Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


     Δυναμική δράση και στο Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" όπου η νεαρή Αρχηγός του Αναστασία Φ. Φωτίου με την συμπαράσταση του Πατέρα της Φώτη Φωτίου ξεκίνησαν να μυούν στα οφέλη της Ενστικτώδους Τοξοβολίας τους νεαρούς δημότες Ιδαλίου.



     Η Αναστασία Φ. Φωτίου, η νικήτρια αργυρού μεταλλίου στους διεθνείς Αγώνες Ιστορικής Τοξοβολίας του Σαν Μαρίνο (2015) ξεκίνησε μία προσπάθεια με την βοήθεια της τοπικής δημοτικής Αρχής να διαδώσει την Τοξοβολία στους μικρούς Συμπατριώτες της με το γνωστό ζήλο αλλά και τις ικανότητες που την διακρίνουν.



     Από το φωτογραφικό υλικό που είδαμε, παρατηρούμε την ικανότητα των νεαρών μαθητών της αγαπημένης μας Αναστασίας και την βεβαιότητα ότι αν συνεχίσουν προπονούμενοι σύντομα θα απολαύσουν μιαν ανεκτίμητην εσωτερική γαλήνη αλλά και την ικανότητα μιας υψηλής αυτοσυγκεντρώσεως.


     Πράγματι, εάν οι δυτικοί σχολικοί παράγοντες εγνώριζαν τα υψηλά οφέλη της Παραδοσιακής-Ενστικτώδους Τοξοβολίας για τα παιδιά θα είχαν καθιερώσει ειδικό μάθημα στα Σχολεία όπως συμβαίνει στην Ιαπωνία και Κορέα όπου το εκπαιδευτικό σύστημα θεωρεί ως προτεραιότητα την επίτευξη αυτοσυγκεντρώσεως και μη διασπάσεως της προσοχής των μαθητών.


     Και οι δημότες του ιστορικού Ιδαλίου της Κύπρου θα πρέπει να είναι ευτυχείς που τους δίδεται μια ουσιαστική ευκαιρία αναπτύξεως των πνευματικών ικανοτήτων των παιδιών τους μέσα από το διαχρονικό "μονοπάτι" της Παραδοσιακής-Ενστικτώδους Τοξοβολίας.


     Στο παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" στην ικανότατη Αρχηγό του και στον εξαιρετικό Πατέρα της ευχόμαστε καλήν επιτυχία στη δύσκολη προσπάθεια που ξεκίνησαν και σε όλα τα άξια Κυπριωτόπουλα κάθε επιτυχία στην πανέμορφη και ωφέλιμη Τοξοβολία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.