Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Συχνά, η "πόρτα" των απανταχού "Ελλήνων Κενταύρων" ανοίγει φιλόξενα για να υποδεχθούμε επισκέπτες εκτός Ομάδος οι οποίοι, εκτιμώντας την διεθνή φήμη της Ομάδος μας, μας κάνουν την Τιμή να βρεθούν κοντά μας για να χαρούν μια ειδική εκπαιδευτική εμπειρία κι αυτό συνέβη και στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" όταν δύο Γερμανοί περιηγητές ζήτησαν από τον επικεφαλής του, Συνασκούμενο Χριστόφορο Κασφίκη, να τους προσφέρει μιαν εκπαιδευτικήν ημερίδα.

     Έτσι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τον κυκλώνα "Κούλη" σε πλήρη εξέλιξη και την Ελλάδα πνιγμένη στον όμβρο των ...αμαρτιών της, στη γαλήνια αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" , ο Χριστόφορος Κασφίκης αφιερώθηκε στα κελεύσματα του Ξενίου Διός, υπηρετώντας την τοξευτική πρόοδο των δύο Γερμανών επισκεπτών του.

     Με το προσεκτικότατο "μάτι" του και διορθώνοντας λεπτομερειακώς το "απαραίτητο", ο συνασκούμενος Χριστόφορος εισήγαγε προοδευτικώς τους δύο ξένους Συνασκουμένους σε ένα "μονοπάτι" που, τελικώς, τους οδήγησε στην απόλαυση της Τοξοβολίας με ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα!

     Σε μία, επικών διαστάσεων, περιγραφή της ημερίδος, όπως την κατέγραψε στην Αναφορά του που πάντα συνοδεύει κάθε δράση του Παραρτήματός του, ο εξαιρετικός επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων" Χριστόφορος Κασφίκης κατέδειξε το πόσο ορθή είναι η διδασκαλία της Σχολής μας η οποία απαιτεί ζενική διανοητική πειθαρχία ώστε ο στόχος να υποδεχθεί το βέλος. Και η αναφορά αυτή θα προωθηθεί στους Αρχηγούς και επικεφαλής των Παραρτημάτων μας προς μελέτη κι εξαγωγή συμπερασμάτων.

     Εκτός, όμως, των δύο φιλοξενουμένων μας, το "παρών!" έδωσε, αψηφώντας τον κυκλώνα "Κούλη" και ο νεαρός Κερκυραίος Κένταυρος ο οποίος εξεπροσώπησε επάξια όσους απέφυγαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα παραμένοντας στην ...οικεία ραστώνη, αναδεικνύοντας όλες τις παραμέτρους της ορθής διδασκαλίας του Εκπαιδευτή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.