Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

 ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ



     Μιαν ιστορική "στιγμή" για την Έφιππη Τοξοβολία κατάφερε να απαθανατίσει η πανταχού παρούσα κάμερα του αδελφού Πολιτιστικού Συλλόγου "Λακεδαιμονίων Πολιτεία" που τιμά τους "Έλληνες Κενταύρους" με την συνεχή της υποστήριξη. Πρόκειται για την "στιγμή" που η Ελληνική (και δι΄ αυτής και η παγκόσμια) Έφιππη Τοξοβολία πρωτοσυναντά τον πρώτο πλαγιοβαδιστή (Lateral mover) Ίππο ο οποίος θα απεδείκνυε ότι αυτή η ιπποφυλή ανταποκρίνεται επαξίως  κ α ι  στην πολεμική μας τέχνη! 

     Τότε (22/5/2021), κατά την διάρκεια  της "ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ" στη Σπάρτη [21 - 23 ΜΑΪΟΥ 2021], οι "Έλληνες Κένταυροι" συνάντησαν την πενταετή πλαγιοβαδίστρια φορβάδα Λευκίππη του Λάκωνος Ιππαγωγού Ιωάννη Παυλάκη με αναβάτιδα την θυγατέρα του Μαρία Παυλάκη και αμέσως η σκέψη του Ιδρυτή πήγε στην ένταξη του πρώτου πλαγιοβαδιστή Ίππου στην Έφιππη Τοξοβολία. 

     Ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" έχοντας κατά νου τις ισχυρές συστάσεις του καθηγητή Θεοδώρου Γ. Αντίκα (DVM, PhD) για την ιδανικότητα των πλαγιοβαδιστών στην Έφιππη Τοξοβολία, αμέσως ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αξιολογήσεως της Λευκίππης η οποία, τελικώς, απέδωσε άριστα ως Ίππος Έφιππης Τοξοβολίας στις εξετάσεις διαπιστεύσεως Εφιπποτοξοτών που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Γήπεδο Αστερίου (Ευρώτα) στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. 

     Εκείνη η πρώτη "επαφή" με την πλαγιοβαδίστρια Λευκίππη υπήρξε διερευνητική των δυνατοτήτων της, κυρίως, ως Ίππος Εφίππων Πολεμικών Τεχνών και η αποτίμηση της ιδιοσυγκρασίας της με ένα ασκησιολόγιο αυστηρής βαθμολογήσεως στο οποίο συνέβαλε και η νεαρή εκπαιδευόμενη των "Ελλήνων Κενταύρων" Χαρά Κωνσταντινίδη εφιππεύουσα μαζύ με την Μαρία Παυλάκη (Ναϊτική ίππευση) και σε Μένδειο κάθισμα, σε ασκήσεις προσομοιώσεως Έφιππης Τοξοβολίας.

   Ο Συνασκούμενος Αντώνης Διαγούπης, υπό την παρατήρηση του Ιδρυτή, ήταν εκείνος ο οποίος ανέλαβε να επεξηγήσει στην Μαρία Παυλάκη τα βασικά της Έφιππης Τοξοβολίας, κάτι το οποίο κατάφερε άψογα και τάχιστα, κάτι στο οποίο συνέβαλε σημαντικότατα και η άριστη ιππική αλλά και, εν γένει, αντιληπτική ικανότητα της νεαρής Αμαζόνας.

     Και με την τάξη, την ηπιότητα αλλά και την περιεκτικότητα των οδηγιών προς εκπαιδευομένους που χαρακτηρίζουν κάθε μάθημα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" η Λευκίππη απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί κάλλιστα στα καθήκοντα της Έφιππης Τοξοβολίας όπως και οι ομόφυλοί της πλαγιοβαδιστές, δικαιώνοντας τον καθηγητή και Δάσκαλό μας Θεόδωρο Γ. Αντίκα. Την ίδιαν ημέρα, εκτός από την Μαρία Παυλάκη,  επεχείρησαν και εξετέλεσαν εξόδους Έφιππης Τοξοβολίας με την Λευκίππη ο Εφιπποτοξότης-Εκπαιδευτής και Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης, καθώς και οι Συνασκούμενοι Αντώνης Διαγούπης και Δέσποινα Μπόνου.

     Η Λευκίππη και μαζύ της οι ομόφυλοί της πλαγιοβαδιστές,  ήδη είχαν πάρει το "δρόμο" τους για την Έφιππη Τοξοβολία.

Χειριστής της κάμερας ο Κυριάκος Χιώτης προς τον οποίο είμεθα ευγνώμονες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.