Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΡΟΔΟ
ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ...ΙΔΙΑ!

     Από την Αθλήτρια και Προπονήτρια κ. Έφη Καστελλορίου λάβαμε το παρακάτω μήνυμα σχετικό με προηγούμενο δημοσίευμά μας

________________

     " Έχετε τις ευχές μου για τις γιορτές και μια καλή και δημιουργική Νέα Χρονιά! 
  
     Διαβάζω το blog σας και μια από τις τελευταίες αναφορές, στην κοπέλα με το ατύχημα και τα όσα συμβαίνουν στους αθλητικούς χώρους(της Ελλάδας) δεν μου προξένησε εντύπωση! Ξέρω από πρώτο χέρι  που γυμνάζονται οι αθλητές, στα περισσότερα αθλήματα όπου χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους και δυστυχώς παντού  επικρατούν παρόμοιες συνθήκες!

     Σχετικά με τον "παράγοντα" που φωνασκούσε σε ώρα αγώνα(!),τι να πει κανείς, είναι αυτοί οι τύποι που καταστρέφουν όλα τα αθλήματα με την παρουσία τους και το ύφος του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε"! Ακόμα και το ποδόσφαιρο, είναι άθλημα και οι Ισπανοί φίλοι μας γεμίζουν στάδιο 90 χιλ χωρίς να ανοίξει μύτη!

     Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία πολλών δυστυχώς σαν τον παραπάνω κύριο, που "ανακυκλώνονται "σαν παράγοντες σε διάφορα αθλήματα, χωρίς ουσιαστικά να κάνουν καλό σε κανένα!

     Το πρόβλημα  επίσης είναι η απουσία αθλητικής παιδείας από τα σχολεία ,με κάποια παιδιά να προσπαθούν να τα καταφέρουν μόνα τους και τα περισσότερα να καπνίζουν στις καφετέριες! Αυτή η έλλειψη σεβασμού στους αθλούμενους και τους αγωνιστικούς χώρους, φαίνεται εδώ  στο δικό μας στάδιο κάθε μέρα. Ενώ ξέρουν ότι προπονούνται τα παιδιά δυο ώρες το μεσημέρι, μπαίνουν και κόβουν βόλτες αυτοί που θέλουν να χωνέψουν το μεσημεριανό τους!

     Πριν λίγους μήνες κόντεψε ένας δισκοβόλος να χτυπήσει έναν κρετίνο που πήγε να περάσει κάθετα το γήπεδο εν ώρα προπόνησης! Δεν φτάνει αυτό, κάλεσε και την αστυνομία(που δεν εμφανίστηκε),γιατί κόντεψαν να τον...σκοτώσουν! Ζήτησε και  τα ρέστα από τον αθλητή φωνάζοντας ότι το γήπεδο είναι του Δήμου και ανήκει σε όλους! Το αν υπάρχει φύλαξη είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία! Θα γινόταν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό? Πολύ αμφιβάλλω!
...
     Ας μην αφήσουμε την κρίση να μας πάρει ό,τι καλό έχουμε κληρονομήσει σαν λαός! "
________________

     Συμφωνούμε με την αισιόδοξη προτροπή της αγαπητής Φίλης μας και, εμείς οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε κανέναν να μας πάρει τη κληρονομιά μας, άλλωστε, γι αυτό εκπαιδευόμαστε να πολεμάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.