Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 


     Η τέχνη προορίζεται να την βιώνεις κι όχι, απλώς, να μιλάς γι΄ αυτή! Και η Τοξοβολία δεν είναι παρά μια βαθύτατη εσωτερική τέχνη προοριζόμενη να την βιώνεις με την σοβαρότητα με την οποία οι «Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας» καταφέρνουν να την βιώνουν σε κάθε προπονητική τους ημερίδα!

     Ήταν στα Επτάνησα απ΄ όπου εισχώρησε στην ελληνική κοινωνία ο «πολύφερνος» Τεκτονισμός (με την 1η Στοά Ιονίων Νήσων) υποσχόμενος την καλλιέργεια ενός ουσιώδους εσωτερισμού και, καταλήγοντας, σε ορεκτικές αμπελοφιλοσοφίες που χορταίνουν προγάστορες στη ...ταβέρνα του Τεκτονικού Μεγάρου!

     Κι εν αντιθέσει με τους ευφάνταστους, περί «εσωτερισμού» αλλά χορτασμένους με τερψιλαρύγγια παρασκευάσματα τέκτονες, κάποιοι άλλοι μη κομπορρημονούντες αλλά ασκούμενοι στην Τοξοβολία όπως οι «Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας» αισθάνονται την πραγματικήν ευεργεσία του εσωτερισμού στην ηλιόλουστη αυλή τους με το Τόξο στο χέρι, όσο κάποιοι άλλοι αυτομφαλοσκοπούνται πολλαπλασιάζοντας το λίπος τους, σε σκοτεινές «στοές» με ποδίτσες στη μέση φανταζόμενοι τον Μ.Α.Τ.Σ. και τον …μουτς…

     Βεβαίως, καθένας έχει την ευθύνη των επιλογών του και των συνεπειών τους κι εμείς δεν είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα αντιτεθούν σε κάθε αφελή ο οποίος πασχίζει να επιδείξει τις αδυναμίες των διαστάσεων μεταξύ των λόγων και των πράξεών του, όμως, όταν ακούμε αυτούς που δεν έχουν πλησιάσει ούτε έναν Ίππο να φθέγγονται περί …Ιπποσύνης, δεν μπορούμε να μη γελάμε!

     Όσο παρακολουθούμε τον, συν τω χρόνω, εκφυλιστικό κατήφορο των άλλοτε «κραταιών» σε πολυδιασπασμένο κι αλληλομαχόμενο τσίρκολο με την, εκ παραλλήλου, σπουδαία τοξευτική δραστηριότητα της λαμπρής Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας», μας έρχεται στα χείλη μια αγαθή προτροπή παροτρύνσεως των δήθεν «εσωτεριστών» τσιρκολάνων να συναντήσουν τους πραγματικούς εσωτεριστές Τοξότες ώστε να «οσμισθούν» τι εστι «εσωτερισμός»!...

     Και, πράγματι, αυτό που «διαβάσαμε» στο οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας προπονητικής ημερίδος των «Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας» δεν ήταν παρά μια συντονισμένη ομαδική ενδοστροφή, αδιατάρακτη ακόμη και εν κινήσει, με όσες επιπλέον παραμέτρους επιπροσθέτει η Τοξοβολία!  

      Ένας εσωτερικός, ωριαίος «περίπατος» με ένα ασκησιολόγιο φυσικής οξυγονώσεως το οποίο, πραγματικά, ενδυναμώνει ψυχή και σώμα, αποφορτίζοντας τον εγκέφαλο, κάτι το οποίο, ασφαλώς, σε καμία σκοτεινή «στοά» και σε κανένα ανοξυγόνωτο «περιστύλιο» δεν μπορεί να επιτευχθεί!

     Παρατηρώντας την, τελευταία, ευεργετική ομαδική συνάσκηση των «Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας» και με αγαθή, ουμανιστική, πρόθεση, θα θέλαμε να παρακινήσουμε όσους «πήραν τη ζωή τους λάθος» … «ν΄αλλάξουνε ζωή»!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.