Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΠΕΡΙΑΜΜΑ ΛΥΣΙΤΕΛΕΙΑΣ

 ΠΕΡΙΑΜΜΑ ΛΥΣΙΤΕΛΕΙΑΣ



     Δύο είναι οι βασικές παράμετροι της ζωής και του Κόσμου, ο φυσιοκεντρικός «τόπος» και ο ανθρωποκατασκεύαστος «χρόνος». Εγγεγραμμένη αλήθεια στον δυισμό  του γιν και το γιαγκ, αφορά και εφαρμόζει στα πάντα επί του …πλανήτη και του σύμπαντος και, φυσικά και στην Προπονητική της Έφιππης Τοξοβολίας, επιφορτίζοντας πάντοτε τον Εκπαιδευτή με την ευθύνη εντοπισμού του ενεργειακότερου χώρου και του καταλληλότερου χρόνου ώστε να τελεσφορήσει η προσπάθεια.

     Σε ιδανικό χρόνο εμπνεύσεως και σε ενεργειακό χώρο, ο Friedrich Wilhelm Nietzsche συνέγραψε το «Also sprach Zarathustra». Kαι κανείς δεν ξέρει πως θα κατέληγε αυτό το συγκλονιστικό σύγγραμμα, εάν δεν το πλαισίωνε η μοναδική «ενέργεια» του Èze, αυτής της ιδανικής «αετοφωλιάς» για πνευματική δημιουργία… Το ίδιο…

     ...Σε ιδανικό χρόνο εμπνεύσεως και σε ενεργειακό χώρο ο Ezra Weston Loomis Pound ολοκλήρωσε τα υπέροχα «Cantos» του. Και, βεβαίως, κανείς δεν ξέρει την τελική τους «μορφή» εάν δεν συνετίθεντο σε ένα τόσο ενεργειακό μεσαιωνικό μνημείο, όπως το Castello Fontana του Τυρόλου όπου, η υψιπέτεια του τόπου παρασύρει τον ανθρώπινο νου και τον οδηγεί σε ακρώρειες διανοημάτων. 

     Στη Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» ανέκαθεν μεριμνούσαμε και μεριμνούμε για την ευστοχότερην επιλογή του ιδανικού τόπου και χρόνου προκειμένου για την αποτελεσματική διεξαγωγή κάθε δράσεώς μας.  

     Και σε ό,τι αφορά στην ορθήν επιλογή του τόπου και του χρόνου το βάθος της σχετικής ενδελεχείας αγγίζει ένα μεταφυσικό «μέτρον» εσωτερισμού ο οποίος είναι και ο μόνος που εγγυάται προσδοκία λυσιτελείας.

     Πως, όμως, επιτυγχάνεται η κατάκτηση αυτου του ανεπιμέτρητου και μη απτού «μέτρου»; Πως είναι δυνατόν να καταστεί «κτήμα» κάθε καλοπροαίρετου (έστω...) ο οποίος κήδεται ασκουμένων;

     Είναι ο ίδιος ο εσωτερισμός ο οποίος καθιστά τα ρήματα άρρητα και φθέγγεται δια της σιωπής στην σιγή της οποίας αναδύεται και το αποτέλεσμα.

     Στη Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» προάγουμε το ένστικτο το οποίο γνωρίζει καλύτερα από κάθε εκλογικευμένη διανοητική διεργασία το δέον γενέσθαι. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είμαστε σε θέση να αφηγηθούμε προς τρίτους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.