Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"



     Οι μεταπολεμικές κοινωνίες ζουν μέσα στη βία, στον τρόμο, στο αίμαι και στον θάνατο διότι ξέχασαν ένα ρητό το οποίο, αν το αγνοήσεις, μετατρέπεσαι σε έναν "ανεμόμυλο" χωρίς ηθικές αγκυρώσεις: "Η Τιμή μου ονομάζεται Πίστη"! Και στους "Έλληνες Κενταύρους" καταφέρνουμε να παραμένουμε σταθεροί στο ωραίο εφιπποτοξοτικό "ταξίδι" μας διότι παραμένουμε πιστοί στους προορισμούς μας! Και οι "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" παραμένοντας πιστοί στο προπονητικό καθήκον τους κατάφεραν ένα ωραίο ομαδικό αποτέλεσμα κατά την τελευταία προπονητικήν ημερίδα τους!

     Σε μια συνεπή προπονητική προσπάθεια δεν είναι απαραίτητα τα θεαματικά στιγμιότυπα και οι εικόνες που ανοίγουν διάπλατα τα σαγόνια θεατών... Κι αυτό που είδαμε στο οπτικοακουστικό της τελευταίας Προπονήσεως των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" ήταν, ακριβώς, η αλήθεια που πρέπει να χαρακτηρίζει εκείνον που στέκεται στην ύσπληγα περιιμένοντας την κίνηση του "αφέτη" ενστίκτου για τον ωραίο "οπλίτη" ή, αν θέλετε, "ένοπλο δρόμο".

     Το φιλοσοφικό "φοδράρισμα" είναι εκείνο που κάνει να υπερέχει μια πολεμική τέχνη έναντι ενός, απλού, αθλήματος ("game") το οποίο στερείται των πάντων πλην της βαθμοθηρίας η οποία, δυστυχώς, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία υπερκεράσιμη "βαθμίδα" με ημερομηνία λήξεως και υπερβασιμότητα. Και η Έφιππη Τοξοβολία ως πολεμική τέχνη και όχι ως απλό άθλημα, διαθέτει μια βαθύτατη πολεμική φιλοσοφία η οποία συνιστά το θεμέλιο το οποίο, οι "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" δείχνουν να υποψιάζονται...

     Τα χρόνια που αφιέρωσε ο Δάσκαλός μας Κάσσαι Λάιος στη μακρινή Καμακούρα της Ιαπωνίας και όσα ο σπουδαίος αυτός τόπος με την Σχολή αιώνων του μας προσέφερε, ξεκίνησαν να "επενδύονται" και στη Λακεδαίμονα γη κι όταν η αρχαία Σπάρτη "γεφυρώνεται" με την Ogasawara-ryu", νομοτελειακώς, πολλά θετικά και γόνιμαγια τον Πολιτισμό προσδοκώνται!

     Η φυσική διαφορά των ιδιοσυστασιακών "θερμοκρασιών" λαών και κοινωνιών δεν είναι σε θέση να ανασχέσει συμπτώσεις θετικών πολιτιστικών συνανελίξεων και επ΄ αυτής της προοπτικής δείχνει να κινείται το, ήδη, αξιοπρόσεπκτο έργο του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" υπό την διεύθυνση του Αρχηγού του Εφιπποτοξότη-Εκπαιδευτή  Αθανασίου Ψωρομύτη, του επικεφαλής του Συνασκουμένου Δημήτρη Έρη κι ενός επιτελείου εντοπίων υποστηρικτών με πρώτους την "Λακεδαιμονίων Πολιτεία" και τον Τοξευτικό Σύλλογο "Δωριεύς" που, ευγενώς, υποστηρίζουν "ομοίους".

     Και σε μια κοινωνία υπό δημοκρατικότατη διάλυση και παρακμή αποτελεί μέγα επίτευγμα η συγκρότηση και λειτουργία μιας υποδειγματικής Απέλλας Ελλήνων η οποία γυμνάζει και οξυγονώνει σώματα και, κυρίως, πνεύματα, μετατρέποντας την κρατούσα δυστοπία σε ευτοπία αρχών και Αξιών ενός Λυκούργου, ενός Ιουλιανού Υπερβάτη ή κι ενός Κομφουκίου. Έτσι, με λιτά υλικά μέσα, μια φυσικήν αυλή, δυο αλογάκια και μερικούς βίους (Τόξα), κυρίως, με καθαρότητα ψυχής που τόσο σπανίζει! 

     Όλα τα παραπάνω μας δείχνει αυτή η, τελευταία, Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" της οποίας το στατικό τοξευτικό ασκησιολόγιο υπεστήριξε ο Προπονητής Τοξοβολίας και Πρόεδρος του Τοξευτικού Συλλόγου "Δωριεύς", Συνασκούμενος Θύμιος Γεωργακάκος!

     Καθαρότητα, καθαριότητα και τάξη, όπως πρέπουν και σε τούτη την Προπόνηση, με τελικό πρόσημο την ομαδική πρόοδο, χαρήκαμε και σ΄ αυτή την ημερίδα που ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτική πληρότητα.

     Κοντά και μετά από ένα μήνα, σ΄ αυτή τη Κοιλάδα, θα διεξαχθούν οι θεωρητικές εξετάσεις των "Ελλήνων Κενταύρων" ώστε να διαπιστευθούν νέοι Εφιπποτοξότες και να αναλάβουν καθήκοντα ανελίξεως της πολεμικής τέχνης μας. Και κάποιοι εξ αυτών θα λάβουν μέρος και σε διεθνείς αγώνες που τόσο πολύ θέλουν, τηρώντας προπονητικές και οργανωτικές προϋποθέσεις που προηγούνται πάντοτε αυτών των ωραίων εξελίξεων.

     Με την συστηματική λειτουργία του το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" προετοιμάζεται, δυνατά, για τα καλύτερα... Ας ετοιμαστούμε να τα απολαύσουμε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.