Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΥΕΤΙΟΥ ΔΙΟΣ ΗΜΩΝ...


     Με έναν "ουρανό" που άλλοι δε θα τολμούσαν να βγουν ούτε στην εξώπορτά τους, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ",  σήμερα, δε διστάσαμε να βρεθούμε στο Ιππευτήριο για την έφιππη εξάσκησή μας. Κοινώς, ...σκοτιστήκαμε για το κατάμαυρο ουράνιο "θόλο" που τον πλάκωνε ένα καταμέλανο καταιγιδοφόρο σύννεφο που έδειχνε ότι από στιγμήσε στιγμή θα μετέτρεπε την Αττική σε ...Μαύρη Θάλασσα.


     Αν και στο κέντρο των Αθηνών η καταιγίδα ήδη είχε αρχίσει να μετατρέπει σε ποτάμια τους δρόμους, στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ο 65χρονος Ιδρυτής της Ομάδος (τι περιμένει κανείς από τα ...σαλταρισμένα γεράματα...)  είχε παρασύρει τα "λυκόπουλα" σε μία αναμέτρηση με τον καιρό προσευχόμενος στους Θεούς να προλάβει ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος να εκτελέσει τα προγραμματισμένα μαθήματα της ημέρας. 


     Η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα ξεκίνησε με ένα μάθημα αλληλοδιδακτικής που έκανε ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος Μηνάς στον Συνασκούμενο Γεώργιο ρπί του Ιβάν, με αντικείμενο την κατανόηση των πλεονεκτημάτων της Φυσικής Ιππικής και στη περίπτωση της συραγωγήσεως. Σήμερα και οι δύο επιβεβαίωσαν γι άλλη μια φορά το πόσο καλύτερα διεξάγεται η συραγώγηση ΧΩΡΙΣ μάστιγα, όπως η Φυσική Ιππική επιτάσσει την άσκηση της όλης Ιππικής Τέχνης χωρίς τη χρήση βίας.


     Επιτυχέστατη και η αυτοπροπονητική  του αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος Μηνά ο οποίος ασκήθηκε επί της, πάντοτε υπέροχης τετράποδης Δασκάλας Άριας εκτελώντας το γυμνιππευτικό του πρόγραμμα με πολύ κέφι κάτω από έναν ουρανό ο οποίος, κάθε άλλο παρά καλό προμήνυε!


     Στη συνέχεια η πρωτοείσακτη μαθήτριά μας Ηλιάνα η οποία σήμερα είχε προγραμματίσει το "βάπτισμά" της στην Ιππική! Ένα κορίτσι γεμάτο κέφι με ένα διάπλατο χαμόγελο το οποίο έκανε την Άρια να την κάνει φιλενάδα από την πρώτη επαφή του Κύκλου Προσεγγίσεως, πάντοτε υπό την παρουσία του Εκπαιδευτή Μηνά.


     Παρά το ότι τα κατάμαυρα σύννεφα απειλούσαν να σκάσουν στα ...κεφάλια μας, η Ηλιάνα παρέμενε απτόητη εκτελώντας άριστα όλα τα παραγγέλματα του Μηνά σε όλη τη διάρκεια αυτού του πρώτου μαθήματός της.


     Χωρίς να δώσει ούτε για μια στιγμή την αίσθηση ότι ίππευε για πρώτη φορά, η Ηλιάνα χάρηκε τη φιλόξενη "ράχη" της Άριας και ξαπλώνοντας ανάσκελα πάνω της είχε τη ...χαρά να απολαύσει τη μαυρίλα του ουράνιου θόλου "κατάφατσα".


     Σε λίγο, η πρωτοείσακτη μαθήτρια μας έστειλε τα διάπλατα χαμόγελά της και από τη Μένδεια στάση ανεμίχοντας χορευτικά τα χεράκια της, με το Μηνά να έχει να τιθασεύσει δυο χαριτωμένα θηλυκά τα οποία έδειχναν ότι αψηφούσαν επιδεικτικά αυτό που στέκονταν απειλητικά πάνω από τα κεφάλια τους. Γυναίκες...


     Και τότε "γράφτηκε" το εκπληκτικό στιγμιότυπο, όταν τα ...επουράνια φαινόμενα ανησύχησαν την πειθήνια Άρια η οποία τινάχτηκε ενώ η Ηλιάνα στέκονταν όρθια και πάντα ...χαμογελαστή στα καπούλια της εκτελώντας την καταληκτική άσκηση του προγράμματός της.  Αλλά, η Άρια μπορεί να τινάχτηκε , η γυμνιππεύουσα, όμως, Ηλιάνα δεν έδειξε ουδεμία ...ανησυχία και συνέχισε παραμένουσα απτόητη και ...πιο χαμογελαστή στα "ιερά καπούλια" με τα χέρια της στην έκταση! Και τότε ο υέτιος Δίας άρχισε να μας ...ευλογεί με μία ...βρόχα που θύμιζε κάτι από καταιγίδα Ξύνθια ή, όπως εμείς την ονομάσαμε, καταιγίδα "Ηλιάνα" μιας και το ξέσπασμα περίμενε υπομονητικά την ολοκλήρωση του μαθήματος της νεαρής μαθήτριάς μας για να κάνει το ντεμπούτο του.


     Ευτυχώς που μόλις προλάβαμε να σταυλίσουμε την υπέροχη Άρια και να βρεθούμε όλοι μαζύ οι "κοινοί θνητοί" κάτω από το πρώτο υπόστεγο του Σταύλου, κολλημένοι στην άκρη του ενώ ολόγυρα ακόμη και κάτω από αυτό μας έδερνε αλύπητα η τρομερή μπόρα   και η σαρωτική πνοή όλων των ανέμηδων του Αιόλου.


     Μετ'  ου πολύ, ...νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, ...ιππεύσαντες και μη ιππεύσαντες, με την ανεκτίμητη βοήθεια του πάντοτε συντρεχτικού Πρωτεσίλαου ο οποίος σήμερα έκανε τις αμέτρητες "διασωστικές" διαδρομές με το τζιπ του μεταξύ Κοιλάδος και σταθμού Μετρό Κορωπίου, βρέθηκαν στη ράμπα να περιμένουν το τρένο για ...συντεταγμένη επιστροφή στα σπίτια τους. μεγάλη αδικημένη της ημέρας η μικρή Κωνσταντίνα μας που δεν πρόλαβε να ιππεύσει και η Κάλη μας της οποίας το ακυρωτικό του μαθήματός της της ήρθε ...τηλεφωνικώς. Χωρίς αστεία, η ευγνωμοσύνη μας προς τον Πρωτεσίλαο για τη σημερινή συμβολή του στη διακίνηση όλου του ...Σχολείου, απέραντη και ειδικώς για την ασφαλή αποχώρησή μας από το "μάτι του κυκλώνος" στο οποίο, άνευ του Πρωτεσίλαου θα παραμέναμε ώσπερ βλαστοί θερμοκηπίου ραντιζόμενοι από τα ουράνια, πλέον οργίλα του 65χρονου οργισμένου γηρατειού και Ιδρυτή της Ομάδος.  


     Πως να το κάνουμε... Κωνσταντίνα και Κάλη, στην Ιππασία όλοι μεν εκλεκτοί κάποιοι δε ...υπερτυχεροί! Την επόμενη φορά ελπίζουμε ο υέτιος Δίας να κρατήσει ...χαρακτήρα και σε σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.