Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

EIΔΙΚΗ "ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ" ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

 

ΕΙΔΙΚΗ "ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ" ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ



     Είναι πολλοί οι οποίοι αγνοούν ότι κάτω από την "στέγη" του Ναού Shaolin, στην Κίνα, συνυπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικά αλλά απολύτως ισότιμα τάγματα μοναχών, σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους. Το τάγμα των Shaolin Wen Seng το οποίο ασχολείται με την  μ ε λ έ τ η  του Βουδισμού και το μάχιμο τάγμα των Shaolin Wu Seng το οποίο ασχολείται με το πολεμικό Gong Fu, χωρίς βεβαίως να παραλείπει και την μελέτη του Βουδισμού. Αλληλοϋποστηρικτική η σχέση των δύο ταγμάτων και, ασφαλώς, σχέση αλληλοσεβασμού, ευκολύνει την προώθηση της κοινής προόδου τόσο του Βουδισμού όσο και του Gong Fu, με τους "Έλληνες Κενταύρους" να διδασκόμεθα από την περίπτωση του Ναού Shaolin ότι σε μία κοινότητα "ομοίων" που θέλουν να συν-προοδεύσουν προϋποτίθενται κοινές Αξίες αλλά και διαχωρισμός αποστολών αναλόγως με τις ικανότητες ενός εκάστου. Έτσι, στη δική μας περίπτωση, η Σχολή των Αθηνών έχει αναλάβει και την ευθύνη της έρευνας των πτυχών της πολεμικής τέχνης της Έφιππης Τοξοβολίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι περιφερειακές συλλειτουργούσες Σχολές δεν είναι σε θέση να διεξαγάγουν κι αυτές ανάλογες έρευνες.

     Εν προκειμένω και από ετών, στην Σχολή των Αθηνών, η ιππική όσο και η τοξευτική έρευνα έχουν αποδώσει αρκετά γόνιμα συμπεράσματα τα οποία αποτελούν "βατήρες" προόδου όλης της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων". Και σ΄ αυτό το πλαίσιο, από ετών, ερευνούμε και τις θετικές επιδράσεις επί της ανθρώπινης φυσιολογίας τόσο της Ιππικής όσο και της Τοξοβολίας, αλλά και πολλές ακόμη εκτός αυτών των ενοτήτων, όπως, επί παραδείγματι, τομέων που υποστηρίζουν γενικώς την ανάπτυξη των ενασχολουμένων με τις πολεμικές τέχνες στους οποίους, ασφαλώς, εντάσσονται κι οι Εφιπποτοξότες. 

     Ούτω πως, κλιμακώνουμε και την έρευνα επί της αναπτύξεως των ανθρωπίνων αντανακλαστικών μελετωντας μιαν, επί τούτου, εξειδικευμένη άσκηση η οποία ονομάζεται "Σπαθιστική απόκρουση βελών" και, τούτη την φορά την "διευθετούμε" ώστε να μας επιτραπεί η βαθύτερη πρακτική επισκόπησή της.  

     Σήμερα, λοιπόν, επιχειρήσαμε μιαν "αναθερμαντική" τοξευτική Προπόνηση ώστε ο Τοξότης να ενισχύσει την σχέση του με την Τοξοβολία πριν ξεκινήσουμε την λεπτή διαδικασία της κυρίως ασκήσεως.

     Υποδειγματικός στις προσεγγίσεις του ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων", Εφιπποτοξότης Αντώνης Διαγούπης, ο οποίος προετοιμάζεται για τον κρίσιμο ρόλο του τοξεύοντος στην, επακόλουθη, πρακτική έρευνα των σπαθιστικών αποκρούσεων βελών, ξεκίνησε με την προβλεπόμενη προθέρμανσή του, μια διαδικασία η οποία δεν παραλείπεται ποτέ από τις Προπονήσεις της Σχολής μας.

     Αδιαφορώντας για το ψιλόβροχο, "βαδίσαμε" μεθοδικά επί του άξονος των συγκρίσεων ελαφρών και βαρέων βελών ως προς την πτητικότητα και κρουστικότητά τους, επί εγγύς αποστάσεων, ενώ ο τοξεύων Αντώνης "ενέγραφε" στο αισθητήριό του τις σχετικές "ενδείξεις", ώστε να ακολουθήσει το "πανηγύρι"...

     Μαγική η στιγμή, από πλευράς του ζωντανού "στόχου" της ανασχέσεως της λογικής διεργασίας με "μονωτήρα" απλώς, το "κενό", η αναμονή της τοξεύσεως του βέλους ήταν ο τροφοδότης μιας ενθουσιώδους προσδοκίας αποτροπαϊκής αποκρούσεως της φονικής απειλής κι η επικέντρωση σ΄ αυτή την απόκρουση ήταν ένα πραγματικό "ίαμα" ψυχής! Προνόμιο μέγα, το βίωμα του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας...! Ας είναι να το χαίρονται όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.