Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ...ΠΛΗΞΗ


     13 χρόνια συνεχούς λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων" χωρίς ατύχημα αλλά και χωρίς ...πλήξη. Ένας κανόνας που δεν ισχύει μόνον για την κεντρική Ομάδα αλλά και για τα Παραρτήματά της. 


     Ενδεικτική περίπτωση το παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας"  το οποίο, κάθε φορά, εκπλήσσει με το ανανεωμένο περιεχόμενο του ασκησιολογίου του.


     Η μαχητική [και όχι "αθλητική"] Τοξοβολία η οποία μπορεί να είναι Έφιππη, Ενστικτώδης ή Παραδοσιακή, πράγματι, καλείται να αποδώσει υπό συνθήκες τόσο πολλαπλές και ξεχωριστές μεταξύ τους όσα και τα σενάρια μιας πολεμικής αναμετρήσεως.


     Με το παραπάνω "σκεπτικό" και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" επιδιώκει να εκπαιδεύει τους μαθητές της σε, συνεχώς, διαφορετικά "σενάρια" Ιππασίας και Τοξοβολίας, αποφεύγοντας την επανάληψη και την ρουτίνα.


     Έτσι, κανείς σ'  αυτή την Ομάδα δεν βαριέται, δεν πλήττει και με πρώτους τους Εκπαιδευτές της οι οποίοι καλούνται να ανακαλύπτουν συνεχώς "νέα μονοπάτια", οι μαθητές της βιώνουν μια συνεχή ανανεούμενη εκπαιδευτικήν εμπειρία.


     Σ'  αυτό το πλαίσιο και ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" υπέβαλε τους Συνασκουμένους του στην τελευταία τους Προπόνηση σε ανορθόδοξες τοξεύσεις ανισοϋψούς "λογικής"  παρασύροντάς τους στην ασυναίσθητη διορθωτική αναπροσαρμογή τροχιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όποιον σχετίζεται με την στοχαστική διαδικασία.


     Ευφυείς τρόποι ασκήσεως νου και σώματος από έναν ευφυή τοπικό πληθυσμό που τιμά με την δράση του μιαν Ομάδα που τιμά τον Πολιτισμό μιας χώρας. Όλα αλληλένδετα.


     Και η τελευταία Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" όπως διεξοδικώς αναλύεται στην σχετική γραπτή αναφορά του επικεφαλής του Παραρτήματος, απέδειξε ότι η γόνιμη φαντασία ενός Εκπαιδευτή σε συνδυασμό με τις ικανότητες των Συνασκουμένων του μπορούν να αποδώσουν λαμπρό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.