Κυριακή 24 Απριλίου 2022

ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ "ΕΥΘΕΙΑ"

ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ "ΕΥΘΕΙΑ"

 


     Χαιρόμαστε, πια, ένα ιπποδρομιακό θερμόαιμο το οποίο, χωρίς να τεθεί εκτός εργασίας μετα-ιπποδρομιακού Ιππευτηρίου και συνέρχεται από το προηγούμενο, στρεσογόνο, «παρελθόν» του και αποκτά καλύτερο μυικό όγκο και εκπαιδεύεται ώστε να ελέγχει καλύτερα και με λιγότερο άγχος τον καλπασμό του, μάλιστα δε, χωρίς στομίδα και δέχεται ολοένα και καλύτερα την «δράση» επί της ράχεώς του και, γενικώς, εμπιστεύεται όλο και πιο πολύ τον Άνθρωπο, σε καλπασμό με έναν Ιππέα ο οποίος τελειοποιείται ως Εφιπποτοξότης! 

     Και εκείνο το οποίο βαθμολογεί το αποτέλεσμα επί του Ιππευτηρίου είναι η δράση κι όχι η πόζα! Και στο Ιππευτήριο των «Ελλήνων Κενταύρων η καθημερινή εργασία παράγει ολοένα και πιο βέλτιστη δράση της οποίας το αποτέλεσμα αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός με την παραπάνω φωτογραφία από την σημερινή εκπαιδευτική μας ημερίδα. 

      Ο Δάσκαλος Kassai Lajos συνιστά «Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση…!» κι επιβεβαιώνεται συνεχώς από όσους τιμούμε την διδασκαλία του, καταλήγοντας, σήμερα, στο αποτέλεσμα που δείχνει το παραπάνω βίντεο, μετά από μία εικοσάλεπτην εργασία. 


     Σήμερα, στοχεύσαμε στην ανάπτυξη της ισορροπίας μέσα στο πλαίσιο ταχύτερου ρυθμού κινήσεως πάντοτε με γνώμονα την οικονομία των δυνάμεων του Ίππου, προς αποφυγήν εξαντλήσεώς του και, πράγματι, τα καταφέραμε και πάλι όπως προσδοκούσαμε και, κατά τον καλύτερο τρόπο. Ο λόγος; η αυτοπειθαρχία του εκπαιδευόμενου ο οποίος δείχνει ότι από πολύ καιρό έχει καταλάβει ότι ο Εκπαιδευτής (ο κάθε Εκπαιδευτής) δεν είναι ο ένοχος που τον υποχρεώνει σε κόπους και κινδύνους αλλά εκείνος που τάχθηκε να τον κάνει να προοδεύσει με ασφάλεια και απτό αποτέλεσμα.


     Κι έτσι και σήμερα ο εκπαιδευόμενος μάζεψε τη 
«γύρη» του ώστε να φτιάξει το δικό του «μέλι» κι αυτή η «γύρη», τούτη την φορά ήταν αρκετή και πολύ ποιοτική! 


     Όσο για το «μέλι», το «γευόμαστε» από τώρα, όπως θα το χαρούμε σύντομα στις αγωνιστικές πίστες! Κι αυτό το «μέλι» το εγγυάται η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, η συστηματική και επίπονη εξάσκηση, και, κυρίως, το ΗΘΟΣ, χαρακτηριστικά τα οποία υπεραφθονούν στον χαρακτήρα του Αρχηγού μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.