Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΒΕΛΩΝ: ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΠΥΛΗ"

ΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΒΕΛΩΝ:

ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΠΥΛΗ"



     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ποτέ δεν διδάσκεται κάτι το οποίο προηγουμένως δεν έχει ερευνηθεί και βιωθεί από τον ίδιο τον Ιδρυτή και τους Εκπαιδευτές της. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για την συγκεκριμένη άσκηση για την τελική καταγραφή της οποίας προηγήθηκε επισταμένη έρευνα.


     Πλέον, μετά από μία σειρά δοκιμασιών, μπορούμε να πούμε ότι ξεκλειδώσαμε την "πύλη" εισόδου της ώστε να μπορούμε να την καθιερώσουμε στο ασκησιολόγιό μας.


     Και όποιος είναι προσεκτικός όταν διαβάζει, αναφερόμαστε, απλώς στην "πύλη" εισόδου της και όχι στην ολοκλήρωση της έρευνας των σπαθιστικών αποκρούσεων βελών, μια άσκηση πολύ ωφέλιμη για την βελτίωση των αντανακλαστικών η οποία έχει πολλές προεκτάσεις κάποιες εκ των οποίων την κάνουν ιδανική και για την Έφιππη Τοξοβολία.


     Κατά την τελευταία, λοιπόν, προπονητική μας ημερίδα ενσωματώσαμε και το τελευταίο σκέλος της προκαταρκτικής έρευνάς μας για τις σπαθιστικές αποκρούσεις βελών, μελετώντας εκδοχές και παραμέτρους της.


     Με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, κρατήσαμε αρκετές "σημειώσεις" με το μ.ε.α. (drone) και την GoPro καθώς και με την φωτογραφική κάμερα προς αποτίμηση προσεγγίσεων και αξιολόγηση χειρισμών. Το προκύψαν υλικό αποκαλυπτικό για πολλές, παραπέρα, βελτιώσεις!


     Ανεκτίμητη η συμβολή του Αρχηγού της Ομάδος μας, Εφιπποτοξότη Αντώνη Διαγούπη στην λήψη του οπτικοακουστικού υλικού, αλλά, κυρίως, στον ρόλο του τοξεύοντος τα βέλη, κάτι για το οποίο θερμά τον ευχαριστούμε!


     Σύντομα, στην ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας θα αναρτηθεί υπό μορφή pdf  το δέκατο τρίτο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της Σχολής μας προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί ελεύθερα να μελετήσει την άσκηση των σπαθιστικών αποκρούσεων βελών και να εξασκηθεί σε αυτήν με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.