Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019


ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ


     H διδασκαλία της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" εξακοντίζει την Έφιππη Τοξοβολία της Ομάδος μας σε δυναμικότερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα. 


     Αυτή η διδασκαλία της σκηνικής ιππικής δράσεως, με όσα αυτή συνεπάγεται, σε ελάχιστο χρόνο εμφανίζει τα εκπαιδευτικά οφέλη της σε όλους τους τομείς που κρίνουν το επίπεδο των μαθητών μας.


     Η βιωματική, πλέον και όχι απλώς "ενδεδειγμένη" ίππευση, έφερε τα οφέλη της και σήμερα, αυτά τα οφέλη τα χαρήκαμε στην Κοιλάδα όπου εφαρμόσαμε  ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων Ιππικού Θεάτρου με, φυσικόν "επίλογο", την Έφιππη Τοξοβολία.


     Καλπάζοντας σε ανοικτό έδαφος, χωρίς ο Ίππος να περιορίζεται σε συγκεκριμένο όριο διαδρομής, άνευ αναβολέων, φέροντας μεταλλικό κράνος νορμανδικού τύπου και εσωτερική coife, με επιπλέον αλυσιδωτό gorget με κεφαλοθώρακα, ο "Έλληνας Κένταυρος" ευστοχεί και παρά το ότι ο Ίππος τον οδηγεί μέσα σε κλαριά δένδρου στα οποία προσκρούει, εν τούτοις, καταφέρνει και συνεχίζει απτόητος τον καλπασμό του! 


     Η ...συμβατική Έφιππη Τοξοβολία είναι πλέον  για τους "Έλληνες Κενταύρους" ένα ...πρωινό hors d'oeuvre στο "Gerbeaud" της Βουδαπέστης, πριν αρχίσει η κυρίως εφιπποτοξοτική δράση! Και αυτό οφείλεται στην μεθοδευμένη "εμβάπτιση" των μαθητών μας στην ψυχολογία του πραγματικού εφίππου μαχητή, μέσω της διδασκαλίας του ιππικού Θεάτρου.


     Όπως ήδη έχουμε διευκρινίσει η Ιππασία στους "Έλληνες Κενταύρους" είναι αμιγώς στρατιωτική και από σήμερα εισήχθη και η παράμετρος του φόρτου, δηλαδή, ενός σακιδίου εμφόρτου.


     Μπορεί το έμφορτο σακίδιο να ανυψώνει το κέντρο βάρους με ό,τι αυτό σημαίνει αλλά, ταυτοχρόνως εξαναγκάζει τον Ιππέα σε αυτοματικές διορθώσεις ισορροπίας που είναι και ο στόχος της εισαγωγής της νέας παραμέτρου. 


     Και αυτό το επιπλέον παρελκόμενο, το έμφορτο σακίδιο, εφεξής, προορίζεται να βοηθήσει τους μαθητές μας να βελτιώνουν το ισορροπιστικό τους "κάθισμα"!


     Το ίδιο βοηθητκός υπήρξε σήμερα και ο οξυκόρυφος ιστός με τον κυματίζοντα επισείοντα που χρησιμοποιήθηκε στους προκαταρκτικούς καλπασμούς, πριν την Έφιππη Τοξοβολία!


     Κι όλα τούτα σε συνδυασμό με ασκήσεις εξωτερικής περιιππεύσεως μέσα σε μία πεντακάθαρη και οξυγονωμένη φύση συνιστούν το καλύτερο πλαίσιο για την διεξαγωγή μιας ουσιαστικής εκπαιδεύσεως με αποτελέσματα ορατά από μάθημα σε μάθημα.


     Με "σπονδυλική στήλη" της Ομάδος μας την Έφιππη Τοξοβολία, η Σχολή μας επιδιώκει να αναπτύξει χαρακτήρες εφίππων μαχητών και σε αυτό, το ιππικό Θέατρο αναδεικνύεται στο καλύτερο "μονοπάτι"! Και στη σημερινή εκπαιδευτικήν ημερίδα μας, αυτό και πάλι επιβεβαιώθηκε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.