Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
ΣΤΗΝ "ΙΕΡΑ  ΦΙΛΕΝΘΕΩΝ  ΙΣΤΙΗ"




     Kατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητος "ΙΕΡΑ ΦΙΛΕΝΘΕΩΝ ΙΣΤΙΗ" η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" παρουσίασε, την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2016, σε μία ειδική βραδυά στην αίθουσα της Κοινότητος, την φιλοσοφία της και το έργο της ενώπιον εκλεκτού Κοινού Συνελλήνων.



     Το ιδρυτικό σκεπτικό, η οιακίζουσα φιλοσοφία αλλά και η πλήρης δράση της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατά την δεκαετή, σχεδόν, διαδρομή της ανεπτύχθησαν σε μία κατάμεστη αίθουσα από τον αναπληρωτήν Αρχηγό Ομάδος, Εφιπποτοξότη Μηνά Α. Τσομπανιάν και τον Ιδρυτή της Ομάδος Εφιπποτοξότην Αριστοτέλη Ηρ. Καλέντζη.


     Ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος Εφιπποτοξότης Μηνάς Α. Τσομπανιάν ανέπτυξε εν τάχει το λειτουργικό πλαίσιο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και την αγαστότητα των σχέσεων των Μελών της Ομάδος προς υλοποίηση του ιδρυτικού οράματος.  


     Ακολούθως, ο Ιδρυτής της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", Εφιπποτοξότης Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης, σκιαγράφησε το ιδρυτικό όραμα, και την επιτυχέστατη εκφορά των αρχικών ιδρυτικών προσδοκιών κατά την πολυετή πορεία της Ομάδος η οποία αποτελεί μίαν σύγχρονη και εν σμικρώ Πλατωνική "Πολιτεία" διαψεύδουσα όσους στερεοτύπως μιλούν περί, δήθεν ...ουτοπικότητος των πολιτειακών, ιερών, παρακαταθηκών του Έλληνος φιλοσόφου.


     Πολλές εύστοχες και σημαντικότατες ερωτήσεις έθεσε στο τέλος της παρουσιάσεως το Κοινό των Συνελλήνων ακροατών και αφού απαντήθηκαν όλες, η "ΙΕΡΑ ΦΙΛΕΝΘΕΩΝ ΙΣΤΙΗ" προσέφερε στους παρισταμένους οίνον και άρτον εις ακρόαση του Βακχικού "ευοί ευαάν!" ως είθισται μεταξύ Συνελλήνων.


     Ευγνώμονες ευχαριστίες προς την "ΙΕΡΑ ΦΙΛΕΝΘΕΩΝ ΙΣΤΙΗ" την Πρόεδρό της ερίτιμη κ. Αμφιτρίτη Βασιλείου και το προσελθόν Κοινό, από την "ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και την Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και με την διαβεβαίωση ότι ήδη τα φιλένθεα Μέλη μας εντρυφούν στην Βιβλιοθήκη της Εταιρείας μας ώστε να ανταποκριθούν με την προσήκουσα σοβαρότητα στη νέα ευγενή πρόταση της ερίτιμης κ. Προέδρου για μία ακόμη ομιλία στο προσεχές μέλλον στην αίθουσα της Κοινότητος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.