Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Το πρώτο πράγμα που μαρτυρά "αντίληψη Εκπαιδευτή" είναι η αίσθηση "γ ε ω μ ε τ ρ ί α ς" που πρέπει να διαθέτει εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτελέσεως ενός ιππικού μαθήματος κι αυτή την αίσθηση την διαθέτει υπερεπαρκώς ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εκπαιδευτής, Αθανάσιος Ψωρομύτης!

     Και το τι ακριβώς, εν προκειμένω, σημαίνει "γεωμετρία" το κατέχουν σε βάθος όλοι οι Εκπαιδευτές μας, συνοψίζοντάς το στην, ανά πάσα στιγμή,ενδεδειγμένη σύνθεση και διασύνδεση εντός Ιππευτηρίου Συνασκουμένων και Ίππων με κατάληξη την ιδανικήν "ενδεικτικήν" εικόνα η οποία εισάγει στην ασφαλή εκτέλεση ενός γονίμου ασκησιολογίου.

     Τρίτη, μόλις, συνεδρία εκπαιδεύσεως Ίππου Σχολής Φυσικής Ιππικής από τον αγαπημένο μας Αθανάσιο και μία ιπποδρομιακή θερμόαιμη φορβάδα γίνεται ...αρνάκι μέχρι σημείου ο νέος Ίππος Σχολής να έχει εμπιστευθεί τον Άνθρωπο και να έχει υιοθετήσει υποδειγματική συμπεριφορά, υποδεχόμενος επάνω του αρχαρίους και παραμένοντας πλήρως ατάραχος! 

      Παραλλήλως, εισάγεται και σε πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία και η δεύτερη φορβάδα, η Λευκή, η οποία έρχεται σε επαφή με την Φυσικήν Ιππική, όπως ακριβώς πρέπει, τηρουμένων όλων των κανόνων αυτής της εισαγωγικής διαδικασίας.

     Και ο Αθανάσιος την υπέρ-προσέχει, όπως πρέπει άλλωστε, ως πολύτιμο "τιμαλφές", διευθετώντας ακόμη και το δέρμα της με διάταση ποδός, μετά την στερέωση των γλωχίνων της σελλίσκης! Μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν τον επαγγελματισμό  του Εκπαιδευτή με τον οποίο, πάντοτε, πιστώνεται ο Αθανάσιος!

     Όλα τούτα στο εξαιρετικό Ιππικό Κέντρο του Πλατέος Μεσσηνίας, ιδιοκτησίας του κ. Γιώργου Τζαβάρα ο οποίος μας τιμά με την παραχώρηση της χρήσεως του χώρου και των Ίππων του, λόγος για τον οποίο του είμεθα ευγνώμονες!  

     Εμπνευσμένος κι εμπειρότατος Εκπαιδευτής ο Αθανάσιος, τιμά το Παράρτημά του, αλλά και ολόκληρη την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" από την οποία προέρχεται και η οποία είναι υπερήφανη γι αυτόν και σ΄ αυτή την σύνθετην εκπαιδευτικήν ημερίδα κατάφερε ακόμη ένα ρεκόρ: Να εκπαιδεύσει, ταυτοχρόνως, δύο νεολέκτους Ίππους, τρεις μαθητές διαφορετικών επιπέδων και έναν, ακόμη, ...τυφλό(!) μαθητή στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών που από χρόνων διευθύνει, επιφυλασσόμενοι να αναρτήσουμε το σημαντικό αυτό μάθημα εν συνεχεία.

     Ίππευσαν όλοι οι παρόντες, προσαρμοζόμενοι σε ένα κοινό ασκησιολόγιο, κυρίως, ωφελείας του εκπαιδευόμενου Ίππου στην πρόοδο του οποίου, πολύ σοφά, δίνει έμφαση ο Αθανάσιος.

     Και οι επιδόσεις όλων ήσαν εμφανώς υποστηρικτικές της προσπαθείας προόδου των δύο εκπαιδευομένων φορβάδων, όπως ακριβώς επεδίωκε ο Εκπαιδευτής Αθανάσιος.

     Ευτυχής η κατάληξη της τρίτης, αυτής, εκπαιδευτικής ημερίδος για την μία φορβάδα, με την τόξευση βελών από την ράχη της όπως επεχείρησε επιτυχέστατα ο Αθανάσιος, εισάγοντάς την στο πνεύμα της εφιπποτοξοτικής αποστολής της και αποστολής όλων μας. 

     Το ίδιο ευτυχής η κατάληξη τούτης της πρώτης εισαγωγής  και για την αξιολάτρευτη τετράποδη Λευκή η οποία ένιωσε θετικά την ανθρώπινη "πλαισίωση" κι εμπιστεύθηκε τους "γύρω" της με υποδειγματικές αντιδράσεις στο νέο της μονοπάτι που άρχισε να βαδίζει και που λέγεται "Φυσική Ιππική", με τον Αθανάσιο να την εξοικειώνει με την σελλίσκη, ως βασικό μέρος ιπποσαγής ενός Ίππου Σχολής. Το μόνο σίγουρο για το Πλατύ Μεσσηνίας είναι μία λαμπρή εξέλιξη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.