Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Ψευδής η φήμη ότι στη Στρατιωτική Σχολή του Görlitz, δήθεν, υπήρχε επιγραφή που έγραφε «Ουδέν άλυτον πρόβλημα για τον Ιωάννη Μεταξά» και, σιγά, μην απασχολούσε ο κάθε Μεταξάς αυτή την Στρατιωτική Σχολή με τόσους σημαντικούς Γερμανούς μαθητές… Όμως, μια επιγραφή που θα γράφει «Ουδέν άλυτον πρόβλημα για τον Αθανάσιο Ψωρομύτη!» θα πρέπει σύντομα να τοποθετηθεί στη δική μας Σχολή αναγνωρίζοντας ότι για τον Αρχηγό των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας», πράγματι, δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα και στην τελευταία εκπαιδευτικήν ημερίδα ο Μελέτης μας, παρ΄ όλα τα «κλειδώματά» του και κάλπασε αλλά και τόξευσε καλπάζοντας για πρώτη φορά και μάλιστα με ευστοχία! 

     Έτσι, ο μεν Μελέτης μας πέρασε στο final approach του Εφιπποτοξότη, ο δε Αθανάσιος πιστώθηκε για άλλη μια φορά με τον τίτλο του αποτελεσματικότατου Εκπαιδευτή! Εύγε και στους δύο και, κυρίως, στον αγαπημένο σχολικό Ίππο, "δημιούργημα" κι αυτό του Εκπαιδευτή!


     Με τα παιδιά να κυριαρχούν στο Ιππευτήριο και μια ομάδα συμμετεχόντων διαφορετικού επιπέδου ο καθένας σε ένα πρόγραμμα εξατομικευμένο, όπως αποτελεί κανόνα στην εκπαίδευσή μας, η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος απέδωσε τα δικά της οφέλη σε όλους.


     Ο Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης, τυπικότατος, μας γράφει το αναλυτικό πρόγραμμα ενός εκάστου στην Αναφορά του την οποία καταθέτει πάντοτε μετά από κάθε δράση της Σχολής του και όπως ενδείκνυται σε μια σοβαρήν εκπαιδευτική προσπάθεια:

     Η εκπαίδευση ξεκίνησε με ρυταγώγηση σε βάδην με Ίππους και Συνασκούμενους σε κοινό ζυγό.

Χρύσανθος:

Ασκήσεις ισορροπίας σε βάδην και τροχασμό.

Ασκήσεις εντολών διεύθυνσης σε διαδρομή οχτάρι χωρίς χρήση ηνιών.

Βάδην σε παραβολική διαδρομή με τόξευση σε δύο στόχους.

Καλπασμός με το τόξο στην ανάταση και προσομοιώσεις τοξεύσεων.

Τοξευτικοί καλπασμοί σε διαδρομή με δύο στόχους.

Μελέτης:

Τροχασμός με ασκήσεις ισορροπίας.

Τόξευση σε βάδην.

Καλπασμοί με προσομοίωση τόξευσης.

Πρώτοι τοξευτικοί καλπασμοί.

Μαρία Παϊσία:

Ασκήσεις ισορροπίας.

Τοξεύσεις σε βάδην με ταυτόχρονη ρυταγώγηση.

Χαλαρωτική ρυταγώγηση από την ίδια.

Κωνσταντίνος:

Βάδην, τροχασμός και καλπασμός με τα χέρια στην έκταση.

Ιωάννα:

Βάδην σε ρυταγώγηση από τον πατέρα της και ορθοστάδην εν στάσει

Παναγιώτης:

Βάδην σε ρυταγώγηση από τον πατέρα του

     Η Προπόνηση τελείωσε από τον υποφαινόμενο με τοξευτικούς καλπασμούς σε διαδρομή με δύο στόχους και κατόπιν με εκπαίδευση του Ίππου σε διευθυντικούς χειρισμούς άνευ ηνιών και σε διαδρομές «οχτάρια». Τέλος επιχειρήθηκαν καλπαστικά «οχτάρια».


     Και βεβαίως, με ένα τέτοιο ασκησιολόγιο πως να μην χαρούμε, π.χ., τον Χρύσανθο να "αιωρείται" στο κάθισμά του ανάλαφρος, χωρίς να κουράζει την ράχη του ίππου του;


     Πως να μη χαρούμε τον ίδιο να ευστοχεί στις καλπαστικές του τοξεύσεις καθώς διευθύνει με το βάρος του κορμού του έναν χαλαρό Ίππο, ο οποίος, απηλλαγμένος αγχώδους φορτίου, μπορεί να αυτοσυγκεντρωθεί στην εργασία του, αποδίδοντας ό,τι καλύτερο;


     Ήδη, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" αποτελούν μία πρότυπη Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας κι ένα μοναδικό φυτώριο ιππικής τέχνης το οποίο λειτουργεί σαν μία οικογένεια ομοτέχνων που χαρακτηρίζεται από την ομοψυχία και την ευτυχία των μελών της, όπως ακούσαμε να μας λέει από τηλεφώνου ένας χαρούμενος Χρύσανθος γεμάτος ενθουσιασμό για τον Εκπαιδευτή του, τον Συνασκούμενό του Μελέτη και τους λοιπούς Συνασκουμένους του, επισημαίνοντας ότι στον ιδανικό χώρο του Ιππικού Κέντρου Πλατέος η εκπαίδευσή τους εξελίσσεται κατά τον καλύτερο τρόπο! 


     Και, πράγματι, αυτή η αλματώδης πρόοδος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" έχει τον άξιο σκαπανέα της ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Αρχηγό τους, Εφιπποτοξότη Αθανάσιο Ψωρομύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.