Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΘΗΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

 ΜΑΘΗΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ


     Πέρασαν, ήδη, πέντε χρόνια από τότε που ο  πολεμικός επισείων των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» με τη λογχοφόρο απόληξη, και τη μαύρη σακελίδα, αναρτήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για να εξαγγελθεί, επισήμως, η έναρξη των εργασιών της, μοναδικής παγκοσμίως, Σχολής «Τυφλών Εφιπποτοξοτών και Τοξοτών» στο πλαίσιο της λειτουργίας του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας», υπό την ανιδιοτελή και αμιγώς ουμανιστική συμβολή του Αρχηγού του και Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη!


     Έκτοτε, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης εξακολουθεί την διαρκή προσφορά του προς τον μη βλέποντα συνάνθρωπο, εκπαιδεύοντας Ίππους Σχολής ώστε επ΄ αυτών να μπορεί να εκπαιδεύει τυφλούς μαθητές, κάτι το οποίο επιτελεί επί μία πενταετία, με διεθνή αναγνώριση του έργου του όπως μαρτυρούν οι παρουσιάσεις του στα εγκυρότερα, ξένα ειδικά έντυπα.



     Ήδη, το εξαιρετικό Ιππικό Κέντρο του Πλατέος Μεσσηνίας, ιδιοκτησίας του φιλοξενότατου Ιππαγωγού κ. Γεωργίου Τζαβάρα, υποδέχθηκε το πρώτο του μάθημα μη βλέποντος μαθητή της Έφιππης Τοξοβολίας το οποίο διεξήχθη με ασφάλεια από τον Αθανάσιο Ψωρομύτη και επί, ευγενώς προσφερόμενης, φορβάδος την οποία ο ικανότατος Εκπαιδευτής μας, μετά από τρεις εκπαιδευτικές συνεδρίες την καταλληλοποίησε ακόμη και για μαθήματα αρχαρίων τυφλών μαθητών.


     Κατά το σημερινό μάθημά του ο μη βλέπων μαθητής, εξετέλεσε με επιτυχία όλο το διατατικό πρόγραμμα όπως ακριβώς και οι βλέποντες εκπαιδευόμενοι, ώστε να αποκτήσει το ίδιο άριστο "κάθισμα" που εγγυάται την ασφάλεια κάθε Ιππέως.


     Και ο μη βλέπων μαθητής μας, αφού "κατέκτησε" πλήρως το ασφαλές "κάθισμα" και την άριστη σχέση του με τον Ίππο, εξετέλεσε και το υπόλοιπο ασκησιολόγιο χειρισμού του Ίππου με την ίδιαν άνεση κι επιτυχία όπως και κάθε βλέπων μαθητής και όχι μόνον...


     Ο απαιτητικότατος όσο κι εξαιρετικός Εκπαιδευτής Αθανάσιος, εμπιστεύθηκε στον μη βλέποντα μαθητή και την πρωτοείσακτη, σήμερα, τετράποδη Λευκή, προκειμένου να την ρυταγωγήσει σε "επίπεδην εργασία", ένα πολύ λεπτό και υπεύθυνο "κεφάλαιο" της Φυσικής Ιππικής της οποίας ακολουθούμε τους κανόνες! Ακόμη ένα τεκμήριο αξιοσύνης ατόμων με υστερήσεις τα οποία κάθε άλλο παρά ...υστερούν στην ίδια τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.