Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΔΡΩΜΕΝΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ...ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


     Ο Σεπτέμβριος του 2016, ο πρώτος μήνας της νέας, Θ' προπονητικής Περιόδου μόλις πέρασε, αφήνοντας πίσω του το θετικότερο "πρόσημο" για τη δράση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     17 προπονητικές ημερίδες Ιππικής και Παραδοσιακής Τοξοβολίας, 6 ημερίδες ειδικής διδασκαλίας της "Τοξεύσεως εξ επαφής", 4 εκπαιδευτικές ημερίδες Αυτοάμυνας, 1 ομαδική επίσκεψη σε Μουσείο και 29 αναρτήσεις στο Ιστολόγιο της Ομάδος μας εκ των οποίων μία σημαντική μετάφραση για την επικοινωνία με τον Ίππο του αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος Μηνά Α. Τσομπανιάν με 443 αναγνώσεις την πρώτη ώρα της εμφανίσεώς της, επιβεβαιώνουν ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", απλώς, υπηρετούμε με συνέπεια τα Ιδανικά μας. 



     Πολυάνθρωπη και η τελευταία Γραμμή Βολής μας σε μία πολύ σημαντική Προπόνηση, ίσως τη σημαντικότερη από όλες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ώστε όλοι οι Συνασκούμενοι, πλέον, να μπορούν να λάβουν μια τάχιστην ανοσική πορεία στον τομέα της Ενστικτώδους Τοξοβολίας.


     Προηγουμένως, ο Ιδρυτής της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μιλώντας προς τους Συνασκουμένους εξήγησε ότι η οποιαδήποτε ομαδική ή και ατομική Προπόνηση δε καταλήγει στην ανάδειξη ενός ή περισσοτέρων πρωταθλητών αλλά κατατείνει σε αυτό.


     Έγινε προς όλους σαφές ότι σε μία Προπόνηση παρέχεται ένα "αζιμούθιο" βελτιώσεως σε κάθε προπονούμενο το οποίο θα πρέπει αυτός να ακολουθήσει και, αναπτύσσοντας τις κατευθύνσεις που δόθηκαν κατά την Προπόνηση να ασκηθεί κατά μόνας και να προσεγγίσει την τελειότητα.


     Πάντα ταύτα προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι αποκλειστικώς και μόνον το περιεχόμενο μιας Προπονήσεως μπορεί να θεωρηθεί πανάκεια τελικής επιτυχίας.


     Ακολούθως, ο Ιδρυτής της Ομάδος εξήγησε σε βάθος τα του περιεχομένου της συγκεκριμένης Προπονήσεως που δεν ήταν άλλο παρά η "Τόξευση εξ επαφής" με Αρχηγό Βολής τον αγαπημένο μας Θοδωρή Πρινιωτάκη και τους βοηθούς του που ο ίδιος επέλεξε για τη παρούσα εξαιρετικώς δύσκολη Προπόνηση κατά την οποία θα έπρεπε να μεταλαμπαδευθεί ομαδικώς μία διδασκαλία προοριζόμενη για εξατομικευμένη διδαχή.


     Ο Αρχηγός Βολής Θοδωρής Πρινιωτάκης, με τη σειρά του, διευκρίνισε τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της συγκεκριμένης απαιτητικότατης Προπονήσεως, επέλεξε τους βοηθούς του και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες ώστε κάθε βοηθός να αναλάβει συγκεκριμένο -ελάχιστο- αριθμό Συνασκουμένων και να αρχίσει η προπόνηση.


     Οι υπο-ομάδες των Συνασκουμένων με τους επικεφαλής τυος βοηθούς του Αρχηγού Βολής, συγκεντρωμένη η κάθε μία στο δικό της στόχο αλλά κοντά η μία με την άλλη, άρχισαν αμέσως να καθιστούν κοινωνούς της "Τοξοβολίας εξ επαφής" τους αναλογούντες Συνασκουμένους υπό την γενική επίβλεψη του εξαιρετικού Θοδωρή ο οποίος περιέτρεχε τη Γραμμή Βολής από υπο-ομάδα σε υπο-ομάδα. 


     Ένα επιπρόσθετο στοιχείο δυσκολίας για τον σημερινό Αρχηγό Βολής ήταν, επιπλέον της υψηλής δυσκολίας της εκτελέσεως της "Τοξοβολίας εξ επαφής" και η ευχάριστη για όλους μας άφιξη ενός νέου μαθητή από την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, του Αναστάση, που τόξευσε για πρώτη φορά!


     Υπό την μυητική φροντίδα του αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος, Εφιπποτοξότη Μηνά, ο Αναστάσης έπιασε για πρώτη φορά Τόξο και μας χαροποίησε όλους με την άμεση κατανόηση τόσο της εισαγωγικής "Τοξοβολίας εξ επαφής" όσο και με τις μετέπειτα τοξεύσεις του.


     Σταθερή Αξία της Ομάδος, ο νεαρός Μιχάλης ο οποίος μας κατέπληξε και πάλι με την "εγκεφαλική" αυτοδιαχείρισή του, την άριστη προσαρμογή του στη Γραμμή Βολής και την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και με την ωριμότητά του η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία του.


     αθ' ύλην αρμόδιος" ως εκ των Κανονισμών Ανηλίκων Μελών και για την σημερινή εκπαιδευτική παιδαγωγική του νεαρού Μιχάλη, ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος Εφιπποτοξότης Μηνάς ο οποίος εντυπωσιάζει με την παιδαγωγικότατη ικανότητά του εμφανίζοντας έναν άριστο μέλλοντα Πατέρα.


     Εντυπωσιακή και η δήλωση μιας φιλοξενουμένης επιστημονος ερευνήτριας η οποία παρευρέθη μαζύ μας για να καταγράψει την κινησιολογία των Συνασκουμένων μας για μία ειδική μελέτη. Η ευγενέστατη και λίαν καλλιεργημένη επισκέπτριά μας, με ιδιαίτερην ωριμότητα αλλά και θεατρικήν ενσυναίσθηση, σε ένα διάλειμμα της καταγραφής της μας δήλωσε ότι αυτό που παρατηρούσε ήταν ένα δρώμενο επί σκηνής ...Ιαπωνικού Θεάτρου και όχι μια κοινή αθλητική Προπόνηση...


     Στο τέλος της πολύ ιδιαίτερης όσο και θεμελιακής σημερινής Προπονήσεως στην Ενστικτώδη Τοξοβολία όλοι, πλην ενός Συνασκουμένου, έδειξαν ότι κατενόησαν την σημασία της.


     Σύντομα, περί της "Τοξοβολίας εξ επαφής" θα χορηγηθούν και γραπτές-εικονογραφημένες σημειώσεις σε όλους τους Συνασκουμένους  ώστε να εμβαθύνουν περισσότερο στην ακρογωνιαία Αξία της για την Ενστικτώδη Τοξοβολία.


      Και είμαστε ευγνώμονες στον Αρχηγό Βολής Θοδωρή Πρινιωτάκη για την απολύτως επιτυχημένη διεξαγωγή του δύσκολου αυτού εγχειρήματος, με την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει!


     Ο αγαπημένος μας Πρωτεσίλαος (Σπυρίδων Νικόλης) ανέλαβε, κατόπιν τους Συνασκουμένους για το καθιερωμένο μάθημα Σπαθασκίας εδάφους.


     Σε φυσικό τερέν και όχι πάνω σε καλογυαλισμένα ...παρκέ, εκεί που αναμένεται η διεξαγωγή πραγματικής μάχης και όχι επιτηδευμένες πόζες για φωτογραφικές "ρεκλάμες" και σήμερα η Σπαθασκία έλαβε τις πραγματικές "διαστάσεις" της με την ιδιαιτερότητα μιας συναρπαστικής ροής αλλά και εντάσεως που όλοι οι Συνασκούμενοι πρόσεξαν και χάρηκαν!


     Εντυπωσιακή η ομογενοποίηση όλων υπό τις οδηγίες του Πρωτεσίλαου με ταχύτητα αλλά και αρμονία ανταποκρίσεως στα παραγγέλματα από όλους αν και, αρχικώς, μας προβλημάτισε ένας, κατά τα άλλα, εξαιρετικός Συνασκούμενος, ο Φίλιππος, ο οποίος φάνηκε υπερβολικά "επιθετικός".


     Όμως, μετά από μία προσεκτική παρατήρηση των αντιδράσεών του διαπιστώσαμε ότι εμφορείται από πραγματική Πολεμικήν Αρετή και οι αντιδράσεις του είναι αυτό που λέμε "ειλικρινώς μαχητικές" και όχι "αθλητικές" κάτι που μας έκανε να τον εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο.


     Και το όλο μάθημα κύλησε ωφέλιμα για τους συμμετασχόντες, με τον Πρωτεσίλαο να φροντίζει για την εξατομικευμένη τελειότητα ενός εκάστου εκπαιδευομένου του με την προσοχή που τον διακρίνει.


     Η Σπαθασκία εδάφους θα συνεχισθεί καθ΄ όλη την διανυόμενη Προπονητική Περίοδο και όσοι ιππεύουν θα έχουν την ευκαιρία να την εξασκήσουν και εφίππως σκοπός, άλλωστε, για τον οποίο προορίζονται αυτά τα μαθήματα εδάφους.


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αισθάνεται υπερήφανη για όλα τα Μέλη της αλλά ιδιαιτέρως για την νεαρή Μητέρα, την αγαπημένη μας Χρυσούλα, η οποία όχι μόνον ασκείται μαζύ μας σε όλα τα μαχητικά εκπαιδευτικά Προγράμματα αλλά εισάγει με ένα μοναδικό τρόπο σε αυτά και το λατρευτό βρέφος της, συνεχίζοντας τη Παράδοση της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Μητέρας η οποία, είτε ως Σπαρτιάτισσα, είτε ως Σουλιώτισσα γαλούχησε πολεμιστές που κράτησαν περήφανη τη Πατρίδα μας με τη Πολεμικήν Αρετή τους και τη φιλοπατρία τους! 


     Και αναλογιζόμαστε αν όλα αυτά τα μοντέρνα και εκφυλισμένα, αλητήρια, πολύχρωμα κομματόσκυλα δεν εξευτέλιζαν σε ταπεινούς ψηφοφόρους τους κατοίκους αυτού του τόπου, πόσο διαφορετική θα ήταν η θέση της Ελλάδος μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και πόση ευημερία θα ήταν προσδόκιμη για τα παιδιά της!


     Ως "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε ευτυχείς για την επιτέλεση ενός καθήκοντος του οποίου εκφραστής είναι και η αγαπημένη μας Χρυσούλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.