ΚΙΝΗΣΗ


     Μια εσωτερική διδασκαλία κιναισθησίας με δευτερεύον στοιχείο το "πυρ" ήταν η σημερινή προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Αν και ο Αρχηγός της Ομάδος είχε ορίσει ως Αρχηγό Γραμμής Βολής τον Ιδρυτή της Ομάδος, ο τελευταίος, πανούργος όπως πάντα, είχε μετατρέψει σε Αρχηγούς Γραμμής Βολής τον ίδιο τον Αρχηγό και τον Αρπάλυκο οι οποίοι, ακουσίως, "έτρεχαν" όλη την Γραμμή Βολής σε μία περίεργη διαδρομή κινητικών τοξεύσεων.


     Ανισοϋψή σκαλοπάτια κατασκευασμένα με κορμούς δένδρων σε ορεινό φυσικό έδαφος και ένα γεφυράκι κατασκευασμένο με φυσικά υλικά ήταν η σημερινή Γραμμή Βολής η οποία αξιοποιήθηκε ποικιλοτρόπως από τους Συνασκουμένους.


     Και άλλοτε να προηγούνται και άλλοτε να έπονται, ο Αρπάλυκος με τον Κωνσταντίνο, μετέβαλαν τον ρυθμό της κινήσεως των Συνασκουμένων, μετατρέποντας το βάδην σε τροχάδην και το αντίστροφο.


     Ενώ οι Συνασκούμενοι έπρεπε συνεχώς να κινούνται και να εναλλάσσουν το βάδην σε τροχάδην, έπρεπε να προσέχουν να μην εμπλακούν στα ανόμοια και άνισα σκαλοπάτια αναμένοντας τις εντολές τοξεύσεως με σφυρίγματα κι ενώ αναζητούσαν, ταυτοχρόνως τον μισοκρυμμένο στόχο που ..."εμφανίζονταν" απρόβλεπτα και κατά ένα μέρος πίσω από κάποιον κορμό ενώ ο Τοξότης εκινείτο στην περίεργη, αυτή, Γραμμή Βολής.


     Πολλές οι παραλλαγές του σημερινού προπονητικού ασκησιολογίου και κάθε μία από τις παραλλαγές του για κάποιον συγκεκριμένο λόγο.


     Όλοι οι Συνασκούμενοι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικότατα και μόνον μία πτώση Συνασκουμένης σημειώθηκε χωρίς, ευτυχώς, σοβαρές επιπτώσεις.


     Όλοι, με πρώτο τον 14χρονο Ορφέα κατάφεραν τελικό αποτέλεσμα της τάξεως του 58%  και, λαμβανομένου υπ΄ όψη του υψηλού βαθμού δυσκολίας του ασκησιολογίου αλλά και του αριθμού των αρχαρίων που συμμετείχαν, αυτή η Προπόνηση έδειξε ένα καλό ομαδικό επίπεδο.


     Στις συχνές απολογητικές αναλύσεις μετά από κάθε ενότητα ασκήσεων, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.


     Ο Αρπάλυκος επεσήμανε πολύ ουσιαστικά συμπεράσματα, χρήσιμα για την σύνθεση μελλοντικών προπονητικών προγραμμάτων.


     Ακόμη και το πειραχτήρι του ...παππού, ο Κωνσταντίνος μας, στη προσπάθειά του να "τσιγκλίσει" τον Αρχηγό Βολής σφυγμομετρώντας, όπως πάντα, την ...υπομονή του, κατέδειξε "αλήθειες" πολύ σημαντικές για την πρόοδο της Ομάδος.


     Βεβαίως, σήμερα η Ομάδα μας γιόρτασε και τα γενέθλια της Χρυσούλας μας η οποία μας έφερε μιαν γευστικότατη τάρτα φράουλα που έφτιαξε η ίδια.


     Όμως και ο πάντοτε ευγενής Σταύρος μας φρόντισε να κάνει και πάλι την έκπληξη βγάζοντας από τον σάκο του ...σαμπάνιες για να απολαύσουν όλοι οι παρόντες και να ευχηθούν στη Χρυσούλα μας, καθώς και το δώρο που της έφτιαξε με το ταλέντο και τις ικανότητές του ως σιδηρουργού, ένα πέταλο στολισμένο με το ονοματεπώνυμο της εορτάζουσας.


     Και η Χρυσούλα, με το πανέμορφο πέταλο στο ...κεφάλι, σέρβιρε σε όλους την υπέροχη τάρτα που έφτιαξε.

     Στιγμές ομαδικής χαράς και κεφιού ήσαν ο επίλογος αυτής της προπονητικής ημερίδος.


     Και ο Αρπάλυκος με τον Κωνσταντίνο, ο πρώην και ο νυν Αρχηγός Ομάδος να απολαμβάνουν τον καμπανίτη από ...φιάλης, ήταν η ωραιότερη σκηνή αυτού του απογεύματος, όπως μόνον οι "Έλληνες Κένταυροι" ξέρουν να χαίρονται.


     Ακόμη μια ωραία μέρα στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" με άσκηση, εορταστική ατμόσφαιρα και άφθονο ...καμπανίτη να ρέει ανάμεσα στα ανοιξιάτικα πεύκα.


     Αλήθεια, αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσεως και αν ναί, τι ορίζουμε ως "κρίση";


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" κρατάμε την "πόρτα" κλειστή στην κρίση, πρωτίστως, των Αξιών αλλά και σε κάθε άλλη κρίση που κάποιοι επιτήδειοι θα ήθελαν να μας φορέσουν ..."καπέλο".


     Εμείς έχουμε τον δικό μας τρόπο να βγαίνουμε νικητές από κάθε "κρίση", από κάθε δοκιμασία, με όφελος ψυχής αλλά και αισθήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.