Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"



     Η αποτύπωση της εικόνος μιας δράσεως είναι ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας το οποίο έχει αποδειχθεί χρησιμότατο για την πρόοδο εκείνου που την επιχειρεί! Επάνω σ΄ αυτή την εικόνα θα εντοπίσει κατόπιν, με την απαραίτητη νηφαλιότητα και προσοχή, τα λάθη του τα οποία θα διορθώσει επαναλαμβάνοντας την προσπάθειά του κι αυτό το νόημα έχει η διαρκής καταγραφή σε ένα επιμελώς αρχειοθετούμενο οπτικοακουστικό υλικό όλων των δράσεων της Ομάδος μας, όπου και αν αυτές λαμβάνουν χώρα.

     Και στην τελευταία Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης, την "αποστολή" της οπτικοακουστικής καταγραφής της ημερίδως, προσεφέρθη ευγενώς και ανέλαβε ο καλλιτέχνης Φωτογράφος κ. Δημήτρης Γιανναράκος του οποίου η "εργασία" εντυπωσιάζει κάθε φορά που ο φακός του καταγράφει ένα θέμα.

     Δυστυχώς η πρόοδος της φωτογραφικής τεχνολογίας και η απλούστευση της χρήσεως των συγχρόνων φωτογραφικών μηχανών παρέχει στον καθένα την ψευδαίσθηση να νομίζει ότι είναι ...φωτογράφος αφού, απλώς, διαθέτει ένα ...δάχτυλο που μπορεί να πιέσει ένα ...κουμπί. παρά ταύτα, η αλήθεια απέχει πολύ και η αποτύπωση μιας "εικόνας" δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη και την απαθανάτιση μιας ολοκληρωμένης φωτογραφίας. Και αυτή είναι δουλειά του επαγγελματία Φωτογράφου, όπως του κ. Δημήτρη Γιανναράκου ο οποίος μας έχει κάνει συχνά να εκστασιαζόμαστε βυθιζόμενοι στα εικαστικά, πλέον, δημιουργήματά του που, πολλές φορές, μας έχουν καθηλώσει!

     Τη φορά αυτή τον "λόγο" δεν θα έχει η ταπεινή μας μηχανούλα αλλά ο "καταπελτικός" φακός με την δική του "αλήθεια", του κ. Δημήτρη Γιανναράκου κι αυτό θα είναι πολύτιμο για την πρόοδο της Ομάδος μας η οποία θα έχει ένα ιδιαίτερο "εικαστικό αζιμούθιο" για να πορευθεί και να βελτιώσει την ίδια την εικόνα της εφιπποτοξοτικής δράσεώς της.

     Και για όλα τούτα, καθώς και για την Τιμή της παρουσίας στον προπονητικό μας χώρο ενός καλλιτέχνη της "εμβελείας" του κ. Δημήτρη Γιανναράκου, τον ευχαριστούμε, ελπίζοντας τα πλάνα του, τα οποία θα δημοσιευθούν σύντομα, να είναι αντάξια των προσδοκιών του, παρμένα από αρχαρίους θεράποντες της αρχέγονης πολεμικής τέχνης της Έφιππης Τοξοβολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.