Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ "ΕΥΣΗΜΟ"!

 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ "ΕΥΣΗΜΟ"!



     Τούτη η εκπαιδευτική ημερίδα κρατήθηκε για τον νεόλεκτον Ίππο στο χρονικό όριο των 40 λεπτών χωρίς ιδιαίτερη σωματική κόπωση, αλλά με υψηλές απαιτήσεις αυτοσυγκεντρώσεως στις οποίες ανταποκρίθηκε πολύ ευκολότερα απ΄ ό,τι περιμέναμε. Βεβαίως, το ασκησιολόγιο και οι ακριβείς χειρισμοί του αναβάτη του Αρχηγού των «Ελλήνων Κενταύρων», Εφιπποτοξότη Αντώνη Διαγούπη, ήσαν τα καθοριστικά «θετικά» αυτής της ημερίδος.

     Η θερμόαιμη ιδιοσυγκρασία του Ίππου και το ιπποδρομιακό παρελθόν του που «θεραπεύονται» μεθοδικά αυτή τη περίοδο, ασφαλώς κι εξακολουθούν μετά από μονοψήφιο αριθμό συνεδριών να δίνουν, ακόμη, αισθητά δείγματα υπάρξεως, όμως, η γενική συμπεριφορά του δείχνει ολοένα βελτιούμενη και, μάλιστα, εκπαιδευόμενος χωρίς στομίδα, όπως απαιτούν οι κανονισμοί της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων».

     Σ΄ αυτή την ημερίδα, η προσδοκία διατηρήσεως της αυτοσυγκεντρώσεως του Ίππου υπαγόρευσε μια σχεδίαση ασκησιολογίου που θα απέφευγε πάση θυσία την   α ν ί α  του εκπαιδευομένου Ίππου και την συνεχή διατήρηση του ενδιαφέροντός του στις απαιτήσεις του μαθήματος και, πράγματι, αυτό επετεύχθη!

     Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ημέρας τον αφήσαμε στο καταπράσινο λιβάδι όπου, αμέσως άρχισε τη βοσκή του ολόφρεσκου χορταριού, αρχίζοντας να απομακρυνόμαστε προς την έξοδο. Τότε, ο αγαπημένος μας τετράποδος δ ι έ κ ο ψ ε  τη  β ο σ κ ή  του, γύρισε προς το μέρος μας, όρθωσε τον αυχένα του και κάρφωσε το βλέμμα του επάνω μας! Αυτό το βλέμμα μόνο μιαν ερμηνεία είχε: «Γιατί φεύγετε;…». Ήταν η στιγμή που ο Άνθρωπος «εισπράττει» το καλύτερο εύσημο για τη σχέση του με τον Ίππο!

     Με την αρμονία σε διαρκή «ροή» στο Ιππευτήριο των «Ελλήνων Κενταύρων» και με ένα πρόγραμμα το οποίο αναδεικνύει, χαλαρά και στο έπακρο, τις δεξιότητες των εκπαιδευομένων Ανθρώπων και Ίππων η κατάκτηση της επιτυχίας δεν εκπλήσσει αλλά θεωρείται αυτονόητη! Και, αποδεδειγμένα, αν και οι Ίπποι είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, οι Άνθρωποι εκπαιδευόμενοί μας και δη τα Στελέχη μας για τα οποία είμαστε υπερήφανοι, αποδεικνύουν συνεχώς το υψηλότατο επίπεδό τους!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.