Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΑΝΕΥ ΝΟΜΟΥ…
&
…ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ, ΣΥΓΧΩΡΗΤΕΑ!



     Η άριστη ίππευση και η εύστοχη τόξευση κρίνονται από απειροελάχιστες  λεπτομέρειες. Η περίσσεια κάμψεως των γονάτων ή η τελευταία αδέξια στοχαστική μικροδιόρθωση κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα! Στη περίπτωση μιας Ομάδος, όπως αυτής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ομοίως οι απειροελάχιστες λεπτομέρειες ομαδικής συμπεριφοράς των Μελών θα καθορίσουν το τελικό πρόσημο της επιτυχίας της, γι’ αυτό κι έχει προσεχθεί ιδιαιτέρως το όλο πλαίσιο της λειτουργίας της με την συγκρότηση Καταστατικού και Κανόνων Λειτουργίας αλλά και με τη συγγραφή και θέσπιση Οδηγιών προς Συνασκουμένους ώστε να μη δικαιολογείται σε κανέναν «άγνοια Νόμου».



     Στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» αναγνωρίζουμε και την προσφορά και την αρχαιότητα, όμως, όπως έχει αποδειχθεί και κατά την δεκαετή πορεία της Ομάδος μας, ενώπιον της εφαρμογής των Κανονισμών δε συγχωρούνται «εκπτώσεις»!



     Μία Ομάδα η οποία επιδιώκει να αναβιώνει ένα κοινωνικό πλαίσιο αρχαίων Ελληνικών Αξιών, διεπόμενη από τους ηθικούς κανόνες της «Πολιτείας» του Πλάτωνος, δεν είναι δυνατόν παρά να επιμένει στη τήρηση του Νόμου και να αντιμετωπίζει αυστηρότερα τον «επαίοντα» παραβάτη παρά τον μη, τον αρχαιότερο παρά τον νεότερο, τον πλουσιότερο παρά τον πτωχότερο!



     Η λύπη μας απέραντη για την απώλεια όταν διαγράφουμε Μέλη αλλά η χαρά μας ανείπωτη για την διατήρηση ακεραίου του χαρακτήρος της Ομάδος μας από την απομάκρυνση ατόμων με ελλειμματική αντίληψη της φύσεως αυτής της ιστορικής Κοινότητος ομαίμων, ομοδόξων και ομοτρόπων.


     Συνεπώς, η προτροπή του Αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος, Εφιπποτοξότη Μηνά Α. Τσομπανιάν την οποία απηύθυνε κατά την έναρξη της τρέχουσας Προπονητικής περιόδου για απαρέγκλιτο σεβασμό του Κύκλου της Ομάδος θα πρέπει να τηρηθεί από όλους με την προσήκουσα ευλάβεια διότι και Νόμοι υπάρχουν ενώ η άγνοιά τους δε συγχωρείται και η παραβίασή τους τιμωρείται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.