Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ...! ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"

 ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ...!

ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"



     Η αναγκαιότητα της αναδείξεως ενός, ακόμη, ικανού Εκπαιδευτή για την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" παραμένει η προτεραιότητά μας και, όπως κατά κανόνα,  έ ν α ς   μ ό ν ο ν  από τους επτά(!) διαπιστευθέντες Εφιπποτοξότες, συνεχίζει την εκπαίδευσή του προς την διαπίστευση του Εκπαιδευτή κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Εφιπποτοξότη Αντώνη Διαγούπη, πάντοτε σε ετοιμότητα εφιππεύσεως!

     Έτσι, ο εκπαιδευόμενος για να ...εκπαιδεύει, με πλήρη αυτοπειθαρχία ακολουθεί τις υποδείξεις του Εκπαιδευτή του, εισαγόμενος, πρωτίστως στο πνεύματου "εκπαιδεύειν" και δευτερευόντως στην πράξη της εκπαιδεύσεως και σ΄ αυτή την τελευταία ημερίδα του λήγοντος Ιανουαρίου η ηλιοφάνεια που "έλουσε" την Κοιλάδα μας συνείργησε ώστε να απολαύσουμε ένα, σχεδόν, τρίωρο δυναμικής εκπαιδεύσεως νεολέκτου Ίππου και μέλλοντος Εκπαιδευτή. 

      Ο Ίππος μας, πρώην ιπποδρομιακός με προσφάτως αφαιρεθείσα την στομίδα, χρήζει όχι μόνον εκπαιδεύσεως στην Έφιππη Τοξοβολία, αλλά και ειδικήν αγωγή ανασχέσεως της εκρηκτικής ταχύτητος καλπασμού την οποία "κληρονόμησε" από τον Ιππόδρομο και, σήμερα, ο Αντώνης μας τον βοήθησε και προς τις δύο κατευθύνσεις, εφαρμόζοντας με ακρίβεια τις οδηγίες του Εκπαιδευτή του!

     Ακόμη μία ημερίδα με υπολογισμό κινήσεως και ελεγχόμενης ακινητοποιήσεως σε βάδην και τροχασμό, απαράμιλλη "συνταγή" για την  θεραπεία του εκρηκτικού καλπασμού ενός ιπποδρομιακού Ίππου, κατέληξε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ο Αντώνης εξετέλεσε όλη την διαδικασία με προσήλωση και εντέλεια, επισφραγίζοντας την εκπαίδευση του Ίππου με την εικόνα τελείων ακινητοποιήσεων (αλτ) και, μάλιστα, επί λίαν αντιξόου εδάφους!

     Τότε και μόνον τότε, με γνώση και υπομονή, ξεκινήσαμε τους καλπασμούς με κατευναστική διδασκαλία για τον Ίππο, ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, όπως και τα καταφέραμε!

     'Ετσι, με σύνεση και τεχνογνωσία, ο Αντώνης κατάφερε να σταθεί επάνω στον ανεπίσακτο και ανενστόμιστο πρώην ιπποδρομιακό Ίππο με την άνεση ενοίκου σουίτας του ..."Imaret HoteL" ανεξαρτήτως εάν, ακόμη και η μειωμένη ταχύτητα καλπασμού του Ίππου δεν βρίσκεται σε ιδανικό όριο, θέλοντας, όπως είναι φυσικό, επιπλέον "δουλειά". 

     Τούτο σημαίνει ότι ναι μεν ο Ίππος βελτιώθηκε κατά πολύ σήμερα, αλλά ο Αντώνης βελτιώθηκε πολύ περισσότερο ως Ιππέας, όπως βελτιώνεται και καθένας που πραγματικά ενδιαφέρεται για την Έφιππη Τοξοβολία αφιερώνοντας χρόνο στην εκπαίδευσή του και όχι σε ...παρασυναγωγές διασκεδάσεως υπαρξιακής ανίας.

      Και ο Αντώνης μας, είναι ένας πραγματικός "εργάτης" που κοπιά για όλη την Ομάδα μας συνεχώς και αφανώς! 

     Κατά την ίδιαν ημερίδα ο Ίππος επανεφέρθη στο "κλίμα" της Έφιππης Τοξοβολίας, ώστε, εν συνεχεία, να επιχειρηθεί με ασφάλεια και η, σχετική, πρώτη πρακτική διδασκαλία της από την ράχη του! 

     Και στη προκειμένη περίπτωση ακολουθήθηκε επακριβώς το σχετικό εισαγωγικό πρωτόκολλο πριν επιχειρηθεί ο,τιδήποτε άλλο προς την κατεύθυνση της πρώτης τοξεύσεως από την ράχη του συγκεκριμένου Ίππου, δεδομένων των δυσκολιών που συνεπάγεται το ταμπεραμέντο ενός θερμόαιμου Ίππου με ιπποδρομικό παρελθόν και με τον αναβάτη του, χειριζόμενο το Τόξο και τοξεύοντας, σε ισορροπία άνευ σέλλας και ηνιών, κυριολεκτικώς, "στον αέρα"! Όμως, ο Αντώνης ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Εκπαιδευτή του και τα καταφέρνει θαυμάσια, χωρίς "ξερολισμούς" και υπεκφυγές! Διότι ο Αντώνης ουδέποτε διεξεδίκησε τίτλους και οφίκια, αλλά μόνον εκπαίδευση την οποία ο Εκπαιδευτής του, του την παρέχει αφειδώς, αφιερωμένος στον εκπαιδευόμενό του και μη ασχολούμενος, πλέον, με άλλους ενδιαφερομένους τους οποίους ήδη μπορεί να αναλάβει ο Αντώνης, έχοντας επαρκώς εισχωρήσει στο πνεύμα εκπαιδεύσεως της Έφιππη Τοξοβολίας! 

     Διερευνητική πιθανών αντιδράσεων, εν στάσει και πολύ προσεκτική υπό την λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας (στρογγυλή κίνηση κλπ) η πρώτη τόξευση από την ράχη του εκπαιδευόμενου Ίππου μας, εκ μέρους του Αντώνη και υπό την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή του, έδειξε ότι ο Ίππος, πλέον, εμπιστεύεται τον χειριστή του! Ο Ίππος διατηρήθηκε σε στάση ιδανικού "αλτ" ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της τοξεύσεως, με τα πόδια να σχηματίζουν αδιατάρακτο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ακόμη και επί λίαν αντίξοης επιφανείας εδάφους.

     Κατόπιν και μόνον κατόπιν, αυτών επιχειρήσαμε τοξεύσεις εν κινήσει σε βάδην και τροχασμό με τους εξαιρετικούς χειρισμούς του αγαπημένου μας Αντώνη ο οποίος με την ιππική δεξιότητά του βοήθησε τον Ίππο να μην ανησυχήσει με την νέα "δραστηριότητα" που, ήδη, ξεκίνησε επάνω στη ...ράχη του!

     Με αργά, αλλά σταθερότατα, βήματα κατακτάται η πρόοδος σε μία πολεμική τέχνη κι αυτό ισχύει στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία, κατ΄ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί επί 17 συνεχή χρόνια με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων! Διότι, "έτσι" διδαχθήκαμε από τον Δάσκαλό μας Kassai Lajos στη μοναδική Κοιλάδα του κι έτσι θα συνεχίσουμε, με σεβασμό στην πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας. 

     "Πολυεπίπεδη" από πλευράς εκπαιδευτικής ωφελείας η σημερινή ημερίδα, περιελάμβανε και συνέχιση και ολοκλήρωση της έρευνας επί της ασκήσεως των σπαθιστικών αποκρούσεων βελών, πάντοτε, με την πολύτιμη βοήθεια του Αντώνη στον ρόλο του τοξεύοντος και με τον Ιδρυτή της Ομάδος στον ρόλο του αποκρούοντος.

     Ήδη, για την συγκεκριμένη άσκηση ετοιμάζεται ειδικό αναλυτικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο το οποίο, συντομότατα, θα δημοσιευθεί. Και αυτό θα είναι το δωδέκατο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που εκδίδει η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" για κάθε ενδιαφερόμενο αφού, στη δική μας Ομάδα η αφιλοκερδής διακίνηση γνώσεως αποτελεί κανόνα ο οποίος δεσμεύει κάθε πραγματική Σχολή πολεμικών τεχνών.

     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι το όχημα μέσα στο οποίο οι μόνιμοι συνταξιδιώτες  (οι "μετασταθμεύοντες" δεν ...προλαμβάνουν) συνειδητοποιούν καθημερινώς ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη καλύτερη απ΄ ό,τι αισθάνονται ακόμη και στην μεγαλύτερη έξαρση οπτιμισμού. Και σήμερα, ο οξυδερκέστατος Αρχηγός μας φρόντισε αυτό να μας το υπογραμμίσει, καταθέτοντας ένα "σκεπτικό" που ξεπερνούσε κατά πολύ εκείνο ενός απλού Αρχηγού και μέλλοντος, Εκπαιδευτή. Και, μ’  αυτά και μ’ αυτά, στη πανέμορφη Κοιλάδα μας καταφέρνουμε να πιάσουμε τον ανοιξιάτικο Μάη ακόμη και μέσα στο χειμωνιάτικο Γενάρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.