Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"ΜΟΜPSO"


ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΟΓΑΤΑΡΗ



     Δεν υπάρχει τίποτε πιο αισιόδοξο, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, από το να βλέπεις Συνέλληνες να κατορθώνουν να φθάνουν σε μιαν επιτυχία που δεν αφορά μόνον στον εαυτό τους αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σε μια τέτοιαν επιτυχία κατάφερε να φθάσει κι ένας νεαρός Συνέλληνας, ο Χρήστος Τριανταφύλλου, ο οποίος κατόρθωσε να δημιουργήσει στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας (δίπλα στο Μετρό του Μοναστηρακίου, επί της οδού Αθηνάς) ένα  μοναδικό μαγαζί που αποτελεί την πηγή εφοδιασμού κάθε αλογατάρη, με μοναδικής ποιότητος προϊόντα σε απίστευτες τιμές.


     Σε μια λαϊκή "γωνιά" της οδού Αθηνάς, πολύ "ανθρώπινο" και ...προσγειωμένο, το μαγαζί αυτό είναι συνεχώς γεμάτο με αλογατάρικο κόσμο που δεν έρχεται απλά για να ψωνίσει αλλά και για να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει σκέψεις και κοινές αγωνίες, ανάμεσα στα καλύτερα είδη Ιππασίας και με την ευχάριστη μυρουδιά του φυσικού ξύλου και του δέρματος! 


     Η "MOMPSO" δεν είναι ένα κοινό κατάστημα Ιππασίας, με μόνο τα τυποποιημένα, γνωστά, προϊόντα που βλέπουμε σε παρόμοια καταστήματα. Ο ιδιοκτήτης της δεν αρκείται στα "γνωστά" αλλά διαθέτει την τόλμη να προχωρήσει σε πολύ χρήσιμα αντικείμενα τα οποία, προ πολλού, έπαψαν να υπάρχουν! Ένα από αυτά, η προσεγμένη ανακατασκευή της στρατιωτικής σέλλας την οποία ξάνάφερε στο εμπορικό προσκήνιο ο νεαρός Χρήστος Τριανταφύλλου.


     Η στρατιωτική σέλλα που κατάφερε να ανακατασκευάσει τέλεια η "MOMPSO", ενδείκνυται τόσο για Φυσική Ιππασία όσο και για μακρυνές περιϊππεύσεις. Αποτελεί  σπάνιο, μέχρι τώρα, βοήθημα εκτός εμπορίου και η δυνατότητα που δίνεται στον σημερινό Ιππέα να την αποκτήσει είναι ανεκτίμητη. Παρατηρώντας την από κοντά και, μάλιστα με πολλή προσοχή, διαπιστώσαμε την τίμια κατασκευή της και το εξαίρετο αποτέλεσμά της που υπογράφει με μία διακριτική πινακίδα επάνω της η "MOMPSO". 


     Η "τόλμη" της γκάμας των προϊόντων αυτού του μαγαζιού, όμως, δε σταματά εδώ! Στη "MOMPSO" ο απαιτητικός αλογατάρης μπορεί να βρεί ακόμη και Ιβηρικό σάγμα για μια αναπαυτική περιίππευση μεγάλων αποστάσεων επί παντοειδούς εδάφους. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, ένα τόσο καλοφτιαγμένο δείγμα δεν το έχουμε δει ούτε σε αντίστοιχα μαγαζιά της κεντρικής Ευρώπης που δε παραλείπουμε να επισκεπτόμαστε για ενημερωτικούς λόγους, σε κάθε ταξιδιωτική μας ευκαιρία.
  
 




















     Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του μοναδικού μαγαζιού είναι ότι καταπιάνεται όχι μόνο με τα έτοιμα είδη Ιππασίας αλλά και με τις πρώτες ύλες τους. Αυτό το κάνει πολύ χρήσιμο στον αλογατάρη που θέλει το "κάτι παραπάνω"... Δέρματα όλων των ειδών, κέρατα, μεταλλικά μέρη ιπποσαγής, όλα στη διάθεση εκείνου που χρειάζεται να φτιάξει κάτι ξεχωριστό, κάτι που δεν υπάρχει στο εμπόριο ή να επισκευάσει την ιπποσαγή του. Κατά τα λοιπά, εδώ, μπορεί κανείς να προμηθευτεί στις καλύτερες τιμές κάθε τι  που χρειάζεται ο Ιππέας.


     Μπότες, μποτίνια, κυλότες, γάντια κλπ, όλα σε πολύ καλές ποιότητες και απίθανες τιμές. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι : ο γράφων αγόρασε προ τετραετίας, από γνωστό κατάστημα, μια κυλότα Ιππασίας χωρίς καθόλου δέρμα από το ίδιο ύφασμα όπως και η κυλότα της παρακάτω φωτογραφίας. Στη "MOMPSO" η κυλότα που φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία ΜΕ ΔΕΡΜΑ κοστίζει σχεδόν τα ...μισά!


     Πολύ ικανοποιητικά βρήκαμε και όλα τα είδη Ιπποκομίας και Πεταλωτικής. Καλές ποιότητες, προσεγμένες επιλογές! Εδώ το κλασικό (κλειστό) Ελληνικό πέταλο αλλά και το δυτικό, όπως και κάθε σχετικό εργαλείο Πεταλωτικής είναι στη διάθεση των αλογατάρηδων της Αθήνας και της επαρχίας.


      Άλλωστε, το μαγαζί αυτό δίνει μεγάλη έμφαση στον εφοδιασμό της επαρχίας με ποιοτικά ιππικά προϊόντα θεωρώντας ότι όσοι ασχολούνται με την υπέροχη Φυσική Ιππασία έχουν κάθε δικαίωμα στην ποιότητα και στην προσιτή τιμή όπως και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.


     Αξίζει πάντα μια επίσκεψη σ' ένα τέτοιο μαγαζί ακόμη και μόνο για να ενημερωθείς. Η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων του το κάνει έναν "στέκι" επαφής με την ιππική εμπορική πραγματικότητα και η αφθονία των ειδών του αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη του.


     Ανάμεσα στις ντάνες με τα ανεξάντλητα ιππικά είδη του, το μάτι πέφτει σε προϊόντα τα οποία πραγματικά, αν και απαραίτητα, είναι εξαφανισμένα από τα αντίστοιχα καταστήματα του είδους. Μεταξύ αυτών και τα γυμνιππευτικά επισάγματα τα οποία είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση αρχαρίων, όπως ακριβώς και οι γυμνιππευτικοί καταζώστες. "Κινέζικα" θα ισχυριστεί κανείς, έχοντας υπ΄ όψη την προχειρότητα στην εκπαίδευση αρχαρίων που χαρακτηρίζει τους "καθωσπρέπει ομίλους" της δυτικής "Ιππασίας"... Όμως εδώ, καλοφτιαγμένα επισάγματα περιμένουν εκείνον που θέλει να εκπαιδεύσει σωστά τους μαθητές του, βοηθώντας τους να καθίσουν "βαθιά" πριν χρησιμοποιήσουν κανονική σέλλα, όπως ακριβώς ενδείκνυται.


     Στο μαγαζί αυτό καλύπτονται όλα τα είδη Ιππασίας, όπως επίσης και η Αμαξοδήγηση. Όλες οι σχετικές επισάξεις και χαλινώσεις είναι διαθέσιμες καθώς, επίσης και όλα τα σχετικά παρελκόμενα.


     Εκτός, όμως, από τα, αυστηρά, ιππικά είδη του, αυτό το μαγαζί διαθέτει και πολλά είδη δώρων που κουβαλάνε την ατμόσφαιρα της Ιππασίας.


     Τώρα που έρχονται οι γιορτές, αυτό το μαγαζί προσφέρεται και σαν πηγή εφοδιασμού μας με όλα εκείνα τα απαραίτητα μικρά δώρα για τα τετράποδα και τους φίλους που αγαπάμε. Πολλές πρωτότυπες κατασκευές από ξύλο, μέταλλο, φυσικό κέρατο και δέρμα είναι σίγουρο ότι θα δώσουν πολλή χαρά αλλά και άρωμα ...Ιππασίας, σ' αυτούς που θα τις δεχθούν ως δώρα.


     Εμείς οι Εφιπποτοξότες είμαστε χαρούμενοι γι αυτό το "αυθεντικό" αλογομάγαζο στη καρδιά της Αθήνας που θα μας προμηθεύει τα ιππικά μας "απαραίτητα" με τη βοήθεια και την πολύτιμη συμβουλευτική διάθεση του ιδιοκτήτη του Χρήστου Τριανταφύλλου. Γιατί, είναι πολύ ευχάριστο να ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστεύεσαι έναν ειλικρινή φίλο σε μια τόσο σημαντική υπόθεση που λέγεται Ιππική, Ίππος και Σταύλος!

   

ΑΘΗΝΑΣ 33, ΑΘΗΝΑ 10544
ΤΗΛ.: 210 3230670
FAX : 210 3230670


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό κατάστημα κ θα το επισκεφθώ σύντομα! Τα προιόντα είναι ελληνικά? Υπάρχουν κάποια που κατασκευάζονται εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο κατάστημα εισάγει και ξένα προϊόντα αλλά διαθέτει και εξαιρετικά εγχώρια, κατασκευάζει δε και μια σειρά πολύ καλών και σε καλές τιμές ειδών Ιππικής.

    Η Ομάδα μας προμηθεύεται κατ' αποκλειστικότητα από το συγκεκριμένο κατάστημα όλα τα χρειαζούμενα στα Μέλη μας και στην Ομάδα και έχουμε μείνει σταθερά ικανοποιημένοι από την ποιότητα και τις τιμές του.

    Δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να "διαφημίσουμε", όμως θεωρούμε και υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους ενδιαφερομένους φιλίππους όταν μέσα στην παρανοϊκή "ελληνική" αγορά της Ιππασίας συναντάμε κάτι αξιόλογο, όπως η "MOMPSO" την οποία συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.