Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ...ΕΝΑ!


     Ο Ίππος νεαρός, ένα ...πιτσιρίκι που μόλις "απολύθηκε" από τον Ιππόδρομο και, αφού πέρασε μία ταχύρυθμη αλλά συστηματική "βασική" εκπαίδευση στη Φυσική Ιππασία από τον ιδρυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ξεκίνησε το πρώτο του μάθημα εκπαιδεύοντας ...αρχαρίους, με Εκπαιδευτή ...αρχάριο, υπό επίβλεψη! Οι μαθητές αρχάριοι και ο πρώτος εξ αυτών για πρώτη φορά επί του Ίππου!! Οι καιρικές συνθήκες με άνεμο οκτώ έως δέκα μποφόρ και συχνούς ανεμοστροβίλους!!! Δηλαδή, καιρός για τζάκι και λουκάνικο και όχι για Ιππασία! Αμ δε... Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μπορούμε, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες να καταφέρουμε το πιο λαμπρό αποτέλεσμα και, μάλιστα, με απόλυτη ασφάλεια. Και αυτό το πετύχαμε ξανά! 


     Ο Καλουδιανός βγήκε στο σεργιάνι για ...δουλειά. Όχι πια στο στίβο του Ιπποδρόμου, αλλά στο Ιππευτήριο για μάθημα Φυσικής Ιππασίας αρχαρίων. Άρχισε, με λίγα λόγια, η "παραγωγή" νέων Εφιπποτοξοτών αλλά και νέων Εκπαιδευτών Φυσικής Ιππασίας για την ανάπτυξη της Έφιππης Τοξοβολίας στην Ελλάδα! Φιλοσοφία της Ομάδος μας είναι να αναδεικνύουμε με ασφάλεια και ταχύτητα στελέχη τα οποία θα μπορούν με σιγουριά να κρατούν το πηδάλιό της. Κι από σήμερα ξεκινάμε το νέο εκπαιδευτικό κύκλο μας, μετά τη λαμπρή περίοδο του τελευταίου καλοκαιριού στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

  
     Σήμερα ο Καλουδιανός θα "βαπτίσει" στην Ιππασία τον Ευπόλεμο ο οποίος θα ιππεύσει για πρώτη φορά με εκπαιδευτή του τον Αρπάλυκο ο οποίος κάνει το "ντεμπούτο" του ως Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη!


     Ο Αρπάλυκος ιππεύει μόνο ένα τετράμηνο έχοντας αναδειχθεί σε Εφιπποτοξότη μετά από εννέα, μόνον, μαθήματα! Θα βοηθήσει τον Ευπόλεμο να εφιππεύσει και θα του δώσει τις πρώτες βασικές οδηγίες για την ασφάλεια του Ίππου και του Ιππέως.


     Κατόπιν ο Ευπόλεμος θα ακολουθήσει το πρόγραμμα γυμνιππευτικών διατάσεων με τον Αρπάλυκο σε χαλαρή ετοιμότητα η οποία, όμως, δεν χρειάστηκε σε τίποτε αφού, η ταχύρυθμη εκπαίδευση του Καλουδιανού απεδείχθη αποτελεσματική! Κατόπιν το μάθημα των τριών αρχαρίων , Ίππου, Ιππέως και ...Εκπαιδευτού, θα αρχίσει.


     Ο Καλουδιανός συνεργάσιμος, προσεκτικός και ...άνετος σε ό,τι του ζητήθηκε! Καμία σχέση με τον δρόμωνα που ...ήξερε! Τώρα, θα μπορούσε να μεταφέρει δυο κοφίνια με γυαλικά και να μη σπάσει ...φλιτζάνι! Μπορεί γύρω του ο άνεμος να σηκώνει σκεπές, να σφυρίζει ανάμεσα στις κολώνες και τα σύρματα, πάνω στα κεραμίδια, αλλά ο Καλουδιανός επικεντρωμένος στο καθήκον του με απόλυτη προσήλωση...


     Ο υπό επίβλεψη Εκπαιδευτής εξίσου προσεκτικός και συντονισμένος με τον Ίππο και τον μαθητή του, έχοντας πάντα το νου του και στον επιβλέποντά του! Απόλυτος συντονισμός σε μία φάση που δεν συγχωρεί λάθος! Ο Ευπόλεμος δε θα πρέπει ούτε για ένα δευτερόλεπτο να νοιώσει κίνδυνο ή ανασφάλεια διότι κάτι τέτοιο μπορεί να τον απομακρύνει οριστικά από την Ιππασία και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα θέλαμε!


     Μια αλυσίδα ευθυνών είναι η Ιππασία και στην Ομάδα μας κάθε ευθύνη είναι καλοδεχούμενη. Όσο αυτό το παρθενικό μάθημα προχωρεί τόσο ο Καλουδιανός χαλαρώνει, το χαμόγελο του Ευπόλεμου πλαταίνει και η αυτοπεποίθηση του Αρπάλυκου ενισχύεται.


     Και το χαμόγελο του Ευπόλεμου δεν μειώθηκε όταν από υπερβολικό ενθουσιασμό έβγαλε σε καλπασμό τον Καλουδιανό! Ο Αρπάλυκος τον βοήθησε ήρεμα να επαναφέρει τον Καλουδιανό σε τροχασμό και ο Ευπόλεμος, πάντα χαμογελώντας, ρώτησε : "Α! Αυτό ήταν καλπασμός;" Και το μάθημα αυτό ολοκληρώθηκε και για τους τρεις με τον καλύτερο τρόπο, με πολύ κέφι, χαρά αλλά και διδακτική εμπειρία. Ο Καλουδιανός πέρασε με άριστα τις εξετάσεις ως Ίππος Σχολής και παρέμεινε ακμαίος, ο Αρπάλυκος πέρασε με άριστα τις εξετάσεις ως Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη και δεν έκρυβε την υπερέντασή του ως συνέπεια της συνεχούς επαγρυπνήσεώς του για την ασφάλεια και την πρόοδο του μαθητού του και ο Ευπόλεμος πέρασε με άριστα τις εξετάσεις ως αρχάριος Ιππέας αφιππεύοντας καταχαρούμενος και πάντα ...χαμογελαστός! Αυτό είναι ένα ...τριπλό μάθημα στη Σχολή Φυσικής Ιππασίας των Εφιπποτοξοτών "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και δεν αρνηθήκαμε στον Αρπάλυκο να χαλαρώσει όταν μας το ζήτησε, με ποιόν άλλο τρόπο από το να ...ιππεύσει τον Καλουδιανό. Του το επιτρέψαμε υπό την προϋπόθεση να δεχθεί ως ...επιβλέποντά του τον δεκατετράχρονο Εφιπποτοξότη Γεώργιο ο οποίος, παρά την ηλικία του επιδεικνύει υψηλές ικανότητες τόσο στην Ιππασία όσο και στην Τοξοβολία. Και, βεβαίως, τον παρακαλέσαμε να βγάζει τα χέρια από τις τσέπες όταν ...ιππεύει, αλλά μας είπε ότι λόγω ανέμου ...κρύωνε!



     Περιττό να προσθέσουμε ότι, κατόπιν, ίππευσε και ο νεαρός Γεώργιος ασφαλώς για να ...χαλαρώσει κι αυτός, όπως συνηθίζουμε να επικαλούμεθα κρύβοντας επιμελώς ότι όλοι είμαστε το ίδιο ...Horse-alcoholic!



     A! Kάτι τελευταίο : ξεχάσαμε να πούμε στον Αρπάλυκο ότι σήμερα ήταν το ξεκίνημά του ως Εκπαιδευτού της Ιππασίας! Του το ανακοινώνουμε με αυτό το δημοσίευμα, συγχαίροντάς τον για όσα σήμερα προσέφερε τόσο στον Καλουδιανό όσο και στον Ευπόλεμο!



     Αυτή είναι η Ομάδα μας : Ο ένας κρατά από το χέρι τον άλλο για να προοδεύουμε όλοι μαζύ στο υπέροχο μονοπάτι της Έφιππης Τοξοβολίας που δεν είναι για μας παρά ένα ουράνιο τόξο στους "βροχερούς καιρούς" που περνάμε! 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.