Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"



     Όλοι διδασκόμαστε από όλους! Καθένας έχει να μας προσφέρει μιαν "απάντηση" σε κάποιο ερώτημά μας κι αλλοίμονο! αν κάποιος νομίζει ότι πορεύεται δίχα του κόσμου! Και στην Έφιππη Τοξοβολία, "Σχολείο" μας οι δοκιμασμένες τακτικές της Κοιλάδος του Οργανισμού "Kassai" όπου η τάξη, η πειθαρχία και η συνέπεια, μεταφέρουν το πνεύμα της Kamakura στη ταλαίπωρη Δύση η οποία, πάραυτα, αδυνατεί να το συλλάβει και να λυτρωθεί από την κατάρα της μεταπολεμικής υπελίξεώς της! Εν τούτοις, εμείς στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αυτό το πνεύμα το σεβόμαστε, το υιοθετούμε και το αφήνουμε να μας καθοδηγεί και, βεβαίως, φαίνεται ότι αυτό το πνεύμα ήδη ευεργετεί και το, νεοσύστατο, Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης"!

     Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να διακρίνεις το ορθό και το πρέπον, να μπορείς να αναθεωρείς και να προσαρμόζεσαι στο ωφέλιμο και, μάλιστα, γρήγορα και αποτελεσματικά κι αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα προόδου το δείχνουν εμφανώς οι Σπαρτιάτες Συνασκούμενοι εξηγώντας, έτσι και την αλματώδη πρόοδό τους σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών!

     Πως θα ήταν δυνατόν, άλλωστε, Σπαρτιάτες, απόγονοι πολεμιστών, να μην εκτιμούν την συστηματικότητα και την ακρίβεια σε κάθε δράση τους;

     Πως θα ήταν δυνατόν, για τους ευφυέστατους Σπαρτιάτες Συνασκουμένους μας, να μην αντιληφθούν τάχιστα ότι σε μια πολεμική τέχνη όπως η Έφιππη Τοξοβολία εκείνο που καθορίζει την επιτυχία της είναι η λεπτή, ανεξαρτήτως κόπων, προσέγγιση του κάθε τι που την αφορά;

     Δεν θα λέγαμε, επ΄ ουδενί, "σιγά - σιγά" αλλά πολύ γρήγορα, οι "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" μπαίνουν στην τροχιά της διεκδικήσεως επιτυχιών και διακρίσεων στην Έφιππη Τοξοβολία!

     Και μπαίνουν, με συχνότατες ομαδικές Προπονήσεις όπου συμμετέχουν αρκετοί κάθε φορά, διαφόρων ηλικιών και των δύο φύλων, με ένα κοινό, ομοιογενές, προοδευτικό αποτέλεσμα! 

     Ιππεύουν πολλούς και διαφορετικούς Ίππους, ιππεύουν σε πολλούς και διαφορετικούς Σταύλους κι αυτό προοιωνίζει τα καλύτερα για την εξέλιξη της τοπικής Ομάδος!

     Ισχυρώς υποψιασμένοι, πια, για θέματα ασφαλείας ιππεύσεως και τοξεύσεως, οι "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" τεκμηριώνουν μια διαρκή κίνηση στο δίαυλο της προόδου με εκείνες τις σοβαρές προϋποθέσεις που ισχύουν για την παγκόσμια εφιπποτοξοτική "Οικογένειά" μας στην οποία η αριστεία δεν είναι λογοπαίγνιο αναξίων, αλλά ιδιότητα όντως αρίστων!

     Στη Κοιλάδα της Ομάδος διεξήχθη η τελευταία Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" και το οπτικοακουστικό υλικό της τεκμηριώνει την σταθερή της ανέλιξη, κάτι που μας κάνει όλους ευτυχείς!


     ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΤΗ! και θ΄ ακουστεί ξανά αυτή η φράση, με τον τρόπο που ξέρουν να την λένε οι αυθεντικοί απόγονοι Σπαρτιατών κι όχι οι χολυγουντιανοί υποκριτές οι οποίοι εξαργυρώνουν την Ιστορία με πωλήσεις εισιτηρίων... Κι όποιος ακούσει αυτή την ιαχή από τους "Έλληνες Κενταύρους Σπάρτης", όπως προετοιμάζονται να μας την βροντοφωνάξουν την επόμενη Άνοιξη (...) θα νιώσει την ...αυθεντικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.