Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…!

 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…!

 


     Ένα και μόνον φύλλο σημειώσεων από ένα και μόνον από τα τρία Σχολεία στα οποία ευτύχησα να εκπαιδευθώ στην Σχολή του Οργανισμού “KASSAI” μας δίνει το μέτρο των εκπαιδευτικών απαιτήσεων της Έφιππης Τοξοβολίας όπως την εννοεί ο Δάσκαλος Kassai Lajos για τους μαθητές του. Κάθε Σχολείο στον Οργανισμό “KASSAI” διαρκεί επτά ημέρες και το πρόγραμμα μιας μόνον από αυτές τις ημέρες (συγκεκριμένα της 8ης Απριλίου 2007) το βλέπουμε εν συνεχεία:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ “ΚΑSSAI 


ΠΡΩΙ: 3ωρη Ιππασία 

Ρυταγώγηση 10 χιλιομέτρων επί ανωμάλου και ομαλού εδάφους, με 46 αναβάσεις και καταβάσεις, διελεύσεις ποταμών και πυκνής βλαστήσεως και συγκαλπασμό επί ομαλού εδάφους.  

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6ωρη Τοξοβολία 

Τόξευση 300 βελών σε απόσταση στόχου 100 μέτρων

Τοξόσφαιρο 200 βελών

Τοξομονομαχία 40 βελών

Τόξευση κατά περιστρεφόμενου στόχου 25 βελών

Τόξευση κατά ιπταμένων στόχων 25 βελών

     Τώρα, μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις κατά τα … «καθ’  ημάς» για να καταλάβουμε «τι» σημαίνει ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην Έφιππη Τοξοβολία και πως κάποιοι την συγχέουν με …απασχόληση ελευθέρων ωρών μπαχαλο-παρείστικου χαρακτήρος με ...μπάρμπεκιου και …μπαγλαμά! Κι ας το σκεφθούν καλά όσοι νομίζουν ότι η Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί φιγούρα για το Facebook ή «σκαλωσιά» για αυτοπροβολή κι επίδειξη. Η Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί κατάθεση ψυχής προς αυτοβελτίωση, απαιτώντας τίμημα μόχθου, όπως όλες οι πολεμικές τέχνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.