Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ...


     Μόλις έκλεισα το οπισθόφυλλο ενός από τα πιό σημαντικά ιππιατρικά βιβλία που έχω διαβάσει και το οποίο συνιστώ ανεπιφυλάκτως στους γερμανομαθείς επισκέπτες μας. Τίτλος του : "FINGER IN DER WUNDE", δηλαδή, "Με το δάκτυλο στη πληγή". Ο συγγραφέας του, Καθηγητής Ιππιατρός Gerd Heuschmann, εμπλεκόμενος με την επιστημονική ιδιότητά του στη Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας (FN) και στη Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή Ιππικών Αθλημάτων (DOKR) δε δίστασε να συγγράψει ένα επιστημονικό μανιφέστο κατά του δυτικού "Dressage" και της σοβαρών βλαπτικών επιπτώσεών του επί του Ίππου. 


     Αυτό το βιβλίο του ο συγγραφέας το απευθύνει στην Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας (FN), στη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) και στη Γερμανική Ένωση Κριτών (DRV) προτάσσοντας μία ανοικτή επιστολή του με την οποία τους ρωτά ευθέως "Μέχρι πού θα πάει η ...βαλίτζα;" εννοώντας, μέχρι πότε οι παραπάνω ιππικοί φορείς θα συνεργούν στην κακοποίηση Ίππων ανεχόμενοι ασκήσεις δυτικού "Dressage" οι οποίες επιφέρουν μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία των Ίππων!


     Ο συγγραφέας απευθύνεται και στα 11.000.000 των ενδιαφερομένων προς την Ιππασία στη Γερμανία, καθώς και στο 1.600.000 των Γερμανών αθλητών Ιππασίας προκειμένου να τους αποτρέψει από το να συνεχίσουν να κακοποιούν τον Ίππο εφαρμόζοντας τις λανθασμένες τακτικές του δυτικού "Dressage" αναλαμβάνοντας τον ρόλο του συνηγόρου των σιωπούντων Ίππων, σημειώνοντας ότι "Οι Ίπποι χρειάζονται μια φωνή" να μιλήσει για λογαριασμό τους!


     Εύκολα γίνεται αντιληπτή η λεπτή θέση του Καθηγητή Ιππιατρού Gerd Heuschmann εξ αιτίας της σχέσεώς του με την Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας, όταν αναγκάζεται να στιγματίσει παραδεκτές από την Ομοσπονδία τακτικές οι οποίες επιστημονικώς αποδεικνύονται καταστρεπτικές για τον Ίππο! Στη σημερινή Ελλάδα της υποταγής των ανθρωπαρίων κάτι ανάλογο θα ήταν αδιανόητο!  Όμως, ο Γερμανός Καθηγητής, όχι μόνον δε διστάζει να εγκαλέσει δημόσια την Διεθνή αλλά και την Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας και την Γερμανική Ένωση Κριτών (Ιππασίας)  για το απαράδεκτο, καθιερωμένο, δυτικό "Dressage" αλλά και καλεί σε απάντηση τους εν λόγω ιππικούς φορείς στιγματίζοντάς τους, μάλιστα, για το ότι δεν τόλμησαν να του απαντήσουν!



     Πολλές φορές έχουμε καταφερθεί κατά της δυτικότροπης Ιππασίας η οποία είναι αφύσικη και καταστρεπτική για τον Ίππο ως "προϊόν" ανθρωποκεντρικής αναιδείας προς κάθε τι φυσικό. Πολλές φορές καταφερόμεθα κατά των εγκληματικών λαθών που θεωρούνται ως "καθιερωμένες πρακτικές" από τους άσχετους "ιππικούς παράγοντες" οι οποίοι ασχολούνται με τα ιππικά πράγματα διότι πίσω από αυτά ανακαλύπτουν όχι την γοητεία της σχέσεως με τον Ίππο αλλά την ιδιοτέλεια κάποιου, ευκόλως εννοουμένου, υλικού κέρδους. Βεβαίως και δεν είμαστε οι μόνοι! Ευτυχώς σήμερα, κολοσσιαίες Σχολές διεθνώς, αναπτύσσουν την Φυσική Ιππασία θέτοντας στο περιθώριο τις εγκληματικές πρακτικές του βαρβάρου δυτικού "Dressage"! Kassai, Nevzorov, Parelli, Hempfling, δείχνουν τον δρόμο για μια σωστή επικοινωνία με τον Ίππο και ίππευση. Και εμείς, οι Έλληνες Εφιπποτοξότες, είμαστε υπερήφανοι που τους ακολουθούμε σε μία σχέση αλληλοσεβασμού και ισοτιμίας με τον Ίππο.

     Συνιστούμε ιδιαιτέρως μία επίσκεψη στην προσωπική Ιστοσελίδα του Καθηγητή Ιππιατρού Gerd Heuschmann για να ανακαλύψουμε σ' αυτόν τον Γερμανό ό,τι έγραψε ο Έλλην Ξενοφών πριν από πολλούς αιώνες και που οι ιππικώς αστοιχείωτοι "ομοσπονδιακοί παράγοντες" της Ιππασίας εξακολουθούν να αγνοούν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.