Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΠΡΟΣΩΠHΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
"GYULA 2016" ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εκπροσωπήσαμε και πάλι την Ελλάδα σε διεθνείς Αγώνες και μάλιστα σε έναν από τους μεγαλύτερους, παγκοσμίως, στους οποίους σημειώθηκε και η πολυπληθέστερη συμμετοχή Παραδοσιακών Τοξοτών από πολλές χώρες: Στους 1ους Αγώνες Ιστορικής Τοξοβολίας WCH, που διεξήχθησαν από 30ής Αυγούστου έως 3ης Σεπτεμβρίου 2016 στο μνημειακό κάστρο της Ουγγρικής πόλεως Gyula.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" που συμμετείχαν είναι:

     1. Σπυρίδων Νικόλης (Πρωτεσίλαος), Αρχηγός Αποστολής,
     2. Μαρίλη Μορισαίου
     3. Βαρβάρα Αράπογλου,
     4. Παντελής Γιαννίκος και 
     5. Παρασκευή Αθανασιάδου.


     Η Ελληνική Αποστολή προετοιμάσθηκε αρκετούς μήνες πριν με την φροντίδα του Αρχηγού της και ακολουθώντας με προσοχή τους κανόνες εμφανίσεως οι οποίοι προέβλεπαν αμφίεση εποχής.     Ακολούθως και πάντοτε υπό την προπονητική καθοδήγηση του Πρωτεσίλαου, οι πέντε "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αφιέρωσαν αρκετή προσπάθεια και πολλές ώρες στην ομαδική τους εξάσκηση σε Τοξοβολία επί των προβλεπομένων, από το πρόγραμμα των Αγώνων, αποστάσεων στις οποίες θα τόξευαν τελικώς. 
     Με πρόνοια του Αρχηγού Αποστολής και την τεχνική υλοποίηση του κοσμηματοποιού της Ομάδος μας Συνασκουμένου Αλεξάνδρου Γαλάνη, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από άργυρο αναμνηστική "καρφίτσα" για την συμμετοχή μας στους συγκεκριμένους Αγώνες η οποία δωρήθηκε, επιτόπου και σε διακεκριμένους ξένους της διοργανώσεως.


     Η άφιξη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο Ουγγρικό έδαφος έγινε δεκτή με ενδείξεις αγάπης των διοργανωτών οι οποίοι φρόντισαν ευγενώς για την παραλαβή της Αποστολής μας από το αεροδρόμιο και τη μεταφορά της προς την υπέροχη πόλη της Gyula.


     Η Ελληνική Αποστολή απόλαυσε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ουγγαρίας αλλά και της Ευρωπαϊκής ηπείρου, με την μεσαιωνική ομορφιά της και τα πολλά της αξιοθέατα που διατηρούνται ευπρεπέστατα από τους κατοίκους της.


     Γενικώς, σ'  αυτούς τους Αγώνες συμμετείχαν πολλοί αγωνιζόμενοι και μάλιστα οι πλέον διακεκριμένοι της χώρας αλλά και ξένοι και η όλη "ατμόσφαιρα" ενέπνεε μιαν αδελφοσύνη που μόνον οι Παραδοσιακοί Τοξότες νοιώθουν διεθνώς.


     Πολύτιμος συμπαραστάτης της Αποστολής μας ο Ούγγρος φίλος Τοξότης Nandor Keresztes τον οποίο ευχαριστούμε εγκαρδίως για την ανεκτίμητη βοήθειά του προς τα πέντε Μέλη μας.


     Η παρουσία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στη Gyula ήταν επάξια της Ελληνικής προελεύσεώς μας και της αναγνωρίσεως της Ομάδος μας ως της καλύτερα οργανωμένης διεθνώς


     Οι αμφιέσεις των Μελών μας ακριβέστατες, όπως προέβλεπε ο Κανονισμός των Αγώνων, επεβάρυναν μεν τους συμμετασχόντες αλλά προσέφεραν και στους ίδιους και στο γόητρο της Ομάδος μας την αίσθηση της συνεπείας προς τα ...προαπαιτούμενα.


     Ο Αρχηγός Αποστολής, ο αγαπημένος μας Πρωτεσίλαος, είχε δώσει μεγάλη προσοχή μέχρι και στη τελευταία λεπτομέρεια της όλης συμμετοχής μας κάνοντάς μας να αισθανόμεθα όλοι υπερήφανοι ως "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ".


     Αυτοί οι Αγώνες, πράγματι και κατά γενική παραδοχή, ήσαν ίσως οι δυσκολότεροι από όσους έχουν ποτέ διοργανωθεί, με ασυνήθιστους στόχους αλλά, πάντως, ευφυέστατους, των οποίων η μελέτη απετέλεσε ιδιαίτερο αντικείμενο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας.


     Παρά ταύτα, παρατηρώντας τη "φιλοσοφία" των στόχων αλλά και την όλη διοργάνωση του Πεδίου αλλά και της Γραμμής Βολής διεπιστώσαμε το πόσο "κοντά" σε αυτή την "φιλοσοφία" βρίσκεται και η αντίστοιχη "φιλοσοφία" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", κάτι ευερμήνευτο λόγω της κοινής ...Κασσαϊκής συγγενείας τόσο της Ομάδος μας όσο και ττου πνεύματος των διοργανωτών.


     Και ...μεταξύ μας, η συμμετοχή μας δεν είχε ως πρόθεση την κατάκτηση διακρίσεων από τους διακεκριμένους πρωταθλητές εν μέσω των οποίων θα αγωνιζόμεθα αλλά την ..."υφαρπαγή" πληροφοριών και τεχνικών που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε μακροπροθέσμως το επίπεδό μας αισθανόμενοι "μαθητές"!


     Εδώ, λοιπόν, μετρήσαμε τις "δυνάμεις" μας και χαρήκαμε διότι αν και "σκαπανείς" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη χώρα μας, το επίπεδο των Μελών της Αποστολής μας κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο απεδείχθη.


     Ασφαλώς 'μετρήσαμε" τις αδυναμίες και τα λάθη μας ώστε να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε.


     Βεβαίως και οι πολύτιμες παρατηρήσεις του Αρχηγού Αποστολής συνεζητήθησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις.     Οπωσδήποτε και τα όσα προσέξαμε στους συγκεκριμένους Αγώνες μας προβλημάτισαν θετικά ώστε να μπορούμε αμέσως μετά από αυτούς να προσδοκούμε την ακόμη μεγαλύτερη εκπαιδευτικήν ανάπτυξη της Ομάδος μας.


     Πάντως, όλα μα όλα όσα βιώσαμε στη Gyula έδωσαν την χαρά θετικών εμπειριών στα Μέλη μας κάνοντάς τα ακόμη πιο αισιόδοξα για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.     Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ανεδείχθησαν και πάλι στους καλύτερους "Πρεσβευτές" μιας Ελλάδος στο εξωτερικό, μιας Ελλάδος για την οποία, δυστυχώς, δεν φιλοτεχνείται και η καλύτερη εικόνα, στους χαλαιπούς αυτούς καιρούς, οπουδήποτε.     Η επαφή των πέντε "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με τον Ουγγρικό Πολιτισμό δια της συγκεκριμένης διοργανώσεως υπήρξε μέγα δώρημα για τους ίδιους αλλά και για την Ομάδα μας.


     Απολαμβάνοντας τη χαρά των εμπειριών που επεφύλασσε η Gyula σε όλους της τους επισκέπτες αλλά και σε μας, γίναμε "κοινωνοί" της πλέον αντιπροσωπευτικής "ευρωπαϊκής" καθημερινότητος μιας ποιοτικής Κοινωνίας όπως η Ουγγρική.


     Κι αυτό ακριβώς ευχηθήκαμε στα Μέλη της Αποστολής μας όταν αναχωρούσαν για τη πανέμορφη, αυτή, περιπέτεια: εκπροσωπείτε άριστα τη χώρα μας, διδαχθείτε, χαρείτε!


     Και βεβαίως, μεταξύ των υπολοίπων, πολλών, απολαύσεων, οι πέντε "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" απόλαυσαν στη Gyula και μιαν υπέροχη έφιππη επίδειξη του οργανισμού "KASSAI" Μέλη του οποίου παρευρέθησαν για το σκοπό αυτό στο χώρο των Αγώνων!


     Τίποτε το ωραιότερο για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" να χαιρόμαστε με τη χαρά των Συνασκουμένων μας τους οποίους συγχαίρουμε για την άριστη εκπροσώπηση μιας χώρας η οποία χρήζει αρίστων "πρεσβευτών"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.