Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"



     Πολλές Κοιλάδες (ιππικές εγκαταστάσεις), πολλοί Ίπποι, πολλοί και καλοί αλογατάρηδες με έναν ακούραστον επικεφαλής, ε, αυτό είναι το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" το οποίο, αν και νεοσύστατο, μπήκε ακάθεκτο στο "πνεύμα" της Σχολής μας!

 


     Αυτή την φορά, η Προπόνηση έγινε εκτός Κοιλάδος του Παραρτήματος με ένα ...πολυίππειο και πολυπρόσωπο αλλά και πολυσχιδές ασκησιολόγιο υπό την σκέπη του Ταϋγέτου ο οποίος προσθέτει τη δική του μυσταγωγικότητα αλλά και φαντασμαγορία στα επί του ...'στίβου"!


     Από την μικρή μας, εξαιρετική, Γεωργία, μέχρι τους μεγαλύτερους, παρατηρούμε ότι κάθε φορά κοντά στον Ίππο τους φέρνει γρηγορότερα σε ένα βέλτιστο εφιπποτοξοτικό αποτέλεσμα, βοηθώντας τους να υπεισέλθουν βαθύτερα στο τετράποδο "λίκνο" της πολεμικής τέχνης μας.


     Ωραιότατη προπονητική ημερίδα κι αυτή τη φορά, με τα αμελητέα λάθη της, μας δείχνει, εκτός από τον επικεφαλής και τον, επίσης, αλογατάρη, Δημήτρη Αθανασόπουλο κι έναν αρχάριο Σαράντο ταχύτατα εξελίξιμο στην διαχείριση του Ίππου. Σημειωτέον ότι, ήδη και οι τρεις, ανήκουν στους επιτυχόντες των τελευταίων πρακτικών εξετάσεων που διεξήχθησαν προσφάτως στη Λακωνία. 


     Το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" ακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" κι αξιοποιεί το ασκησιολόγιό του κατά τον καλύτερο τρόπο με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε μια γενική πρόοδο μικρών και μεγάλων εκπαιδευομένων.


     Και με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε την διδακτικήν "απορρόφηση" εκπαιδευτικών εικόνων που προάγουν καθοριστικά!


     Και αξιοπρόσεκτη η έφιππη φιλομάθεια των Σπαρτιατών Συνασκουμένων οι οποίοι συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, εν όψει θεωρητικών εξετάσεων που θα τους διαπιστεύσουν ως Εφιπποτοξότες προσδίδοντας αυτονομία στο παράρτημά τους!


     Πάνω απ΄ όλα όμως, ακόμη και με την αποτύπωση του οπτικοακουστικού υλικού αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος , το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" δείχνει ότι εισχωρεί ταχέως στο συντεταγμένο πνεύμα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων"!


     Και γνωρίζοντας πόσο συγκινεί η Ελλάδα τον Δάσκαλό μας Κάσσαι Λάιος ο οποίος ήδη από τις πρώτες γραμμές του βιβλίου του δηλώνει πόσο τον ενέπνευσε η αρχαία Ιστορία μας, ...εμπνεόμαστε κι εμείς την κάθοδό του στην Σπάρτη όπου πραγματικά θα έχει πολλά να βιώσει υπό την σκέπη του Ταϋγέτου και την ροή του Ευρώτα κι ακόμη περισσότερα να μας εμπνεύσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.