Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011


ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ!


Από τον Δάσκαλο Kassai Lajos λάβαμε το παρακάτω μήνυμα:

Dear Friends,
On this weekend 4th December, 2011 on Sunday afternoon at 15 o’clock in the Budapest Sportarena I will try to break my previous world record I have set up two years ago.
I will shoot 14 flying discs from the back of a galloping horse under 20 seconds.
This is a specific mix of harmony with the horse, velocity and accuracy.
All my efforts to this direction lead me a bit nearer to my ancestors and as I collect deeper and deeper knowledge of our horseback archery culture, I respect my predecessors more and more. 
Horseback Archery till Death! 
Friendly regards,
Kassai Lajos

[Aγαπητοί Φίλοι,
Την Κυριακή 4η Δεκεμβρίου 2011 στις τρεις το μεσημέρι, στο Αθλητικό στάδιο της Βουδαπέστης, θα προσπαθήσω να σπάσω το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ μου που πέτυχα δύο χρόνια πριν. Θα τοξεύσω σε χρόνο μικρότερο των 20 δευτερολέπτων κατά 14 ιπτάμενων στόχων σε καλπασμό. Αυτό θα είναι ένας ειδικός συνδυασμός αρμονικής συνεργασίας με τον Ίππο, ταχύτητος και ακριβείας.
Όλες οι προσπάθειές μου προς αυτή την κατεύθυνση με οδηγούν εγγύτερα προς τους Προγόνους μου και καθώς αποθησαυρίζω ολοένα και βαθύτερη γνώση για την κουλτούρα της ΄Εφιππης Τοξοβολίας, σέβομαι τους Προγόνους μου ολοένα και περισσότερο.
Έφιππη Τοξοβολία μέχρι θανάτου!
Mε φιλικούς χαιρετισμούς!
Kassai Lajos]


     Ενώ στην Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται ...φασιστική τακτική η απότιση Τιμής προς τους Προγόνους, στην Ουγγαρία θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση! Ενώ στην Ελλάδα η Παιδεία υπέστη ανεπανόρθωτο πλήγμα από την μεταπολιτευτική κοινοβουλευτική αθλιότητα με αποτέλεσμα, σήμερα, οι ελλαδίτες να θεωρούνται εκ των ελάχιστα πεπαιδευμένων  ευρωπαίων (;), οι Ούγγροι παρά την λαίλαπα της κομμουνιστικής κατοχής παραμένουν ο Λαός με τον υψηλότερο δείκτη πεπαιδευμένων στην Ευρώπη! Έτσι, στην σημερινή Ελλάδα τιμάται η λαμογιά ενώ στην Ουγγαρία (αείποτε και τότε και σήμερα!) τιμώνται οι Πρόγονοι!

     Στον Δάσκαλο Kassai Lajos με τον οποίο μας συνδέουν κοινές Αξίες, οι Έλληνες Εφιπποτοξότες στέλνουμε τον σεβασμό μας και την σκέψη μας να κατακτά πάντα τους στόχους που βάζει! Νοερώς θα είμαστε πλάι του, στην Sportarena της αγαπημένης μας Βουδαπέστης όταν εκείνος θα καλπάζει (και όπου καλπάζει...) απολαμβάνοντας τις καταρρίψεις των ιπτάμενων στόχων, τους οποίους είμαστε βέβαιοι (όπως και οι παρατηρητές του Guinness) ότι θα καταρρίψει!


ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.