Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

 ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ...ΔΙΣΕΧΤΕΣ!


     Mπορεί η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" να διοργανώνει "αγώνες" χωρίς την παρουσία Ασθενοφόρου, χωρίς διαθέσιμο οξυγόνο και χωρίς απινιδωτή, αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" λαμβάνουμε υπ΄ όψη μας ακόμη και το δελτίο καιρού πριν από κάθε μας Προπόνηση, προκειμένου να διατηρούμε σταθερά μηδενικό τον δείκτη ατυχημάτων μας.


     Έτσι, σήμερα αποφύγαμε για λόγους ασφαλείας την Προπόνηση Τοξοβολίας, μιας και τα Τόξα υπό συνθήκες καταιγίδος μπορεί να γίνουν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού με ανεπιθύμητες συνέπειες. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αν και προπονούμεθα με κάθε καιρική κατάσταση, η ύπαρξη καταιγιδοφόρων νεφών (σωρειτομελανιών) όπως και σήμερα, είναι η μόνη περίπτωση που μπορεί να μας κάνει να κρατήσουμε τα Τόξα μας στις θήκες τους! Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να αξιοποιήσουμε την προπονητική ημερίδα μας με εξίσου σημαντικές δραστηριότητες που μας ωφέλησαν και ιππικώς κι εν γένει αθλητικώς, οξυγονώνοντάς μας μέσα στη φύση.


     Η βροχή δε στάθηκε εμπόδιο να ιππεύσουμε και, κυρίως, να ξαναθυμηθούμε τον "Κύκλο προσεγγίσεως του Αρχηγού" που αποτελεί την απαρχή της διδασκαλίας της Φυσικής Ιππασίας. Ένα μικρό αλλά ζωτικό σεμινάριο της πρώτης επαφής με τον Ίππο έλαβε χώρα στο μικρό περίκλειστο Ιππευτήριο, αλλά και μία επίδειξη του βασικού μαθήματος Γυμνιππευτικών Διατάσεων από τον Αρπάλυκο και την Υπατία.


     Στο "μίνι" σεμινάριο οι παρόντες "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τον Καλουδιανό μας, αντάλλαξαν συναισθήματα και θεμελίωσαν μαζύ του μία σχέση αλληλοσεβασμού και ασφαλούς συνεργασίας για τα μελλοντικά μαθήματα Ιππασίας τους. Στην Ομάδα μας τίποτε δεν γίνεται τυχαία, τίποτε δεν είναι απροσχεδίαστο, ειδικώς όταν πρόκειται για την ασφάλεια των Ίππων και των Μελών μας.


     Κατά την επίδειξη του βασικού μαθήματος Γυμνιππευτικών Διατάσεων το οποίο έγινε υπό βροχή, οι παρόντες παρετήρησαν την μεθοδικότητα με την οποία ο πρωτοείσακτος Ιππέας βαθαίνει το κάθισμά του, ενισχύει την ιππική αυτοπεποίθησή του και επιτυγχάνει μεγαλύτερη ασφάλεια ιππεύσεως και συνεργασίας με τον Ίππο.


     Ο Αρπάλυκος, με την ηρεμία που αποτελεί το "σήμα κατατεθέν" του, όχι μόνον χειρίσθηκε με επιτυχία όλες τις πτυχές της επιδείξεως αλλά και έκανε κατανοητές τις βασικές "συντεταγμένες" της όλης διαδικασίας ώστε κάθε ένας που παρηκολούθησε αυτό το μάθημα να καταλάβει το βαθύτερο, σημαντικό, νόημά του.


     Εκτός αυτών, χαρήκαμε ένα μεστό μάθημα Σπαθασκίας και την παρουσία νέων Μελών και αρκετές ...ποδηλατάδες ανάμεσα στα λιόδεντρα αφού, ολοένα και περισσότερα Μέλη μας εμφανίζονται, πια, με τα ποδήλατά τους.


     Η Ομάδα μας ενθαρρύνει την χρήση ποδηλάτου στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και ως ενδεδειγμένο μέσο ήπιας κινήσεως και ως μέσο αθλήσεως κατάλληλο για την ενδυνάμωση μυϊκών ομάδων που συμβάλλουν στην ίππευση. "Δια τι να το κρύψωμεν, άλλωστε;" Ιππείς και ποδηλάτες, λίγο ως πολύ, είμαστε όλοι ...saddle-maniacs!

___________________________

     ΥΓ: Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλούς και πολλούς φίλους οι οποίοι μας έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στη προσπάθειά μας να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου! Σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε τα μηνύματά τους ώστε να τα έχουν υπ' όψη τους και οι δράστες της καταστροφής του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.