Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Σ.Ι.



Aπό τον Καθηγητή Ιππιατρό κ. Θεόδωρο Αντίκα λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα:


     " Η καλότατη μητέρα αμαζόνας και συντάκτρια του συνημμένου γράμματος στη ΔΟΙ μιλά για το 'μείζον', δηλαδή τον κίνδυνο ατυχήματος ή/και θανάτου ιππέως, λόγω της ασυγχώρητης αμέλειας της Ελλην. Ιππ. Ομοσπονδίας, των 'δικών της' Ομίλων και των 'δικών της' Οργανωτικών Επιτροπών, Κριτών, κ.α., που έφτασε εν έτει 2011 να ΜΗ ΤΗΡΕΙ τον 'δικό της' Γενικό Κανονισμό--και φυσικά ούτε εκείνο της ΔΟΙ...

     Δεν είναι η μόνη 'αμέλεια' ή αδιαφορία, γιατί υπάρχουν κι άλλα παθολογικά 'συμπτώματα', που θα γίνουν θέμα σε ειδικό άρθρο της ιστοσελίδος www.hippologia.org.

     Όσο για το 'έλασσον' θέμα στο οποίο αναφέρεται η αμαζόνα, δηλαδή αυτό του τρόπου της διαχείρησης των άφθονων κρατικών κονδυλίων ή/και χορηγιών απο την ΕΟΙ, αυτό μπορεί να συνοψιστεί σε μια απλή φράση απο τον 'Αμλετ' του Σαίξπηρ: 'ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ'...

     Τούτο απλά γιατί η ΕΟΙ ή/και οι χρηματοδοτούμενοι 'δικοί μας' Όμιλοι, θα μπορούσαν να διαθέσουν το ασήμαντο ποσό που απαιτείται για τη μίσθωση ασθενοφόρου σε κάθε ιππικό αγώνα, δεδομένου ότι 'χρήματα υπάρχουν'. Ίσως ακόμα και να μπορούσαν να δώσουν και μερικά χρηματικά βραβεία στους ταλαίπωρους ιππείς και άλογα της ιππικής αντοχής, που πληρώνουν μέν τη συμμετοχή τους σε αγώνες ανά...χιλιόμετρο, αλλά κερδίζουν μόνο φτηνά κύπελλα και ροζέττες... Ο νοών νοείτω.

     Θερμές ευχές σε όλους, ιππείς, αμαζόνες και ίππους της Ένωσης, για τις γιορτές και για ένα 'ολυμπικό' 2012, στο οποίο μακάρι να στείλουμε ιππέα ή αμαζόνα, ώστε να νιώσουμε περήφανοι για τη χώρα που κατάφερε να στείλει κάποια εκπρόσωπο ΔΥΟ φορές σε Ολυμπιάδα μέσα σε 116 χρόνια. "

Theo. G. Antikas, PhD

The two enemies of the people are criminals and government
(Jefferson)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.