Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΕΩΣ ΝΕΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ, 24 -25 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

ΑΝΑΔΕΙΞΕΩΣ ΝΕΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΥΡΩΤΑ 

24 -25 Σεπτεμβρίου 2021

     Με επιτυχία και δημοσιότητα διεξήχθησαν οι εξετάσεις νέων Εφιπποτοξοτών στο Δημοτικό Γήπεδο Αστερίου του οποίου η χρήση έχει ευγενώς χορηγηθεί από την τοπική δημοτική αρχή και τον διαχειρίζοντα οργανισμό στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" με την παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και πλήθους κόσμου οι οποίοι χάρηκαν τις έφιππες τοξεύσεις των εξεταζομένων και γνώρισαν την Εφιππη Τοξοβολία.

      Οι διαπρύσιες επικλήσεις προς τους Έλληνες θεούς για την αρωγή τους καθώς και η ευγενής φιλοξενία μας από τον Οικοδεσπότη βασιλέα Ευρώτα, φάνηκαν ότι απέδωσαν τα μέγιστα με την επιτυχία των εξετάσεών μας! 

     Η, εκπληκτικής ομορφιάς, γη της Λακωνίας η οποία φιλοξένησε τις εξετάσεις της Σχολής μας κατάφερε, μαζύ με τις Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές της και τον κόσμο της, να μας κάνει να την ερωτευθούμε με την «πρώτη ματιά»! 

     Μια συναρπαστική, κατάφυτη, στεριά πλάι σε μια ποιητική θάλασσα της οποίας η ακτή είναι κατάσπαρτη από αρχαιότητες έγινε, πια, η έμπνευσή μας αφήνοντάς την να μας παρασύρει σ΄ ένα μελλοντικό πολιτιστικό «αρχιτεκτόνημα» όπου ο Ταύγετος θα είναι η «στέγη» κι ο Ευρώτας το «θεμέλιο»!

     Οι εξετάσεις αυτές ήσαν οι πρώτες των 16 χρόνων της λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων" οι οποίες διοργανώθηκαν  σε δημόσιο χώρο με ευρεία δημοσιότητα και με απόλυτην οργανωτική επιτυχία. Περιελάμβαναν μόνον το πρακτικό σκέλος, ενώ το θεωρητικό σκέλος θα ακολουθήσει με νέαν εξαγγελία. Το Παράρτημα των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λακεδαιμονίων Πολιτεία» πιστώνονται με την επιτυχία της διοργανώσεως στην οποία παρέστη ως Ιατρός των εξετάσεων ο έγκριτος ορθοπεδικός κ. Ιωάννης Κουρνιώτης με την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής «Ομάδας Διασώσεως Δέλτα» η οποία πιστώνεται με πολλές ανθρωπιστικές εθελοντικές δράσεις.

Ο Ιατρός των εξετάσεων κ. Ιωάννης Κουρνιώτης 
και Μέλη της "Ομάδας Διασώσεως Δέλτα"

     Οι εξετάσεις διεξήχθησαν υπό την συνδιεύθυνση του Ιδρυτή της Ομάδος καθώς και του Αρχηγού των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας και Σπάρτης» Εφιπποτοξότη – Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα με απόλυτην ασφάλεια και χωρίς κανένα δυσάρεστο περιστατικό όπως συμβαίνει πάντα με όλες τις δραστηριότητες των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου ο μηδενικός δείκτης ατυχημάτων διατηρείται σταθερός.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα των εξετάσεων 
Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης

     Έλαβαν μέρος έξι, συνολικώς, εξεταζόμενοι, ο ένας (Αντώνης Διαγούπης) από την Σχολή των Αθηνών και οι πέντε (Δημήτρης Έρης, Σταύρος Γεωργάκης, Μαρία Παυλάκη, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Σαράντος Ράλλης) από την Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης».

Ο Ίππος των εξετάσεων εν μέσω του Ιππαγωγού Ιωάννη Παυλάκη 
και του Ιδρυτή της Ομάδος 

     Ο Ίππος των εξετάσεων προσεφέρθη ευγενώς από τον εντόπιο Ιππαγωγό και Μέλος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» Ιωάννη Παυλάκη, ήταν δε, μία πλαγιοβαδίστρια (Lateral mover) πενταετής φορβάδα, η Λευκίππη σηματοδοτώντας την παγκοσμίως πρώτη παρουσία πλαγιοβαδιστή Ίππου στην Έφιππη Τοξοβολία! 

     Ο Ίππος των εξετάσεων ιππεύθηκε απολύτως γυμνιππευτικώς, ανενστόμιστος, ανεπίσακτος και γυμνόπους 

Ο καθηγητής κ.Θεόδωρος Γ. Αντίκας, DVM, PhD

     Η επιλογή πλαγιοβαδιστή Ίππου έγινε κατόπιν προηγουμένης συνηγορίας και προς Τιμή του κορυφαίου Ιππιατρού και Ιππογνώστου, καθηγητή κ. Θεοδώρου Γ. Αντίκα (DVM,PhD) διοργανωτή του «Pony-Club» της Γαλλίας, επιτίμου Μέλους της «Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας» και Δασκάλου όλων μας!

O καθηγητής κ. Θεόδωρος Γ. Αντίκας 
με τον Ιδρυτή της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων"

     Ο Δάσκαλός μας τον οποίον πάντοτε θα ευγνωμονούμε, επέμεινε στην ιδανικότητα του πλαγιοβαδισμού στις υψηλότερες ταχύτητες διασφαλίζοντας ολιγοτάρακτες συνθήκες τοξεύσεως και, πράγματι, αυτό απεδείχθη ορθότατο κατά τις παρούσες εξετάσεις.

     Σημειωτέον ότι ο πλαγιοβαδισμός «νομιμοποιείται» ως μια εκ των δύο  φ υ σ ι κ ώ ν  κινήσεων του Ίππου, όπως βεβαιώνουν οι ειδήμονες καθηγητές  Μ. J. Shively (Texas A & M University) και Θεόδωρος Γ. Αντίκας, διευκρινίζοντας, μάλιστα, ότι τα γονίδια του πλαγιοβαδισμού υπάρχουν  κ α ι  στα πέντε είδη ιπποειδών: Εquus caballus, Equus hemionus, Equus onager, Equus asinus και Equus zebra κι έτσι, η Ελλάδα, ο Ευρώτας, το Αστέρι κι οι «Έλληνες Κένταυροι» Σπάρτης και όπου γης, συνεισέφεραν και πάλι με μία πρωτιά στο παγκόσμιο πολιτιστικό αγαθό της Έφιππης Τοξοβολίας, όπως την θεωρεί η διεθνής Unesco και με έναν Ίππο μιας κατηγορίας της οποίας οι ταχύτητες κινήσεως συχνά υπερβαίνουν τα 60 km/h.

     Συμπερασματικώς, ως προς την εισαγωγή του πλαγιοβαδιστή Ίππου (Lateral mover) στην Έφιππη Τοξοβολία, επάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:

     Α. Η Έφιππη Τοξοβολία συντίθεται από δύο στοιχεία, εκείνο του πυρός (τόξευση) και το άλλο της κινήσεως (ταχύτητα) με φορέα των Ίππο.

     Β. Στην Έφιππη Τοξοβολία, λοιπόν, ο Ίππος, ως φορέας του πυρός και της κινήσεως θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ικανότητα αναπτύξεως βαδιστικής ταχύτητος και, εν γένει, ιππεία φυσικότητα, ειδικώς, σε ό,τι αφορά στον βηματισμό του.

     Γ. Αναφερόμενοι στην «κίνηση» και, ειδικώς, στην ανάπτυξη βαδιστικής ταχύτητος θα πρέπει να εννοήσουμε ότι η επιμέτρηση της βαδιστικής ταχύτητος του Ίππου κορυφώνεται στον καλπασμό, αναφορικώς με τους δρόμωνες Ίππους και στον τροχασμό, αναφορικώς με τους πλαγιοβαδιστές, η δε μεταξύ τους σύγκριση εναπόκειται στην σύγκριση των μεταξύ τους μεγίστων ταχυτήτων που αναπτύσσονται από δύο εξίσου  φ υ σ ι κ ο ύ ς  βηματισμούς, οι οποίες ταχύτητες δεν δείχνουν αποκλίσεις, δεδομένου ότι συχνά ο τάχιστος τροχασμός των πλαγιοβαδιστών υπερβαίνει τον τάχιστο καλπασμό πολλών δρομώνων.

     Δ. Συνεπώς, η καθιέρωση των πλαγιοβαδιστών Ίππων στην Έφιππη Τοξοβολία είναι θεμιτή και σύννομη με τις απαιτήσεις ταχύτητος τις οποίες αυτή η έφιππη πολεμική τέχνη προβάλλει και η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» αισθάνεται Τιμή αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της καθιερώσεως του πλαγιοβαδιστή Ίππου στην παρούσα πολεμική τέχνη, ευχόμενη να μιμηθούν την πρωτοβουλία αυτή και άλλες ομότεχνες Σχολές, διεθνώς! 

     Ο Ιππαγωγός Ιωάννης Παυλάκης, έθεσε στην διάθεση των εξετάσεων και δεύτερη πλαγιοβαδίστρια φορβάδα, την Μελανίππη ως αναπληρώτρια στην περίπτωση απροόπτου, όμως η Λευκίππη απεδείχθη ικανότατη να διεκπεραιώσει υπό πρόγραμμα διαλειμματικής εξασκήσεως ολόκληρο το πρόγραμμα των εξετάσεων.

     Ο Ίππος των εξετάσεων επιθεωρήθηκε προ της ενάρξεως της εξεταστικής διαδικασίας, από τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα Εφιπποτοξότη-Εκπαιδευτή Αθανάσιο Ψωρομύτη υπό την επίβλεψη του Ιδρυτή της Ομάδος, ως προς την κατάσταση της υγείας του, την ποιότητα του καλπαστικού βηματισμού του, αλλά και την καταλληλότητα της καθόλου συμπεριφοράς του.

     Ελήφθησαν θερμοκρασίες περιοπλίων, αλλά και καρδιακοί παλμοί. 

     Βεβαίως, δεν παρελείφθη και η προσεκτική θερμομέτρηση του Ίππου πριν ή υποβληθεί στην οιανδήποτε άλλη εργασία και όλες οι τιμές των εξετάσεων ευρέθησαν κατά φύση.

      Όπως πάντοτε έτσι και ε προκειμένω δεν παρελείψαμε να συναγάγουμε "εικόνα υγείας" του Ίππου των εξετάσεων, παρατηρώντας προσεκτικά και τα κόπρανά του τα οποία και αυτά, συνηγόρησαν θετικώς.

     H κινητική και συμπεριφορική δοκιμασία του Ίππου διεξήχθη σε φυσικό πεδίο εκτός του Δημοτικού Γηπέδου και σε παρακείμενο χώρο του οποίου η διαμόρφωση ήταν τόσο ιδανική ακόμη και για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

     Στον χώρο αυτό εκτάσεως αρκετών στρεμμάτων η πλαγιοβαδίστρια Λευκίππη ιππεύθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί (α) ως ελεύθερη χωλότητος, (β) ως χαρακτηριζόμενη από άνεση κινήσεων και (γ) ως διαθέτουσα ευάγωγο χαρακτήρα και διάθεση συνεργασίας με τον Άνθρωπο υπό τις απαιτητικές συνθήκες των εξετάσεων. 

     Εν τέλει και αφού η φορβάδα εκρίθη απολύτως ικανή να διεκπεραιώσει τις εξετάσεις, τέθηκε στην διάθεση της διαδικασίας με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα να δίδει το "έχειν καλώς" του Ίππου.

     Η προεξεταστική ημερίδα που προηγήθηκε (24η Σεπτεμβρίου 2021) οδήγησε στην εξαγωγή χρησίμων συμπερασμάτων για την ασφαλέστερη και καλύτερη διεξαγωγή των εξετάσεων με, κύριο, την αναδιάταξη του καλπαστικού διαδρόμου, αλλά και πολλών άλλων, ενώ, πραγματικός στυλοβάτης της όλης διοργανώσεως υπήρξε ο Ιδρυτής και επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Συνασκούμενος Δημήτρης Έρης, μεριμνώντας ώστε ο χώρος του Γηπέδου να καθαρισθεί εγκαίρως και να στηθεί η διαδρομή και ο στόχος. .


     Και ο έχων το γενικό πρόσταγμα των εξετάσεων Αθανάσιος Ψωρομύτης αφού επιμέτρησε την διαδρομή την έκρινε κατάλληλη και ως προς το μήκος και ως προς την επιφάνεια και ως προς τον τρόπο ορισμού της εν μέσω του όλου χώρου του Γηπέδου, αφού, βεβαίως υπέδειξε και έγιναν κάποιες μικροδιορθώσεις.

     Άλλωστε, αυτή ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία διεξήχθησαν εξετάσεις σε δημόσιο χώρο, εκτός της Κοιλάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" και εκτός στίβου Ιππευτηρίου, με αποτέλεσμα να είμαστε υποχρεωμένοι να σταθμίσουμε επιπλέον παράγοντες ασφαλείας και, εν γένει, ιππεύσεως. 

     Η σοβαρότητα της περιστάσεως μας υπεχρέωσε, όπως και κάθε ανάλογη φορά στο παρελθόν, να τηρήσουμε ένα αυστηρό πλαίσιο κατά την διάρκεια της κυρίως εξεταστικής ημερίδος (25η Σεπτεμβρίου 2021) που περιελάμβανε αποτελεσματική διαχείριση των επισκεπτών, επιθεώρηση Ίππου και εξεταζομένων κλπ κλπ.  

     Δυστυχώς, σε μία παρακμιακή κοινωνία, πολλοί συγχέουν την ευταξία με τον ...μιλιταρισμό και επιλέγουν το "μπάχαλο" με ό,τι χθαμαλό, αυτό συνεπάγεται, όμως, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" όπως και σε όλους τους σοβαρούς ιππικούς Οργανισμούς, ουδεμία "έκπτωση" ευταξίας νοείται, λόγος για τον οποίο λειτουργούμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα!

     Και, όντως, αυτές οι εξετάσεις, όπως και όλες οι προηγούμενες της Σχολής μας, υπήρξαν, όχι απλώς επιτυχείς, αλλά ιδανικές, από απόψεως οργανώσεως, με το πνεύμα της ομοψυχίας, της πειθαρχίας και του αλληλοσεβασμού που αποτελούν κανόνες λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων". 

     Με τα πάντα έτοιμα και ελεγχόμενα, ακριβώς στις 17:00 μ.μ., όπως είχε ανακοινωθεί, ο έχων το γενικό πρόσταγμα Εφιπποτοξότης-Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης καλωσόρισε τους επισκέπτες μας οι οποίοι κάθισαν σε ασφαλές σημείο επί των καθισμάτων που μας χορήγησε ευγενώς η "Λακεδαιμονίων Πολιτεία" και κήρυξε την έναρξη των εξετάσεων!

     Ακολούθησαν τέσσερις σύντομες εισηγήσεις για την ενημέρωση των επισκεπτών μας με την πρώτη από τον Ιδρυτή της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" για την Έφιππη Τοξοβολία ως πολεμική τέχνη, την δεύτερη από τον Συνασκούμενο Αντώνη Διαγούπη για την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και το ιστορικό της, την τρίτη από τον επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" για το Παράρτημά του και την σημασία του στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και την τέταρτη από τον Συνασκούμενο και εκπρόσωπο του πολιτιστικού Συλλόγου "Λακεδαιμονίων Πολιτεία" γι αυτόν τον αδελφό Οργανισμό ο οποίος υποστηρίζει το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" έχοντας αναπτύξει παραλλήλως και πολυσχιδή πολιτιστική δραστηριότητα!

     Γι αυτές τις σύντομες εισηγήσεις, στο τέλος της ημερίδος ακούσαμε θερμά σχόλια από τους επισκέπτες μας οι οποίοι μας εξέφρασαν την ευγενή ενθάρρυνσή τους στο έργο της Σχολής μας με μιαν αμεσότητα η οποία, πραγματικώς, μας συνεκίνησε! 

     Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν επόπτες στην είσοδο του Δημοτικού Γηπέδου προς αποτροπή ανεξελέγκτων εισερχομένων οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε κίνδυνο ή να προκαλέσουν αντίδραση αιφνιδιασμού του Ίππου μας, ενώ πήραν την θέση τους παρατασσόμενοι καθέτως επί της διαδρομής και στο πέρας της, ο έχων το γενικό πρόσταγμα και οι εξεταζόμενοι εκ των οποίων η Μαρία Παυλάκη ανέλαβε χρέη χρονομέτρη και αντικαθιστώμενη μόνον κατά την διάρκεια των εξεταστικών καλπασμών της.

     Η εξεταστική διαδικασία με τις αλλεπάλληλες ταχύτατες διαδρομές και τοξεύσεις, όπως και κατά κανόνα στις εξετάσεις της Σχολής μας, διεξήχθη κατά τρόπον υποδειγματικότατο, "ρέοντα" και ακριβή, χωρίς κανένα "απρόοπτο", καμία πτώση ή ατυχή στιγμή για κανέναν!

     Με προσοχή και επιμέλεια, ο έχων το γενικό πρόσταγμα Αθανάσιος Ψωρομύτης με την βοηθό του Μαρία Παυλάκη κατέγραφαν τα αποτελέσματα σε ειδική φόρμα συνεχώς όρθιοι και εκτεθειμένοι στον ήλιο ενώ κάθισαν επ΄ ολίγον καταγής μόνον όταν ο Ίππος κρίθηκε ότι έπρεπε να ανανήψει βάσει του προγράμματος διαλειμματικής εξασκήσεως.

     Τηρουμένης της σειράς εξετάσεώς τους, ένας - ένας οι εξεταζόμενοι κατελάμβαναν την θέση εκκινήσεως αναφερόμενοι στον αφέτη ο οποίος αφού ήλεγχε οπτικώς τάχιστα τον χώρο έδινε την άφεση δια προφορικής εντολής από μεγαφώνου ώστε να ξεκινά η χρονομέτρηση.

     Η ίδια η φύση της Έφιππης Τοξοβολίας αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία του Εφιπποτοξότη κι αυτό φάνηκε ακόμη μία φορά κατά την διάρκεια των παρουσών εξετάσεων όπου ό λ ο ι  οι συμμετασχόντες λειτούργησαν ωσεί ζώντα "χρονόμετρα"!

     Ούτε το φύλο ούτε η ηλικία κατάφεραν να διαταράξουν την ομοιογενή αρμονία και απόδοση έργου καθ΄ όλη την διάρκεια των εξετάσεων, με τις διαδρομές να διεξάγονται κατά τρόπον απρόσκοπτο!

     Το δε γενικότερο Ήθος της Ομάδος ήταν διακριτό με τον ομαδικόν ενθουσιασμό, όταν κάποιος εξεταζόμενος κατάφερνε να τερματίσει επιτυχώς την εξέτασή του!

     Η ίδια ομαδική θλίψη ήταν αισθητότατη όταν κάποιος δεν κατάφερνε να τερματίσει επιτυχώς...

     Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Ομάδα δείχνει με την συμπεριφορά των Μελών της μια ποιότητα σπάνια για την εποχή μας και αυτός είναι και ο βασικός μας σκοπός, να διατηρήσουμε την ελληνική φύση μας εν μέσω "καταιγίδος" η οποία σαρώνει μια κοινωνία "ολίγωρη" έναντι των υποχρεωσεών που απορρέουν από την καταγωγή της.

     Εν κατακλείδι, εκ των έξι εξεταζομένων ως επιτυχόντες εκρίθησαν οι τέσσερις, κατά σειράν επιτυχίας, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Έρης, Σαράντος Ράλλης (όλοι από την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης") και Αντώνης Διαγούπης (από την Σχολή των Αθηνών), ενώ δύο θα επαναλάβουν την εξέτασή τους, οι Σταύρος Γεωργάκης και Μαρία Παυλάκη (από την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης"). 

     

Μετά από πολλών χρόνων ιππολογικής μελέτης του πλαγιοβαδιστή Ίππου από τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" και μετά από 20, ολόκληρα, χρόνια αφότου τον είχε παρουσιάσει (2001) στην τηλεόραση, σήμερα η πλαγιοβαδίστρια Λευκίππη τον δικαίωσε πλήρως με τις επιδόσεις της στις εξετάσεις νέων Εφιπποτοξοτών αποδεικνύοντας ότι αυτή η παραγνωρισμένη κατηγορία ιπποειδών αξίζει πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι νομίζουμε… Και σήμερα, απολαμβάνοντας την εξαιρετική πλαγιοβαδίστρια Λευκίππη του Λάκωνος Ιωάννη Παυλάκη να αποδεικνύει την αξία των πλαγιοβαδιστών Ίππων όπου κι αν αυτοί ζουν, ο Ιδρυτής των «Ελλήνων Κενταύρων» χαίρεται ακόμη περισσότερο εκείνη την παλιά τηλεοπτική παραγωγή του για τον Πλαγιοβαδιστή Ίππο μαζύ με τις χιλιάδες των θεατών της!

     Ανεξαρτήτως επιτυχίας ή αποτυχίας και σειράς προκρίσεως, εντυπωσιακότερες υπήρξαν δύο περιπτώσεις εξεταζομένων: ο Σαράντος Ράλλης και η δεκαεξάχρονη Μαρία Παυλάκη. Ο μεν πρώτος διότι ό,τι κατάφερε το κατάφερε μετά από βραχύτατην εκπαίδευση ελαχίστων μαθημάτων, αισθανόμενος εν τέλει ευτυχής εν μέσω των δύο θυγατέρων του που καταχειροκρότησαν τον άξιο πατέρα τους, ενώ η δεύτερη, απόλυτο φαβορί των εξετάσεων και άριστη Αμαζόνα γεννημένη μέσα σε Ίππους και ιππεύουσα από βρέφος, άφησε την ιππική αυτοπεποίθησή της να υπερκαλύψει τις τοξευτικές απαιτήσεις οι οποίες είναι εξίσου σοβαρές στην Έφιππη Τοξοβολία, αλλά αυτή η προσωρινή αποτυχία της είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά της ώστε να κερδίσει χρόνο ο οποίος θα την κάνει ακόμη καλύτερη Εφιπποτοξότρια κάτι για το οποίο είμαστε βέβαιοι και την συγχαίρουμε προκαταβολικώς!

     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" προσεγγίζει την πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας με μια παιδαγωγική η οποία αποκλείει την ανταγωνιστικότητα, προσανατολισμένη στην αλήθεια της συνυπάρξεως της αποτυχίας και της επιτυχίας που άγει στην ακεραίωση ενός και του αυτού θετικού αποτελέσματος. Στο σύστημα διδασκαλίας των "Ελλήνων Κενταύρων" η επιτυχία και η αποτυχία φέρουν το ίδιο πρόσιμο μιας τελέσφορης συνεννώσεως δύο αντιθετικών στοιχείων τα οποία, εν τέλει, ακεραιώνονται στην πρόοδο. Έτσι στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" πανηγυρίζουμε τόσο για τις επιτυχίες μας όσο και για τις αποτυχίες μας γιατί ξέρουμε την μεγάλη αλήθεια του yin και του yang. Στη παραπάνω φωτογραφία ο αποτυχών εξεταζόμενος Σταύρος Γεωργάκης ο οποίος δεν απέτυχε λόγω ανικανότητος, αλλά λόγω ...υπερεμπιστοσύνης(!) κατόπιν της λαμπρής επιτυχίας του στην προηγηθείσα προεξεταστική, πανηγυρίζει τη αποτυχία του στις εξετάσεις με την ίδια θέρμη που θα πανηγύριζε την επιτυχία του, θεωρώντας δεδομένη την πρόοδό του με μόνη του υποχρέωση την επιμονή του στην εκπαιδευτική του προσπάθεια. Η ανάδειξη ικανών Εφιπποτοξοτών είναι, βεβαίως, πρόθεση της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων", όμως η ανάδειξη ολοκληρωμένων χαρακτήρων αποτελεί τη μεγαλύτερη επιδίωξή της.

     Κανείς δεν μπορεί να νιώσει την λυτρωτική γαλήνη την οποία προσφέρει η Έφιππη Τοξοβολία αν δεν έχει δοκιμάσει μια έφιππη τόξευση! Είναι μια αίσθηση που αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Εφιπποτοξότη κι επισφραγίζει, όχι ένα πλήγμα που καταφέρθηκε στον όποιον «απέναντι», αλλά στον ίδιο τον ατελή εαυτό του! Κι έτσι, σιγά-σιγά, η εσώτερη «παιδαγωγική» της Έφιππης Τοξοβολίας αναδεικνύει τον βέλτιστο εαυτό μας ο οποίος κατανοεί βαθύτερα τον κόσμο και απολαμβάνει την θετικήν ουσία του! Αυτό το απολαύσαμε για άλλη μια φορά στα πρόσωπα των σημερινών εξεταζομένων μας και γι αυτό τους συγχαίρουμε όλους! 

     Και τα συγχαρητήριά μας δεν είναι σχήμα λόγου αλλά εκφράζουν την αναγνώρισή μας για μιαν ενότητα ευγενικών παραμέτρων που συνθέτουν την καθημερινότητα της Ομάδος μας, όπως επί παραδείγματι, την αλληλεγγύη η οποία εντοπίζεται σε όλους τους "Έλληνες Κενταύρους" διευθυνόμενη προς όλους τους ...ομοίους, όπως συνέβει και στην περίπτωση του Αθανασίου προς τον αντώνη.  Μετά από σαράντα ημέρες αναγκαστικής αποχής από κάθε προπονητική δραστηριότητα και υποχρεωμένος σε εικοσάωρη (ημερησίως!) ακινησία λόγω επαγγελματικής υποχρεώσεως, ο Αντώνης δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας στις εξετάσεις του κάτι που απεδείχθη στην προεξεταστικήν ημερίδα. Όμως, το πρωί των εξετάσεων, ο ανεκτίμητος Αρχηγός, Αθανάσιος Ψωρομύτης, με μία δικής του επινοήσεως άσκηση «επανέφερε» τον Αντώνη ώστε το ίδιο απόγευμα να πετύχει στις εξετάσεις του! Η αλληλεγγύη των «Ελλήνων Κενταύρων» είναι ο κανόνας λειτουργίας που την ωθεί στην επιτυχία!  

     Με την επιτυχία αυτής της διοργανώσεως πιστώνεται το Παράρτημα των “Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης” δια του επικεφαλής του Συνασκουμένου Δημήτρη Έρη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Λακεδαιμονίων Πολιτεία" δια του Προέδρου του κ. Αποστόλου Ρηγάκου και του αγαπητού Συνασκουμένου Κυριάκου Χιώτη.

     Βασικός παράγων της εδώ επιτυχίας των εξετάσεών μας, η φιλοξενία στη Λακωνία η οποία είναι απαράμιλλη και γίνεται αμέσως αισθητή από τον επισκέπτη! Το χαμόγελο και ο ευγενής λόγος σε καλοδέχονται εδώ για να εκπλαγείς αποδεχόμενος τις πιο θερμές εκδηλώσεις αποδοχής! Και στη δική μας περίπτωση, ο αφανέστατος πρωταγωνιστής στην υποστήριξη των «Ελλήνων Κενταύρων», ο Κυριάκος Χιώτης, με την γαλάζια μπλούζα της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας την οποία επαξιότατα εκπροσωπεί στην Πελοπόννησο, πάντοτε ανάμεσά μας να μας υπενθυμίζει ότι σε τούτο τον ελληνικό τόπο η σπονδή στον Ξένιο Δία τελείται αδιάκοπα επί αιώνες…

     Αντιπροσωπευτική «μορφή» των «Ελλήνων Κενταύρων» ο Εφιπποτοξότης – Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης διηύθυνε κατά τρόπον υποδειγματικό τις εξετάσεις! Αρχηγός του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» και «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης», όπως επίσης και οργανωτής της, μοναδικής παγκοσμίως, Σχολής Εκπαιδεύσεως Τυφλών Ιππέων και Τυφλών Τοξοτών που λειτουργεί στην Καλαμάτα με διεθνή προβολή, πιστώνεται με μοναδικά ατομικά επιτεύγματα θάρρους και δεξιοτήτων , διατηρώντας την σεμνότητα, αλλά και την υποδειγματικήν εργατικότητά του επ΄ αγαθώ όλων των Συνασκουμένων του! Ανεκτίμητος και στις παρούσες εξετάσεις, αλλά στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» η ευγνωμοσύνη δεν εκφράζεται με λέξεις.

     Ευλογία πραγματική, για όλη την Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» η πρωτοβουλία ιδρύσεως του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» και η επιτυχέστατη διεύθυνσή του από τον Συνέλληνα Δημήτρη Έρη του οποίου η ικανότητα και η σεμνότητα τον καθιστούν ανεκτίμητο! Και σε αυτές τις εξετάσεις της Σχολής μας, η επιτυχία κρίθηκε από τις οργανωτικές ικανότητες αυτού του Στελέχους μας προς τον οποίο, όλοι, εκφράζουμε ευγνώμονες ευχαριστίες!

     Η Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» αισθάνεται υποχρεωμένη να ευχαριστήσει εγκαρδίως τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βασίλειο Μπόλλα και Νίκο Γεωργοστάθη καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητος Αστερίου κ. Γεώργιο Κουτσουμπό για την παρουσία τους στις εξετάσεις μας, ιδιαιτέρως δε τον κ. Δήμαρχο για την ευγενή πρόσκληση του Ιδρυτή της Ομάδος μας και την εκτενή συνομιλία μας εκ της οποίας εμπνευσθήκαμε γόνιμα «μονοπάτια» μελλοντικών εκδηλώσεων, συγκινημένοι από την αγάπη του κ. Δημάρχου για τον τόπο του τον οποίο κι εμείς λατρέψαμε! Ομοίως, ευγνώμονες ευχαριστίες απευθύνουμε προς τον Ιατρό των εξετάσεων ο οποίος, ευγενώς παρέστη για κάθε ενδεχόμενο, Ορθοπεδικό κ. Ιωάννη Κουρνιώτη και την μη κυβερνητική "Ομάδα Διασώσεως Δέλτα" της οποίας η  παρουσία προς πρόληψη δυσαρέστων ήταν αισθητή σε όλους.

     Τα «φρέσκα φασολάκια» που καθαρίζονται «στην αυλόπορτα» είναι, ασφαλώς, καλλίγευστα, αλλ΄ «Οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος»! Για τον λόγο αυτό, η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» η οποία λειτουργεί επί τη βάσει των Αξιών της «Πολιτείας» του Πλάτωνος, προτρέπει στην ανάκτηση του ελληνικού αξιοκρατικού πνεύματος το οποίο έχουν παραμερίσει ανελλήνιστες διαβρωτικές διεισδύσεις οι οποίες κατατρώνε το σώμα της κοινωνίας μας διαιρώντας το κι αφανίζοντάς το! Κι αυτό το επιδιώκουμε μέσα από την επιστροφή στην φύση από την οποία έχει αποστεί ο σύγχρονος κοινωνάνθρωπος, μέσα από την ολοκληρωμένη εφιπποτοξοτική μας διαδικασία!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.