Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ



     Και να, σιγά- σιγά που πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των εξετάσεων της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" και αυτής της περιόδου που θα αναδείξουν νέους Εφιπποτοξότες, εν συνεχεία των όσων έχουν αναδειχθεί στα παρελθόν κατά τα 16 χρόνια της επιτυχούς και άνευ ατυχήματος λειτουργίας της Ομάδος μας! Και όλα πια είναι έτοιμα, το εξεταστικό υλικό αλλά και ο χώρος που μας περιμένει να τον κλείσουμε με την φροντίδα του επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" στο κέντρο της ιστορικής πόλεως. Κυρίως, έτοιμοι είναι οι επτά υποψήφιοι Εφιπποτοξότες και Εφιπποτοξότρια που εδώ και ένα τετράμηνο έχουν ενημερωθεί για τις εξετάσεις και μελετούν την εξετασθησόμενη ύλη. Όμως, για "τι" εξετάσεις μιλούμε σε μια Σχολή της οποίας και οι τρεις Δάσκαλοι, ο Πλάτων, ο Κασσάι Λάιος κι ο Θεόδωρος Γ. Αντίκας βρίσκονται πολύ μακριά μας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους;

     Το εκπαιδευτικό πνεύμα των "Ελλήνων Κενταύρων" επεκτείνεται στην μεταλαμπάδευση ήθους ελληνικού, γλώσσας ελληνικής και εφιπποτοξοτικής παιδείας η οποία προτάσσει την ευημερία του Ίππου. Στη δική μας Σχολή την οποία διαχειρίζονται Εκπαιδευτές οι οποίοι δίνουν καθημερινές εξετάσεις επαρκείας και αξιολογούνται αμείλικτα από το έργο τους και όχι από χειριζόμενα φυσικά πρόσωπα, ουδέποτε παρεισέφρησε το στείρο ¨δασκαλίστικο" έθος της βαθμοθηρίας και του ...απουσιολογίου, αλλά οι μαθητές μας, εξ αρχής, καθοδηγήθηκαν ώστε να αναπτύξουν κριτικό πνεύμα και πρωτοβουλία μαθήσεως σε ένα περιβάλλον διαρκούς ασκήσεως το οποίο δεν δέχθηκε απλώς την ελευθερία του ατόμου αλλά και διαρκώς την απαιτεί.

     Έτσι, στις επικείμενες θεωρητικές εξετάσεις και για τους εξεταζομένους δεν θα υπάρξει κανένα ενόχλημα παραπομπής στην αθλία α-"Παιδεία" που παρέχεται στα σημερινά σχολεία παραγωγής συστημικών ...τούβλων, όπου κάποιος εξουσιαστής "δάσκαλος" που αφήνει πίσω του τη ζωή, εκπέμπει φθόνο προς τους νεωτέρους επερχομένους και εκκρίνει δηλητήριο κόμπρας δια του στυλογράφου του στο παρωχημένο βαθμολόγιό του! 

     Στις εξετάσεις, λοιπόν, των "Ελλήνων Κενταύρων" παρίσταται εξεταστής ο οποίος, όμως, δεν έχει την ιδιότητα του Δασκάλου, ιδιότητα κορυφαία όσο και βαρύτατη. Ο εξεταστής των εξετάσεων της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν είναι παρά ένας Εκπαιδευτής, κάτοχος της γνώσεως που κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή και επιτυχή άσκηση της Έφιππης Τοξοβολίας ο οποίος υποδέχεται στην "πύλη" του γνωστικού αντικειμένου εκείνους που θα τον ακολουθήσουν, με τον ανάλογο σεβασμό του ομοίου προς όμοιο και την αναλογούσα αγάπη!

     Οι δικές μας εξετάσεις δομούνται επάνω στη πρόθεση της Σχολής μας να σχεδιάσει ακόμη καλύτερα το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα και ως εκ τούτου η εξεταστική θεματολογία θα αναδείξει, κατ΄ αρχήν, την βούληση ενδιαφέροντος των εξεταζομένων να συνεχίσουν την πρόοδό τους επί του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου. Πρώτος "σταθμός", λοιπόν, η βαθμολόγηση του ουσιαστικού ενδιαφέροντος των εξεταζομένων προς την Έφιππη Τοξοβολία και, αμέσως, όταν ο εξεταστής διαπιστώσει ότι κάποιος εξεταζόμενος δεν διαθέτει επαρκές ενδιαφέρον τον ενημερώνει ώστε ο μαθητής να μην χάνει χρόνο. Διότι στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η  α λ ή θ ε ι α  είναι όπλο και κανείς δεν παραλείπει να το χρησιμοποιεί!

     Το επόμενο ζήτημα το οποίο  καλείται να βαθμολογήσει ο εξεταστής είναι το βάθος του ενδιαφέροντος γπρος την Έφιππη Τοξοβολία των εξεταζομένων. Ναι, ο εξεταζόμενος απαντά σωστά για το εμφανές παραπλευρίδιο, αλλά ενδιαφέρθηκε να μάθει και για την αφανή αστράβη, αυτή που δεν βλέπει το μάτι κι όμως αποτελεί την βάση του οικοδομήματος που λέγεται "σέλλα"; Ναι, την ξέρουμε την οπλή που φαίνεται αλλά ξέρουμε και πως να βεβαιωθούμε πρόχειρα ότι ο Ίππος δεν πάσχει από ενδονυχίτιδα γνωρίζοντας πως να "μετρήσουμε" με μία πρώτη κίνηση επιτόπου ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

     Tέλος, με τις εξετάσεις επιδιώκουμε να δούμε τις υστερήσεις των εξεταζομένων και να τις αποκαταστήσουμε διότι, στη σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" οι εξετάσεις δεν σημαίνουν την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως-μαθήσεως αλλά, μόλις την αρχή! Κι αυτό είναι το σημαντικότερο που θα πρέπει να έχουν κατά νου όλοι!

     Στις επικείμενες θεωρητικές εξετάσεις, οι οποίες ακολουθούν τον κανόνα της διαφανείας που χαρακτηρίζει ολόκληρη την λειτουργία των "Ελλήνων Κενταύρων", υπό ζενική σιγή και αυτοσυγκέντρωση όλων ο εξεταστής θα δείχνει το σημείο που θα συνιστά την ερώτηση και ο εξεταζόμενος θα το σημειώνει στο ειδικό φύλλο που θα έχει λάβει στην αρχή της εξετάσεως.

     Κάθε εξεταζόμενος θα κληθεί να απαντήσει σε δέκα ερωτήσεις οι οποίες μετρώνται και ως επιτυχών θεωρείται εάν απαντήσει σωστά στις έξι από αυτές. Επίσης, εκτός των προαναφερθεισών δέκα ερωτήσεων, καλείται να απαντήσει και σε κάποιες εξατομικευμένες παρεπόμενες οι οποίες δεν βαθμολογούνται ώστε, να "φιλοτεχνηθεί" από την Σχολή με ακρίβεια το προφίλ των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή μας. Και για το ερωτηματολόγιο κάθε εξεταζομένου υπάρχει το αντίστοιχο φύλλο απαντήσεων προς συγκεκριμενοποίηση της, εκ των προτέρων. ακριβούς απαντήσεως προκειμένου οι εξεταστές να μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τον κάθε εξεταζόμενο χωρίς κανένα περιθώριο λάθους. 

     Και όπως η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν ευνοεί ανταγωνισμούς, "πρωτιές" και ..."δευτεράντζες" όπως η θύραθεν, χρεωκοπημένη, δημοκρατική α-"Παιδεία", στο τέλος της εξεταστικής ημερίδος θα ενημερωθούν όσοι επέτυχαν, αλλά χωρίς ανακοινώσεις ...βαθμών κι εκτοξεύσεις ...φοιτητικών πίλων όπως συμβαίνει στα σύγχρονα "τουβλοποιεία" των αθηναϊκών βορείων προ-α σ τ ε ί ω ν όπου η αμερικανιά εκλαμβάνεται ως "διασταύρωση" ευφυίας Κεραμέως και κάλλους Παγώνη! Κατά το πέρας της εξεταστικής ημερίδος οι εξεταζόμενοι θα τιμηθούν για την συμμετοχή τους στις εξετάσεις ως Έλληνες με την Αισθητική Ελλήνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.