Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΣΤΡΙΑ vs ΕΛΛΑΔΑ



Μια πολύ λυπηρή σύγκριση!


     Η Αυστρία είναι μία χώρα με έκταση 83.855 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 8.414.000 κατοίκων, χωρίς θάλασσα, με ορεινό έδαφος και αλπικό κλίμα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα πολύ μεγαλύτερη, με έκταση 131.957 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 10.964.020 κατοίκων, με ποικίλο έδαφος, με θάλασσες και 2.500 νησιά, με μία ακτογραμμή η οποία φθάνει τα 13.676 χιλιόμετρα και μεσογειακό κλίμα. Δυστυχώς, παρά την φαινομενική υπεροχή της Ελλάδος, η Αυστρία διαθέτει και εθνικό "νου" ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει επιτυχώς κάθε υστέρηση!


     Τον Ιούνιο του 2005 ολοκληρώθηκε στη Βιέννη μία ειδική οικονομική μελέτη την οποία διεξήγαγε ένας από τους πλέον σημαντικούς φορείς της Αυστριακής εθνικής οικονομίας, ο "RFERD AUSTRIA". Η μελέτη αυτή έφερε τον τίτλο : " Ποιά είναι η συνεισφορά του Ίππου στην αυστριακή εθνική οικονομία;". Συντάκτις της μελέτης αυτής υπήρξε μία επταμελής επιτροπή ειδικευμένων τεχνοκρατών υπό την προεδρία του Dr. Herwig W. Schneider, ανωτάτου στελέχους του Ινστιτούτου Βιομηχανικής Έρευνας.  Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω φορέας διαχειρίζεται και προωθεί στην Αυστρία τον Ίππο και την Ιππική ως οικονομικούς παράγοντες, έχοντας καταφέρει να τους αναδείξει, με διεθνείς διοργανώσεις, εκθέσεις, συνέδρια κλπ, ως μία νευραλγική πηγή η οποία αποφέρει έσοδα στην εθνική οικονομία δια της αναδείξεως του ίδιου του Πολιτισμού και του Τουρισμού της Αυστρίας! Στην Αυστρία, όπως και στην Ευρώπη, οι κρατικές οικονομίες δε βασίζουν τα έσοδά τους στα ληστρικά χαράτσια των πολιτών τους αλλά στην ανάδειξη πηγών ανταποδοτικών εσόδων που αναπτύσσουν, παράλληλα, Πολιτισμό και Οικονομία.


     Στο δημοσίευμά μας αυτό δεν έχουμε σκοπό να αναπαραγάγουμε το σύνολο των, πράγματι, σημαντικών πορισμάτων της ως άνω μελέτης. Απλώς, εν συνάψει, θα μεταφέρουμε την παρακάτω σταχυολόγηση των κυριοτέρων      εξ αυτών: 


     α. Ο ιππικός παράγων επηρεάζει θετικά ένα μεγάλο εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων με μεγάλα οικονομικά οφέλη τόσο στη πρωτογενή παραγωγή όσο και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών.
      β. Η συνεισφορά του Ίππου στην αυστριακή εθνική οικονομία κυμαίνεται μεταξύ 1.19 και 1.26 δισεκατομμυρίων ευρό!
     γ. Μία επιπρόσθετη αξία μεταξύ 634 και 674 εκατομμυρίων ευρό μπορεί να πιστωθεί στον Ίππο.
     δ. Κάθε επιπλέον Ίππος συνεισφέρει ετησίως στην εθνική οικονομία μία παραγωγική αξία της τάξεως των 12.000 - 14.000 ευρό και επ΄αυτής θα πρέπει να συνυπολογισθεί μία επιπρόσθετη αξία της τάξεως των 6.300-7.900 ευρό.
     ε. Η παρούσα κατάσταση εξασφαλίζει 23.000-24.300 θέσεις εργασίας με 14.500-15.400 θέσεις πλήρους ωραρίου απασχολήσεως.
     ς. 3-4 Ίπποι παράγουν μία θέση εργασίας ενώ περίπου 6 Ίπποι παράγουν μία θέση πλήρους ωραρίου απασχολήσεως.


     Ευημερούν, λοιπόν, οι Αυστριακοί και ευημερούν διότι είναι σε θέση να αξιοποιήσουν και τον ιππικό παράγοντα υπέρ του εθνικού Πολιτισμού και της εθνικής Οικονομίας τους! Δεν διανοούνται να παραχωρήσουν την εθνική ιππική κληρονομιά τους σε χέρια τυχάρπαστων σαλταδόρων  οι οποίοι την ροκανίζουν υπέρ ιδίων αυτών συμφερόντων, συντελώντας στο να κινηθεί το δημοσιονομικό πνεύμα εισπράξεως εσόδων προς την κατεύθυνση της καταληστεύσεως του πενιχρού εισοδήματος του πολίτη, όπως συμβαίνει στη σημερινή Ελλάδα.


Oλυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, ΣΗΜΕΡΑ!


     Στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας", της διανοητικής κουρελαρίας των αλητών της εξουσίας, οι ιππικές εγκαταστάσεις (οι οποίες είναι και οι ακριβότερες της Ευρώπης) παραδόθηκαν προς καταστροφή στη βουλιμία των σαλτιμπάγκων "συγγενών" και "ημετέρων" για να αποσυντίθενται, σήμερα, εγκαταλελειμμένες στο έλεος ατομικών μικροσυμφερόντων, λαθρομεταναστών και διαχειριστικής ανικανότητος του αμαρτωλού Δημοσίου!


Oλυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, ΣΗΜΕΡΑ!


     Ευτυχώς, μία μαζική φωνή διαμαρτυρίας έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και ευθύνες θα ζητηθούν και οι συνέπειες θα επιπέσουν στα κεφάλια των ενόχων! Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" λειτουργούσα με γνώμονα την νομιμότητα κινήσεων, κατευθύνεται ολοταχώς προς την δικαστική οδό η οποία δεν εξαντλείται, ασφαλώς, στην ελληνική δικαιοσύνη!


Oλυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, ΣΗΜΕΡΑ!


     Αυτή την καταστροφή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας οι ένοχοι θα τη πληρώσουν διότι, πλέον, δεν έχουν να κάνουν με το ανίκανο κράτος αλλά με ιδιώτες οι οποίοι έχουν εθνική συνείδηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.