Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ κ. Θ. ΑΝΤΙΚΑ

     Αγαπητοί άρχοντες των αθλητικών δρώμενων  της χώρας,

     1 ‘Φίλος μέν εστι, φιλτάτη δε η αλήθεια’, ή έτσι κάπως έλεγε ένα αρχαίο ρητό. Υποθέτω ότι έχετε λάβει γνώση των πρόσφατων αποκαλύψεων, τεκμηριωμένων με κείμενα και φωτογραφίες της Ελλην. Εφιππο-τοξοτικής Εταιρείας [ΕΕΕ], που αναρτήθηκαν στον παρακάτω ιστότοπο και προκαλούν τάση πρός έμετον: http://horsebackarcherygr.blogspot.com/2011/12/blog-post_7516.html

     2 Κάθε αγνός φίλιππος ο οποίος έμεινε άναυδος με την κατάντια του ‘Ολυμπικού’ Κέντρου Ιππασίας, για το οποίο όλοι οι έλληνες ένοιωθαν υπερήφανοι—και ακριβοπλήρωσαν—συμπεραίνει ότι: η διοίκηση της Ελλ. Ιππικής Ομοσπονδίας--απο αξιόλογους πλοιοκτήτες, νομικούς κι επιχειρηματίες--στην οποία δόθηκε η ‘αποκλειστική’ χρήση του, δεν στάθηκε ικανή, δεν είχε τεχνογνωσία ή κονδύλια και, κυρίως, δεν επέδειξε το δέοντα σεβασμό για την περιουσία του κράτους, πράγμα καταδικαστέο.

     3 Για τη ‘θανατηφόρο’ απραγία της περί το Ιππ. Κέντρο Μαρκόπουλου απο το 2004 μέχρι τις μέρες μας και  τη μετατροπή του σε ξέφραγο αμπέλι, η διοίκηση της ΕΟΙ θα είχε εκδιωχθεί, ή έστω ελεγχθεί αυστηρά, σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι καμιά αθλητική αρχή και καμιά ολυμπική οργάνωση σε καμιά σοβαρή χώρα δεν θα ήθελαν να έχουν στους κόλπους τους μια ομοσπονδία που αδιαφορεί για την περιουσία του κράτους.

4 Επειδή λοιπόν είναι ‘φιλτάτη η αλήθεια’, κι επειδή η αλήθεια περί την ΕΟΙ και το Ιππικό Κέντρο έχει ήδη τεκμηριωθεί ακόμα και ‘οπτικώς’ απο την ΕΕΕ, τολμώ ν’ απαιτήσω σαν απλός φίλιππος αλλά και πατέρας αθλήτριας ολυμπικού επιπέδου να ενεργήσετε τα δέοντα για την άμεση έκπτωση της διοίκησης της ΕΟΙ. Έτσι μόνο θα τηρήσετε το ηθικό αξίωμα ‘salus patriae suprema lex esto’, που για το θέμα του Ιππικού Κέντρου παραφράζεται ως ‘η σωτηρία της ιππασίας πρέπει να είναι ο υπέρτατος νόμος’. Τούτο γιατί είναι αδιανόητο για τη χώρα που 'εφεύρε' τα ιππικά και οργάνωνε λαμπρούς αγώνες δυο χιλιετίες π.Χ., να γίνεται περίγελως όποιων 'βαρβάρων' επισκέπτονται τον ανωτέρω ιστότοπο της ΕΕΕ.

     Με αληθινή εκτίμηση και ευχές να έχετε υγεία και επιτυχία σε ό,τι ευγενές επιδιώξετε το ‘ολυμπικό 2012’,

Θ. Γ. Αντίκας, DVM, PhD,
Visiting Onassis Professor
Department of History
U. of Washington, Seattle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.