Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ 
ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΜΟΤΑΤΟ ΟΚΤΩΒΡΗ
30/Χ/2016


     To πρώτο πράγμα που μάθαμε σήμερα είναι να αγνοούμε τα μετεωρολογικά δελτία που μιλούν για βροχές και καταιγίδες! Φαίνεται, ότι η πιο κατλάλληλη μέρα για υπαίθριες δραστηριότητες είναι εκείνη για την οποία το μετεωτολογικό δελτίο "μιλά" για έντονα καιρικά φαινόμενα κι ευτυχώς που το αγνοήσαμε για να απολαύσουμε την Έφιππη Τοξοβολία και μια υπέροχη φθινοπωρινή φύση.


     Ημέρα με πολλές δράσεις, Προπονήσεις και αρκετά μαθήματα η σημερινήξεκίνησε από ενωρίς το πρωί για να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα στο Ιππευτήριο και στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" χωρίς να ...νοτισθούμε ούτε από μια σταγόνα βροχής παρά τις δυσοίωνες μετεωρολογικές "προβλέψεις".


     Ο Μηνάς, σιγά - σιγά, εξελίσσεται σε έναν προσεκτικό Εκπαιδευτή με καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα μαθημάτων και έμφαση στις βασικές εκπαιδευτικές Αρχές της Ομάδος μας.


     Οι μαθητές του Μηνά αφιππεύουν ολοένα και πιο ωφελημένοι και η εκπαιδευτική "φιλοσοφία" του είναι να παραγάγει ένα έργο χωρίς θεαματικές εξάρσεις αλλά με ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία οι μαθητές μπορούν να βασίσουν την ασφάλεια και τη πρόοδό τους.


     Με λίγα λόγια, για τον αναπληρωτή Αρχηγό Ομάδος και Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Μηνά, δεν έχει σημασία το "φαίνεσθαι" αλλά το "είναι" κάτι που αποτελεί και Αρχή της Σχολής μας.


    Το σημερινό πρόγραμμα το "άνοιξε" η Κάλη με ασκήσεις διευθύνσεως.


     Κατόπιν η Ηλεάννα μας έδειξε ότι και από το, μόλις, δεύτερο μάθημα ενός μαθητή της Σχολής μας η Έφιππη Τοξοβολία μπορεί να αποτελέσει απόλαυση.


     Εν συνεχεία, ο Γεώργιος επικεντρώθηκε στη διεύθυνση ώστε να εμπεδώσει καλύτερα χειριστικές απαιτήσεις και ισορροπιστικές εκδοχές.


     Η Μάριον επέμεινε στην Έφιππη Τοξοβολία χειριζόμενη με λεπτότητα αλλά και ευφυία τον Ίππο της.


     Με ωραιότατην ιππευτικήν εμπειρία αλλά και θετικότατο φίλιππο ψυχισμό, η Μάριον, με σημαντικά ερωτηματικά και προβληματισμούς για πολλά ζητήματα ηθικής της Ιππικής, κατάφερε να παραμείνει επικεντρωμένη στο πρόγραμμά της και να αφιππεύσει με βέλτιστη ψυχολογία.


     Ο νέος Συνασκούμενός μας οτον οποίο είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα, ο Δημήτριος, από την πρώτη στιγμή της εφάλσεως με την οποία εφίππευσε έδειξε έναν χαρακτήρα ο οποίος θα εξελιχθεί ιππικώς χωρίς κανένα πρόβλημα.


     Το εισαγωγικό-διατατικό πρόγραμμά του, ο Δημήτριος το εξετέλεσε με αξιοπρόσεκτην άνεση και αυτοσυγκέντρωση.


     Με άνεση στάσεως επάνω στον Ίππο ο Δημήτριος δε δίστασε ούτε για μια στιγμή να εκτελέσει τις εντολές του Μηνά διασυνδεόμενος με τον τετράποδο ..."Δάσκαλό" του με τον ασφαλέστερο τρόπο.


     Και στη διδασκαλία της Ιππασίας ο μεγάλος κανόνας επιβεβαιώνεται σε κάθε μάθημα: "Κάνε αμέσως και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη αυτό που σου λέει ο Εκπαιδευτής σου εάν τον εμπιστεύσεσαι. Εάν όχι, άλλαξέ τον, ...αμέσως!"


     Ο ίδιος ο Μηνάς, σε ένα διάκενο των μαθημάτων του, ασκήθηκε και προχώρησε στο "εφίππως ορθοστάδην" που φαίνεται ότι τον απασχολεί ιδιαιτέρως αυτή τη περίοδο.


     Και, παρατηρώντας τη πρόοδο του Μηνά στο ιππικό "κεφάλαιο" που τον απασχολεί, δεν έχουμε καμιάν αμφιβολία ότι σύντομα το "Εφίππως Ορθοστάδην" θα γίνι "κτήμα" του.


     Ακολούθησε η Προπόνηση Σπαθασκίας με τον αγαπημένο μας Πρωτεσίλαο, πάντοτε κάτω από έναν γαλήνιο ουρανό ο οποίος, βάσει του μετεωρολογικού δελτίου, υποτίθεται ότι θα μας ...έλουζε τουλάχιστον με καρεκλοπόδαρα... 


     Ωστόσο, ο Μηνάς πρόλαβε και χάρηκε μερικές καταρρίψεις ιπταμένων στόχων όσο προετοιμάζονταν η Γραμμή Βολής για την ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Και στη Γραμμή Βολής δύο νέοι Συνασκούμενου μυήθηκαν, σήμερα, από τον ακούραστο Πρωτεσίλαο.


     Αυτός ο Οκτώβρης ήταν για όλους μας ο πιο παραγωγικός μήνας από την αρχή της ιδρύσεως της Ομάδος μας!


     Περισσότερες ομαδικές εβδομαδιαίες Προπονήσεις και οι πολυπληθέστερες της κεντρικής Ομάδος αλλά και όλων των περιφερειακών Παραρτημάτων, περισσότερες -σχεδόν καθημερινές- ημερίδες Τοξοβολίας με αντικείμενο την ανάπτυξη της "Τοξοβολίας εξ επαφής, περισσότερες διοργανώσεις, μαθήματα Σπαθασκίας και μαθήματα Αυτοάμυνας, περισσότερες από ποτέ μηνιαίες αναρτήσεις στο παρόν Ιστολόγιο 44 (!) τον αριθμό, δε μπορούμε να πούμε ότι μας κούρασαν και ότι όλη αυτή η ποιοτική παραγωγικότητα δεν μας συναρπάζει...


     Απλώς θα υποσχεθούμε ...ακόμη περισσότερη και, κυρίως, ποιοτικότερη δραστηριότητα για τον Νοέμβριο που ξημερώνει αύριο! Καλό μήνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.