Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ
Σπάρτη 2021


     Όπως ήδη έχει προεξαγγελθεί, εν συνεχεία των πρακτικών εξετάσεων που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Γήπεδο Αστερίου Ευρώτα, επίκειται η διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων διαπιστεύσεως Εφιπποτοξοτών, βάσει του εξεταστικού περιεχομένου που ήδη κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερομένους έξι εξετασθησομένους.

     Με δεδομένη την σοβαρότητα της λειτουργίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" οι εξετάσεις θα είναι δημόσιες με ελεύθερη προσέλευση Κοινού εκ των Μελών της Ομάδος μας ή και εκτός αυτής, στη Σπάρτη και σε τόπο και ημερομηνία που θα ορισθούν εγκαίρως.


     Οι εξετάσεις θα συνδιευθύνονται και πάλι από τον Ιδρυτή της Ομάδος και τον Αρχηγό του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", Εφιπποτοξότη - Εκπαιδευτή Αθανάσιο Ψωρομύτη. 

     Την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας θα κηρύξει ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" ο οποίος θα ανακοινώσει και τα αποτελέσματα, πριν κηρύξει και την λήξη της.

     Προ της ενάρξεως των εξετάσεων οι αντιμετωπίζοντες μαθησιακές δυσκολίες θα ενημερώσουν τους δύο συνεξεταστές ώστε να εξετασθούν κατά διαφορετικόν τρόπο από τους μη αντιμετωπίζοντες.


     Η εξέταση θα γίνει εξατομικευμένα και με την ίδια σειρά όπως διεξήχθη και η προηγηθείσα πρακτική εξέταση.

     Η εξέταση θα διεξαχθεί με όλους τους εξεταζομένους στον ίδιο χώρο, υπό τους κανόνες του Σχολείου Σιωπής και χωρίς κανείς, πλην του εξεταζομένου, να έχει δικαίωμα ομιλίας ή οιασδήποτε παρεμβάσεως με επαπειλούμενη ποινή τον αποκλεισμό κάθε παραβάτη. Ο εξεταζόμενος έχει δικαίωμα λόγου μόνον για να διατυπώσει πιθανές απορίες του επί του περιεχομένου της υποβαλλομένης ερωτήσεως και μόνον προς τον εξεταστή του. 


     Κάθε εξεταζόμενος υποχρεούται να διαθέτει ένα στυλογράφο διαρκείας. Απαγορεύονται αυστηρώς τα φορητά τηλέφωνα έστω και απενεργοποιημένα και οι υδροφιάλες! σε περίπτωση που κάποιος εκ των εξεταζομένων χρειασθεί νερό θα ενημερώνει τους εξεταστές οι οποίοι, πάραυτα θα του χορηγούν.

     Στον εξεταστικό χώρο θα διατίθενται όλα τα απαραίτητα εποπτικά εξεταστικά μέσα ώστε οι ερωτήσεις να γίνονται αμέσως και επακριβώς κατανοητές από τους εξεταζομένους. Εν εναντία περιπτώσει, όπως προανεφέρθη, ο εξεταζόμενος έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων προς διευκρίνιση στον εξεταστή του.

     Επειδή η εξέταση θα διεξαχθεί υπό μορφή εξατομικευμένης επαφής εξεταστή και εξεταζόμενου ο διατιθέμενος χρόνος απαντήσεως ορίζεται, απλώς, ως "εύλογος".


     Σε κάθε εξεταζόμενο θα χορηγηθεί μία σφραγισμένη κόλα επί της οποίας ο ίδιος θα καταγράψει στην πρόσθια όψη τις 10 απαντήσεις του επί των 10 ερωτήσεων που θα του υποβληθούν, ενώ στην οπίσθια όψη της κόλας θα σημειώσει απαντήσεις επί δύο ακόμη ερωτήσεων οι οποίες, όμως, δεν προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα αλλά τίθενται προκειμένου να υπάρξει καλύτερη σχεδίαση της εκπαιδεύσεως της Σχολής μας.

     Οι χειρόγραφες απαντήσεις του εξεταζομένου θα πρέπει να είναι ορθογραφημένες άλλως, σε περίπτωση ορθογραφικών λαθών, θα κρίνονται άκυρες.


     Την κάθε κόλα ενός εκάστου εξεταζομένου συνοδεύει μία αντίστοιχη με τις ορθές απαντήσεις η οποία παραμένει στην διάθεση μόνον των εξεταστών ώστε δια παραβολής να μπορούν να εξαχθούν και να ανακοινωθούν αποτελέσματα επιτυχόντων και μη  αμέσως μετά την διαδικασία της εξετάσεως, κάτι το οποίο θα γίνει.

     Ως επιτυχόντες θα κριθούν όσοι απαντήσουν ορθώς στις έξι (6) από τις δέκα (10) ερωτήσεις ενώ θα καταθέσουν και χειρόγραφο ή χειροποίητο ένα από τα καθιερωμένα αρχαία Ελληνικά αλφάβητα άνευ του οποίου ουδείς μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχών.

     Η όλη εξέταση θα διεξαχθεί σε πνεύμα απηλλαγμένο δασκαλίστικων προσεγγίσεων όχι για να επιβεβαιωθεί η παπαγαλίστικη αποστήθιση γνώσεων  αλλά η συνειδητή κατανόηση του εξεταστικού αντικειμένου και να βοηθηθεί ο εξεταζόμενος να προχωρήσει σε βαθύτερη μελέτη του εξεταστικού αντικειμένου. Ως εκ τούτου, οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να είναι απολύτως χαλαροί με διάθεση να συζητήσουν με τους εξεταστές τους κάθε απορία τους πριν καταγράψουν την απάντησή τους. Στην ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου κανείς ανταγωνισμός και καμιά βαθμοθηρία δεν είναι ανεκτά, μέσα στο γενικό "οικογενειακό" κλίμα, ακόμη και οι εξετάσεις είναι κάτι ωφέλιμο αλλά και ευχάριστο!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.