Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΤΕΓΚΡΙ


     έηση" στο μέγα τέγκρι του απέραντου γαλάζιου ουρανού και της γόνιμης γης, αυτό το σαββατοκύριακο από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" με τον τρόπο που μόνον εμείς ξέρουμε να κάνουμε. Και σαμάνος ...πρωθιερέας ο Μηνάς μας!


     Συνεχώς ολοένα και πιο πολυάνθρωπη η Γραμμή Βολής μας δείχνει ότι, πια, με το ζόρι μπορεί να μας εξυπηρετήσει η έκταση μιας ...πίστας αεροδρομίου... 


     Ταυτοχρόνως, λίγο πιο κει, στον Υμηττό, οι εφιπποτοξοτικοί καλπασμοί έδιναν κι έπαιρναν μέσα στο, επίσης, κατάφυτο τοπίο.


     Δύσκολη, πολύ δύσκολη τούτη η εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση έφτασε σε άξιο πέρας από τον πανάξιο Πρωτεσίλαό μας ως Αρχηγό Βολής και μάλιστα εγκαταλελειμμένο, μόνο, στο ρόλο του λόγω ...ανωτέρας βίας!


     Αντιθέτως, ο γνωστός "ύποπτος" στα φυσικά μονοπάτια του Υμηττού διούλεψε μέχρι τελικής ...πτώσεως από μια κούραση-τεκμήριο ικανοποιήσεως σε αυτό που όλοι αγαπάμε σε τούτη την Ομάδα.


     Και τα δύο φύλα, όλες οι ηλικίες και, κυρίως, η ίδια θετική ψυχική αύρα απ΄ άκρου σε άκρο της Γραμμής Βολής με τα Τόξα ανά χείρας...


     Κι όταν "ήρθε" η τελική πτώση από την κόπωση ..."Και μεσ' στην Τέχνη πάλι ξεκουράζομαι από τη δούλεψή της "...


     Όμως, "Εις το βουνό ψηλά εκεί, η άσκηση ...κινητική"!...


     ...και στη Κοιλάδα σπονδή ιππική στην Ελλάδα που, κατά τα λοιπά, πνίγηκε στη ...φασολάδα !


     Ώρες-ώρες, με τις προηγμένες ασκήσεις του Πρωτεσίλαου, μας ...θυμίζουμε και ολίγον δρομάρηδες στη ...μποσχάδα...


     Στη δε Κοιλάδα, ξεπερνάμε κάθε όριο ένοπλου ...πλουραλισμού, αφού οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" παραμένουν ακόρεστα ...φίλοπλοι!


     Με τους ενεδρεύοντες πάντοτε σε ...επιφυλακή!


     Και τους υπολοίπους να τραγουδάνε "Στ' άλογο, στ' άλογο Ομέρ Βρυώνη..."


     Τελικώς, παρά τη δυσκολία αυτής της Προπονήσεως-...διαδηλώσεως, έπαινος πρέπει να απονεμηθεί στον Πρωτεσίλαο για την επιτυχία της!


     Όσο για τον αναπληρωτή Αρχηγό Ομάδος Μηνά, αφήστε τον να χαρεί τον έρωτά του με την Άρια την οποία προτιμά ως ..."Γραμμή Βολής" βολευόμενος καλύτερα στα καπούλια της για μία παρθία βολή παρά στο χώμα όπως οι ...κοινοί θνητοί! 


     Επίσης, έπαινος πρέπει να απευθυνθεί στον Πρωτεσίλαο ο οποίος με το μάθημα της Σπαθασκίας Εδάφους επιστέγασε την δυναμικότατη, αυτή, Προπονητικήν Ημερίδα.


     Έχει αποδειχθεί ότι το μάθημα Σπαθασκίας μετά την Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας ηρεμεί και χαλαρώνει την τοξευτικήν ένταση και ο Πρωτεσίλαος ο οποίος μετατρέπει το μάθημά του σε άσκηση "χορού" προσφέρει πραγματικές στιγμές αρμονικής χαλαρώσεως.


     Άλλωστε, μία μάχη δεν είναι παρά η χαλάρωση του Πολεμιστή και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι μια πολεμική Ομάδα!


     Αργά το απόγευμα, μία ειδική πρόσκληση της Σωματειακής Ακαδημίας "ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΣ - HIKARIKWAI",  οδήγησε τον Ιδρυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και τον αναπληρωτή Αρχηγό Ομάδος στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Αργυρουπόλεως όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία λαμπρή διάλεξη για τον Σιντοϊσμό, από τον Ύπατο Δάσκαλο Yawara και Ιαπωνολόγο κ. Μάνο Δασκαλάκη.


     Η διάλεξη, μεστότατη πληροφοριών για την Πατρώα Θρησκεία των Ιαπώνων, κράτησε ζωηρότατο το ενδιαφέρον μας και λυπηθήκαμε που οι προπονητικές υποχρεώσεις των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν επέτρεψαν σε όλα τα Μέλη μας να την παρακολουθήσουν.


     Ευτυχώς, ο εξαιρετικός ομιλητής μας ενημέρωσε ότι, εκτός της παρούσης, μία σειρά παρομοίων ομιλιών σχετικών με τον υπέροχο Ιαπωνικό Πολιτισμό προετοιμάζεται από τον ίδιο και το "HIKAROKWAI", προσεχώς.


     Αξίζει να σημειωθεί ότι εισηγήτρια στην παρούσα διάλεξη ήταν η ερίτιμη Κυρία Κωστούλα Ροντήρη, θυγατέρα του αειμνήστου κορυφαίου σκηνοθέτη αρχαίας τραγωδίας Δημήτρη Ροντήρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.