Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

EΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


     Στη σημερινή Προπονητική Ημερίδα προσπαθώντας να βελτιώσουμε τη "στάση" και τις κινήσεις του μαθητή, αποτολμήσαμε μία εισαγωγή στην Εμβιομηχανική της Τοξοβολίας (Biomechanics) και στη κατάδειξη των σημείων προσοχής ώστε, τελικώς, ο μαθητής να αναπτύξει ιδίαν αντίληψη περί των απαραιτήτων διορθώσεων του άνω κορμού και του "δέοντος γενέσθαι" κατά την ατομική του Προπόνηση.


     Ξεκινώντας από την στάση πλήρους αδρανείας του λειτουργικού ώμου της έλκουσας χείρας, ο μαθητής συνειδητοποίησε την αρχική ευθείαση των ώμων (ουδεμία σχέση με τον ευθειασμό αυχένος!),


     Η αντίληψη των μυικών μεταβολών της βαθμιαίας γραμμικής κινήσεως της έλκουσας χείρας στην αντίστοιχη ωμοπλάτη ήταν το επόμενο στάδιο ενσυναισθήσεως από τον μαθητή. 


     Τέλος, η ενσυναίσθηση των μεταβολών κατά την ολοκλήρωση της έλξεως της χορδής και μέχρι του ενδεδειγμένου ορίου της ξιφοειδούς αποφύσεως του στέρνου, ήταν ο "προθάλαμος" της σημερινής Προπονητικής Ημερίδος, πριν καταλήξουμς στις απαραίτητες διορθώσεις.


     Εν τέλει, κάποια σοβαρά ελαττώματα "στάσεως" του άνω κορμού διορθώθηκαν και απομένουν δευτερεύουσες διορθώσεις για να χαρούμε την άψογη στάση του αρχαρίου Τοξότη. Το πλεονέκτημα ενός ατομικού μαθήματος παρέχει την προσδοκία μιας παρόμοιας εκπαιδευτικής "πολυτέλειας" και όπου ο μαθητής προσφέρεται οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με χαράν αξιοποιούν την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.