Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     "Παιγνίδι με τον άνεμο" επεχείρησαν οι αγαπημένοι μας κορφιάτες Συνασκούμενοι κι απ΄ ό,τι φαίνεται το χάρηκαν στο πανέμορφο νησί τους που ο καιρός είναι ευθέως ανάλογος με την ...τρελλή χαρά που επικρατεί, γενικώς, στη Κέρκυρα.

     Έτσι, επιδόθηκαν στη πρόκληση αντισταθμίσεως της εκτροπής ίχνους του βέλους λόγω πνοής ανέμου (νοτιά, στη περίπτωση) κάτι το οποίο είναι εξίσου διασκεδαστικό και δύσκολο.

     Στην αναφορά μετά την Προπόνηση ο επικεφαλής του Παραρτήματος Χριστόφορος Κασφίκης, σημειώνει:

«Σήμερα ο καιρός ήταν καλός με ηλιοφάνεια και σχετικά χαμηλή υγρασία αλλά με μεγάλους σε ένταση νότιους ανέμους.

Έτσι ο επικεφαλής άδραξε την ευκαιρία. 

Μια άσκηση.

Μακρινές βολές άνω των 25 μέτρων με αέρα. Τέλεια. !!!!

Τοποθετήσαμε ένα 80αρι πρόσωπο στόχου και είπαμε 72 βολές σε τριάδες με βαθμονόμηση για να υπάρχει ενδιαφέρον.

Ήταν τόσο ισχυρός ο αέρας που σε κάποια στιγμή έσπρωξε τον 60κιλο στόχο και εκεί μας κόπηκαν τα πόδια γιατί πάνω ήταν καρφωμένα 15 βέλη.

Έτσι λοιπόν με βολές άνω των 500/720 με τόσο δυνατό άνεμο και για πρώτη φορά από τόσο μακριά δλδ άνω των 20 μέτρων νομίζω ότι είμαστε καλά.

Βέβαια το ζητούμενο δεν ήταν η ευστοχία αλλά η προπόνηση πάνω στην παρατήρηση του ανέμου και η διόρθωση των βολών. Γι' αυτό και σήμερα υπήρξε πολύ κουβέντα, ομαδικότητα, διορθώσεις επί διορθώσεων, αζιμούθια, αλλαγές τόξων και βελών. Ένας οργασμός γνώσεων που αποκτήθηκαν μέσα από τις προπονήσεις αλλά ποτέ δεν είχαν ζητηθεί να βγουν στην επιφάνεια.»

     Πάντα δημιουργικοί οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" κι αυτή τη φορά μας θύμισαν έναν φυσικό παράγοντα που επηρεάζει την Τοξοβολία και συχνά περνά απαρατήρητος... Τους ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.