Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018


ΜΥΗΣΗ ΝΕΟΛΕΚΤΟΥ ΙΠΠΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Η συχνή επαφή με τους Ίππους με την παράλληλη αποφυγή αξιοποίησης τους αποκλειστικώς για ίππευση, μας φέρνει πιο κοντά στο να γνωρίσουμε πως ζουν αυτά  τα όντα, πως τρέφονται, πως συμπεριφέρονται και πως αλληλεπιδρούν με τον Άνθρωπο, αλλά και μεταξύ τους. 

     Οι γνώσεις που αποκομίζουμε από τον Ίππο είναι αρκετά σημαντικές για να κατανοήσει ο Άνθρωπος τόσο τα άλλα όντα που τον περιβάλλουν, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό ως προς τον τρόπο της δέουσας συμπεριφοράς του προς αυτά. 


     Μοιραία επέρχεται ένας δεσμός που η συνεργασία δεν περιορίζεται στον να ιππεύεται ο μεν από τον δε, αλλά στο ευρύτερο πλαίσιο του καθημερινού βίου αμφοτέρων. Έτσι μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε σταδιακά σε ένα βαθύτερο υπερβατικό στάδιο στο οποίο τα υλικά μέσα κατεύθυνσης του Ίππου παίζουν ολοένα και λιγότερο σημαντικό ρόλο. 

     Εξοικειώνουμε επομένως με αργά και σταθερά βήματα τον Ίππο στην διεύθυνσή του μέσω των ποδιών του Ιππέως με την ελάσσονα χρήση ηνιών. 


     Όλα αυτά τα εφαρμόσαμε στην τελευταία προπονητική ημερίδα στην Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" ασκούμενοι στην Έφιππη Τοξοβολία, εισάγοντας στην πολεμική τέχνη μας ακόμη έναν νέο Ίππο ο οποίος ουδέποτε πριν είχε την εμπειρία της.

     Και για μιαν ακόμη φορά οι προσεγγίσεις μας απεδείχθησαν ορθές και ο νεόλεκτος Ίππος μας προσέφερε την χαρά μιας αγαστής συνεργασίας χωρίς την χρήση κανενός "μέσου" βίας και καταναγκασμού.

Εφιπποτοξοτικά

Γεώργιος Ιφικράτης Σαυριανόπουλος
Εφιπποτοξότης - Επικεφαλής "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος"




Υστερόγραφο από τα "Κεντρικά":

     Μας εντυπωσιάζεις Ιφικράτη με την ατομική σου έφιππη πρόοδο και με την όλη σταυλική επαφή σου. Η ευγνωμοσύνη μας ακολουθεί την αγαπημένη φίλη κ. Μάρθα η οποία σου προσφέρει με ευγένεια ψυχής την δυνατότητα να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος αλογατάρης προάγοντας την Έφιππη Τοξοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.