Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΒΕΛΩΝ 2η ΗΜΕΡΙΔΑ

 ΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΒΕΛΩΝ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ 



     "Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση!" όπως λέμε στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" κι εφαρμόζοντάς το, σ΄ αυτή την δεύτερην ημερίδα εξασκήσεως, το επίπεδο εμφανίζεται "ανεβασμένο" όπως τεκμηριώνεται και από το σχετικό βίντεο.

     Η άσκηση αυτή, όπως ήδη έχουμε διευκρινίσει, δεν υπηρετεί καμία ειδικώς, πολεμική τέχνη και κανένα ειδικώς, άθλημα, αλλά όλες ταυτοχρόνως τις πολεμικές τέχνες και όλα ταυτοχρόνως τα αθλήματα, αναπτύσσοντας το  έ ν σ τ ι κ τ ο  το οποίο είναι το «βάθρο» εδράσεως και βελτιώσεως των  α ν τ α ν α κ λ α σ τ ι κ ώ ν  τα οποία καθορίζουν το επίπεδο αποτελεσματικότητος ενός μαχητή (ή αθλητή, αναλόγως). 

     Η σπαθιστική απόκρουση βελών, λοιπόν, εν συνάψει, αποτελεί ένα κοινό, για όλους τους μαχητές και αθλητές, «όχημα» βελτιστοποιήσεως των αντανακλαστικών τόξων μας, αυτών των νευρικών παρορμητικών «ατραπών» τις οποίες διατρέχει κάθε ερέθισμα προκειμένου να φθάσει στον ανθρώπινο εγκέφαλο χωρίς την δυνατότητα παρεμβολής της συνειδητής σκέψεως. Και γι αυτό, η εν λόγω άσκηση εισάγεται και στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως των «Ελλήνων Κενταύρων» κατόπιν επισταμένης έρευνας και πειραματικής αξιολογήσεως όπως συνηθίζεται σε μία Σχολή η οποία σέβεται βασικούς κανόνες εκπαιδευτικής εγκυρότητος.

    Και στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η δεύτερη ημερίδα πρακτικής εξασκήσεως στις σπαθιστικές αποκρούσεις βελών, προς το παρόν με τα χέρια και όχι με Σπάθη όπως θα εξελιχθεί εν συνεχεία. Είναι απαραίτητο να ξεκινάμε πάντα από το χαμηλό "πλατύσκαλο" ανεβαίνοντας συν τω χρόνω προς το ψηλό "κεφαλόσκαλο" και επάνω σ΄ αυτό τον κανόνα κινούμεθα, προσπαθώντας να κατανοήσουμε την "επιθετική" τροχιά βελών και να τα ανακατευθύνουμε μακριά μας, αρχικώς, με το χέρι. Αποκρούει ο Ιδρυτής της Ομάδος βέλη τα οποία τοξεύει επάνω του κατά τρόπον υποδειγματικό ο Αρχηγός της Ομάδος, Εφιπποτοξότης Αντώνης Διαγούπης.

     Με πολύ χαμηλή θερμοκρασία και υπολογίσιμο άνεμο, από την  συγκεκριμένη ημερίδα εξήχθησαν αρκετά, επιπλέον συμπεράσματα και με την βοήθεια της εικονοληψίας την οποία ανέλαβε επιτυχέστατα η εξαιρετική Συνασκουμένη μας Άσπα, την οποία θερμώς ευχαριστούμε!

     Αν και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή να αποκρούονται τα βέλη με την βοήθεια ολόκληρης της παλάμης, εν τούτοις ο αποκρούων "αφαιρέθηκε" παρασυρόμενος από τεχνικές άλλων πολεμικών τεχνών και, σε μία απόκρουση, χρησιμοποίησε αντί της παλάμης την κόψη της παλάμης με αποτέλεσμα την θραύση του στελέχους του βέλους, όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία.

     Κάτι τέτοιο, όχι μόνον δεν είναι τιμητικό για τον αποκρούοντα, αλλά του χρεώνεται ως "αφαίρεση" εν ώρα ασκήσεως διότι το βέλος δεν εκπροσωπεί έναν κυβερνητικό εξουσιαστή,ένα "échantillon sans valeur", αλλά ένα χρήσιμο αντικείμενο το οποίο αξίζει 10 ευρώ! 

     Σε λίγο θα αναληφθεί και η Σπάθη ώστε να συνεχισθεί η έρευνα της ασκήσεως όπως προβλέπεται και σύντομα θα δημοσιευθούν όλες οι παράμετροί της ώστε να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να την εκτελεί επ΄ αγαθώ των αντανακλαστικών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.