Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Η ΠΡΩΤΑΡΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ...!

 ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Η ΠΡΩΤΑΡΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ...!





     Υπό ασυνήθιστα χαμηλή θερμοκρασία αυτή η ημερίδα ανέδειξε και την μεγάλη έκπληξη στο πρόσωπο της Ποθεινής η οποία είχε την προηγούμενη, πρώτη, επαφή της με τον Ίππο και πάλι στη Σχολή μας πριν πέντε ...χρόνια, εμποδιζόμενη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και σήμερα φάνηκε σαν αυτά τα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν άπραγα να έκανε ιππικό ...πρωταθλητισμό! 

     Και μαζύ της, όπως μαζύ και με τις εξαιρετικές Άσπα και Αγγελική, χαρήκαμε τον υπό επίβλεψη Εκπαιδευτή τους και Αρχηγό της Ομάδος μας Εφιπποτοξότη Αντώνη Διαγούπη να ασκεί υποδειγματικώς τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

     Όλοι ωφελημένοι και αυτή την φορά, με περισσότερο τον Ίππο της Σχολής μας στον οποίο εφαρμόζουμε την Διαλειμματική Εξάσκηση (Διαλ.Εξα.) προσπαθώντας (μαζύ με την δίαιτά του) να του αυξήσουμε τον μυικό του όγκο. 

     Με τον Ίππο της Σχολής μας αντιμετωπίζουμε μιαν ενότητα ετερόκλητων ζητημάτων την οποία, όμως, με την εκπαιδευτική μας εμπειρία μπορούμε να διαχειριζόμαστε με επιτυχία. Η αποενοχοποίηση του ιπποδρομιακού του "παρελθόντος" με τις συνεπαγόμενες στρεσογόνες συμπεριφορικές αντιδράσεις, ο μειωμένος μυικός όγκος του ως πρώην αγωνιστικός Ίππος, το ταμπεραμέντο του Thoroughbred" κλπ κλπ, αλλά και ταυτόχρονες αυξημένες σχολικές μας ανάγκες με πολλούς ενδιαφερομένους να ιππεύσουν να βρίσκονται σε ...αναμονή, αναγκάζουν τον Αρχηγό μας να αφιερώνει πολύ σκέψη στο να ανταποκριθεί η Σχολή μας επιτυχώς σε όλα τα προαναφερθέντα και απ΄  ό,τι φαίνεται τα καταφέρνει άριστα με το ήθος και την οξυδέρκεια που τον διακρίνουν!

     Στο πλαίσιο, λοιπόν, των διαδικασιών βελτιώσεως του Ίππου μας, αλλά και της μη απωλείας της εκπαιδευτικής του "μνήμης" και ικανοτήτων, ακολουθούμε την τακτική της διατηρήσεως της διακριτικής εκγυμνάσεώς του χωρίς την καταβολή μυικής κοπώσεως με ολιγόλεπτες εφιππεύσεις αναβατών μικρού βάρους, μία φορά εβδομαδιαίως, κάτι που εφαρμόσαμε κι αυτή τη φορά.

     Επαυξημένη διδασκαλία εδραίου τροχασμού στην Αγγελική μας, κάτι στο οποίο αφιερώθηκε με προσοχή στις οδηγίες του Εκπαιδευτή της Αντώνη, καταφέρνοντας στο τέλος ένα άριστο όσο και παρατεταμένο αποτέλεσμα.

     Κι εκτός του εδραίου τροχασμού, σήμερα ο Αντώνης μας την εισήγαγε και στην ασφαλή αφίππευση εκ του τραχήλου, διδάσκοντάς της την ενδεδειγμένη κίνηση του ποδιού. Σύντομα η Αγγελική θα εκτελεί πλήρες γυμνιππευτικό ασκησιολόγιο και ο Εκπαιδευτής της, πολύ σοφά, την μυεί σε αυτό! 

     Σπάνιος χαρακτήρας η δωδεκάχρονη Αγγελική μας προοδεύει τάχιστα με την αυτοπειθαρχία αλλά και την ευγένειά της, ιδιότητες που πιστώνονται, ασφαλώς στην παιδαγωγική των ευτυχών Γονέων της! Κι εμείς την χαιρόμαστε και για την σχέση της με τον Ίππο, αλλά και για τις επιδόσεις της επάνω σ΄  αυτόν.

     Μεγάλη έκπληξη αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος η  Ποθεινή, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, μετά από πέντε χρόνια απουσίας (λόγω επαγγελματικού φόρτου) από την πρώτη επαφή της με τον Ίππο και πάλι στη Σχολή μας, επέστρεψε, πλέον κοντά μας για να συνεχίσει το δρόμο της προς την Έφιππη Τοξοβολία, ενθουσιάζοντας όλους μας για την παραμένουσα σχέση της με τον Ίππο και την ισορροπία, καταφέρνοντας ακόμη και ασκήσεις Azva Yoga υπό την συνεχή καθοδήγηση του Αντώνη μας. Χάρμα ιδέσθαι η ανταπόκριση της Ποθεινής στις οδηγίες του Αντώνη και το αποτέλεσμα επί του …φακού!

     Μέσα σε έναν φυσικό χώρο εκατοντάδων κατάφυτων και δενδροφυτευμένων στρεμμάτων που κάθε άλλο μπορείς να τον πεις «κλειστό» η όχι απλώς «αρχάρια» αλλά  π ρ ω τ ο-είσακτη Ποθεινή, υπό την πλήρη εμπιστοσύνη των Εκπαιδευτών της και με εμβληματικήν άνεση ιππεύσεως, κατάφερε να ελέγξει και να διευθύνει τον θερμόαιμο, πρώην ιπποδρομιακό, Ίππο της,  χωρίς στομίδα(!) όταν κάποιοι «γεννημένοι μέσα στ’ αλόγατα» επικαλούνται το απαραίτητό της για να νιώσουν ασφαλείς και να κινηθούν μερικά μέτρα έξω από τον κλειστό χώρο τους! Ο θρίαμβος της ανενστόμιστης ιππεύσεως τεκμηριώνεται και πάλι, από την πρωτάρα Ποθεινή την οποία και ευχαριστούμε για το μάθημα που έδωσε σήμερα ακόμη και σε «εμπείρους Ιππείς»!

      Σ΄ αυτή την δεύτερη εκπαιδευτική ημερίδα, η Άσπα μας υπήρξε ακόμη καλύτερη στη σχέση της με τον Ίππο αλλά και την εκτέλεση του ασκησιολογίου της.

     Με την εκπαιδευτική του ολκή, ο Αντώνης μας βοήθησε την Άσπα να περάσει την "πύλη" συνδέσεως με τον Ίππο, να χαλαρώσει και να μας δείξει το πόσο ικανή Αμαζόνα θα γίνει πολύ σύντομα!

     Πράγματι, η Άσπα με την υποδειγματική σεμνότητά της μπορεί να παραπλανήσει έναν βιαστικό παρατηρητή σε πολλά, όμως, δεν καταφέρνει να διατηρεί αφανείς τις πολλές δεξιότητές της που, ασφαλώς, αγγίζουν και το πεδίο της Ιππικής! 

     Πόσο υπερήφανους μας κάνουν οι μαθητές μας...

     "Αστραπή" γενικώς και ο Αντώνης ο οποίος ήλεγξε επιτυχέστατα καλπαστική πρωτοβουλια του Ίππου του ο οποίος, ξαφνικά, απεφάσισε να επιστρέψει στη φάτνη του, "πετώντας" πάνω από καλλιέργειες και ...οικοδομικά υλικά! Χωρίς να χαλάσει καθόλου το κάθισμά του και χωρίς κανένα ίχνος αιφνιδιασμού, ο Αντώνης μας ανέσχεσε προοδευτικώς τον καλπασμό και έδωσε στον Ίππο μας να καταλάβει ότι ο Ιππόδρομος έμεινε, οριστικώς και αμετακλήτως, στο παρελθόν του! Και τέτοια στιγμιότυπα είναι ό,τι ωραιότερο για τον επιβλέποντα Εκπαιδευτή, επαληθεύοντας τους κόπους και τις προσδοκίες του.

     Βεβαίως, ο Αρχηγός μας Εφιπποτοξότης Αντώνης έχει εξελιχθεί σε έναν άριστο Ιππέα και η θητεία του στη Σχολή μας τον έχει αναδείξει ακόμη περισσότερο κάνοντάς τον να μας εντυπωσιάζει και να τον χαιρόμαστε κάθε φορά που πλησιάζει Ίππο και μαθητές!


     Σήμερα παρενθέσαμε και μία εκτενή εξάσκηση στην ερευνώμενη άσκηση της σπαθιστικής αποκρούσεως βελών την οποία μελετούμε, προς το παρόν, άνευ Σπάθης, καταλήγοντας στο επιτυχές συμπέρασμα ότι θα μπορούμε να πιάνουμε βέλη στον αέρα όταν άλλοι θα αρκούνται να πιάνουν στον αέρα "πουλιά"! Αλλά, περί αυτού θα ακολουθήσει ξεχωριστή αναλυτική ανάρτηση!

     Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Έφιππη Τοξοβολία είναι εφικτή για πένητες, αναπήρους (όχι στο μυαλό, βεβαίως!), ώριμους ενήλικες ή και ηλικιώμένους, βεβαρυμένους υποχρεώσεων κλπ, όμως, σε καμία περίπτωση δεν προορίζεται για εκείνους που δεν ενημερώθηκαν ότι, ήδη, δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας και πασχίζουν να τον ...ξαναδολοφονήσουν, γι αυτούς, των οποίων ένας ανώριμος ψυχισμός τους οδηγεί σε συμπεριφορές όμοιες μ΄ εκείνες κάποιων ανόητων μαθητών του Δασκάλου Kassai Lajos οι οποίοι "εκίνησαν την πτέρναν, κατά του ευεργέτου", καταδικασμένοι να παραμένουν στην "παράγκα" που, εν τέλει, τους άξιζε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.