Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

 ΔΡΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΡΑΣΗ!


     Γεμάτο εφιπποτοξοτική δράση και το σημερινό Σάββατο 15η Οκτωβρίου 2016, με Προπονήσεις Έφιππης Τοξοβολίας και μαθήματα Ιππασίας στο Ιππευτήριο (Κορωπί) αλλά και με την ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας και το μάθημα Σπαθασκίας στη καταπράσινη καρδιά της Αθήνας. Μια μέρα που για το εκπαιδευτικό Επιτελείο της Ομάδος, όπως εδώ και δέκα συνεχή χρόνια, σήμαινε δουλειά από τις επτά το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ, με όλη την συνεπαγόμενη κόπωση αλλά και με όλη την απέραντη ικανοποίηση μιας, πραγματικά, ψυχαγωγικής ημερήσιας τελετουργίας.


     Στο Ιππευτήριο, ξεκίνησε σήμερα μαζύ μας την ωραία "περιπέτειά" της στην Ιππασία μία νέα εξαιρετική μαθήτρια, η Κάλη, την οποία ανέλαβε να μυήσει ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς Α. Τσομπανιάν.


     Ο αγαπημένος μας Μηνάς εξελίσσεται σε έναν ταλαντούχο Εκπαιδευτή κάνοντας ευτυχή όχι μόνον τον επιβλέποντά του αλλά και τους μαθητές του με την απόλυτη προσοχή του στον Ίππο και στους εκπαιδευομένους του, την σαφήνεια της διδασκαλίας του αλλά και την εκπαιδευτική του φαντασία που δείχνει να καλοσχεδιάζει στο μυαλό του την "επόμενη άσκηση" ώστε ο μαθητής του να προοδεύει τάχιστα χωρίς απώλεις χρόνου και χρήματος. Αυτό παρετηρήθη και στη σημερινό εναρκτήριο μάθημα της Κάλης την οποία καλωσορίσαμε! 


     Με τον Μηνά πλάι της, η Κάλη συντομότατα απέκτησε το "καλό κάθισμα" και την αναγκαία αυτοπεποίθηση ώστε να εκτελέσει τις ασκήσεις που της υπεδείχθησαν, χειριζόμενη αμέσως Ίππο και Τόξο με άνεση πέραν κάθε προσδοκίας για έναν πρωτοείσακτιο μαθητή.


     Με το πέρας αυτού του εισαγωγικού μαθήματος οι μεν, μαθήτρια Κάλη και ο Ίππος μας, έδειξαν απολύτως συνταυτισμένοι και ...αλληλέγγυοι σε μία κοινή προσδοκία μελλοντικής ψυχαγωγικής κι εκπαιδευτικής συνεργασίας, ο δε Μηνάς ότι θα εξελιχθεί σε άριστον Εκπαιδευτή. 


     Το ίδιο εντυπωσιακό και το περιεχόμενο του μαθήματος που έκανε ο Μηνάς στον Συνασκούμενο Γεώργιο με ευφυέστατο σχεδιασμό ασκήσεων και κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας.


     Ο Γεώργιος, πλησιάζοντας τη μέρα που θα δώσει εξετάσεις "ραφινάρει" τις μέχρι τώρα αποκτηθείσες δεξιότητές του με βαθμιαίες τεχνικές τελειοποιήσεις.


     Σήμερα, απ΄ ό,τι φάνηκε, ο Μηνάς "έσπρωξε" ακόμη πιο μπροστά στον τομέα της αυτοπεποιθήσεως τον μαθητή του με "έξυπνες" ασκήσεις που προάγουν την ισορροπία του Εφιπποτοξότη και την σχέση του με την μαχητικότητα.


     Ο Γεώργιος εξετέλεσε άριστα ό,τι του υπεδείχθη αλλά, αφιππεύοντας, εδήλωσε ...μη ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του! Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αυστηρές αυτοκριτικές των μαθητών μας, μας ...αρέσουν διότι καταγράφουν χαρακτήρες όχι απλώς σεμνούς αλλά και διψασμένους για πρόοδο!


     Στο περιθώριο των μαθημάτων του, σήμερα, ο Μηνάς μας ανέλαβε για λίγο και για πρώτη φορά μετά την ευδόκιμη αποφότησή του από τη σχολή μας τη σέλλα, όπως δικαιούταιομετά από επιτυχείς εξετάσεις κάθε Εφιπποτοξότης! Βεβαίως, η σέλλα την οποία ο Μηνάς ανέλαβε και χρησιμοποιούν οι Εφιπποτοξότες της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε θα μπορούσε παρά να είναι μία αυθεντική σέλλα Έφιππης Τοξοβολίας κατασκευής "Kassai".



     Μαθημένος να ιππεύει ανεπίσακτον Ίππο, ο Μηνάς μεταξύ σοβαρού και αστείου μας είπε ότι επί της σέλλας αισθάνεται ότι κάθεται στη κορυφή ...μιναρέ, παρά ταύτα, όμως, έδειξε γρήγορη προσαρμογή στη νέα αυτή ιππευτική συνθήκη. 


     Χωρίς να βραδύνει και μέσα σε πολύ λίγα λεπτά της ώρας, ο Μηνάς ανέλαβε και το Τόξο του ...δια τα περαιτέρω...


     ...Και όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Μηνάς δε βράδυνε να απολαύσει και τις πρώτες καλπαστικές τοξεύσεις του επί σέλλας! 


     Βεβαίως, αν και επρόκειτο περί ενός ιππευτικού ιντερλουδίου, ο Μηνάς δεν αφιππεύει εύκολα έτσι και εφιππεύσει με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σήμερα και το "ορθοστάδην επί βαδίζοντος" κάνοντας τα πρώτα του βήματα πριν προχωρήσει στο "ορθοστάδην επί τροχάζοντος" και στο "ορθοστάδην επί καλπάζοντος" που, είμαστε βέβαιοι ότι ...οραματίζεται οσονούπω!



     Με τη βοήθεια της στωϊκής Άριας και τη ρυταγώγηση του μαθητή του Γεωργίου, ο Μηνάς, φορώντας ειδικά υποδήματα αποσβεστικού και αντιολισθηρού πέλματος, σεβόμενος τα νεφρά του Ίππου του επεχείρησε τις πρώτες του, εν κινήσει, ανορθώσεις!


     Το ακατάπτωτο κέφι του Μηνά τον βοηθά ακόμη και στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του να προοδεύει συνεχώς κι έτσι εξελίσσεται σε έναν άριστο Εφιπποτοξότη χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνει.


     Στη Γραμμή Βολής για την ομαδικήν εβδομαδιαία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, σταθερά ο αριθμός των Συνασκουμένων δείχνει ότι μάλον η ...γη είναι μικρή για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ".


     Με την χαρά της υποδοχής νέων Μελών, η Γραμμή Βολής αναγκαστικώς διαιρέθηκε σε υπο-ομάδες  ώστε να γίνει εφικτή η Προπόνηση.


     Ευτυχώς, η άριστη συνεργασιμότητα όλων των Μελών της Ομάδος κατάφερε να φέρει σε αίσιο πέρας μια δυσκολότατη Προπόνηση για την οποία, τελικώς χρειάστηκε να γίνει Κύκλος και να πασρασχεθούν εξηγήσεις επί του οργανωτικού.


     Και πάλι ο αγαπημένος μας Πρωτεσίλαος συνεισέφερε στην εκπαίδευση της Σπαθασκίας με ένα ακόμη ενδιαφέρον μάθημα το οποίο, όμως, λόγω αντιξόου εδάφους και μεγάλης συμμετοχής του δυσκόλεψε τη ...ζωή!


     Βεβαίως, η εκπαιδευτική μας φιλοσοφία είναι να ασκούμεθα επί φυσικού εδάφους σε υπαίθρια σημεία αλλά, ενίοτε, ο ...φυσιοκεντρικότατος υπεύθυνος του όλου εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ομάδος το ...παρακάνει και το αναγνωρίζει!


     Ασφαλώς, όμως, η Σπαθασκία δε είναι μια δραστηριότητα η οποία πρέπει να περιορίζεται σε ...παρκεταρισμένες κλειστές "Αίθουσες Όπλων" αφού οι μάχες δεν διεξάγονται, κατά κανόνα, μέσα σε αυτές κι έτσι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιλέγουμε φυσικά εδάφη για την εκπαίδευσή μας σ'  αυτή.


     Όπως σημειώσαμε παραπάνω, η σταθερή μεγάλη προσέλευση Συνασκουμένων στη Γραμμή Βολλής και η ...στενότητα του υπαίθριου χώρου, προκάλεσε την εύλογη δυσαρέσκεια κάποιων Συνασκουμένων οι οποίοι ζήτησαν την επιλογή άλλου σημείου για την διεξαγωγή των εβδομαδιαίων ομαδικών Προπονήσεων Παραδοσιακής Τοξοβολίας με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος να συγκαλέσει Κύκλο προς ανταλλαγήν απόψεων.


     Ο Κύκλος που συνεκλήθη και διεξήχθη υποδειγματικώς με τη συμμετοχήν όλων υπό την διεύθυνση του Μηνά και συνθήκες ελληνοπρεπέστατης και αντιδημοκρατικότατης ευγενούς ισηγορίας και πάλι απεδείχθη χρησιμότατος διότι παρεσχέθησαν οι αναγκαίες εξηγήσεις για την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου το οποίο εξυπηρετούσε βασικές προϋποθέσεις ωφελιμότητος του ασκησιολογίου της συγκεκριμένης Προπονήσεως και οπωσδήποτε θα ληφθεί μέριμνα για την ανετότερη άσκηση όλων των Συνασκουμένων στις μελλοντικές Προπονήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.