Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

ΣΗΜΕΡΑ 20ή ΑΠΡΙΛΙΟΥ


     Η 20ή Απριλίου βρήκε πλουσιότερη η Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας με την δωρεά ενός σημαντικού εντύπου και δύο διακριτικών Ιππέως, όλα της περιόδου του Γερμανικού ΙΙΙ Reich, από τον ευγενή ευπατρίδη Οφθαλμίατρο κ. Β. Ι. προς τον οποίον απευθύνουμε ευγνώμονες ευχαριστίες.


     Τα δύο αυθεντικά και σπάνια διακριτικά, έρχονται να προστεθούν στην ενότητα της ιππικής μουσειακής μας συλλογής μαζύ με πολλά άλλα, ενώ το έντυπο το οποίο αποτελεί ειδική έκδοση της "Εικονογραφημένης Εφημερίδος του Βερολίνου" αποτυπώνει με φωτογραφικά ντοκουμέντα τις 16 ημέρες της Ολυμπιάδος του 1936 του Βερολίνου και σε ένα "σαλόνι" παρουσιάζει εκπληκτικά στιγμιότυπα από την σαρωτική νίκη της Εθνικής Ιππικής Ομάδος του III Reich η οποία κατέκτησε έξι (6) χρυσά (!) μετάλλια με πρωταγωνιστή τον μοναδικό επί γης Ολυμπιονίκη Freiherr von Wangenheim ο οποίος, αν και βαρύτατα τραυματισμένος μετά από πτώση, κατάγερε να κατακτήσει το κορυφαίο χρυσό μετάλλιο του Ιππικού 3ημέρου!


     Στην ίδια επίσημη έκδοση του III Reich θαυμάζουμε φωτογραφίες του Αμερικανού κορυφαίου δρομέως Jesse Owens για την περίπτωση του οποίου αναμασώνται προπαγανδιστικά ψεύδη, ότι δήθεν  ο Aδόλφος Χίτλερ ...απέφυγε να τον χαιρετήσει ενώ γνωρίζουμε τα ακριβώς αντίθετα! Γι αυτόν τον μοναδικό Αφροαμερικανό δρομέα για τον οποίο το III Reich επεφύλαξε ιδιαίτερες τιμές και λίγο πριν από την έναρξη της διοργανώσεως, ο φανατικός Εθνικοσοσιαλιστής Adolf Dassler, ιδρυτής της «Adidas», τον επισκέφθηκε τον Όουενς και του προσέφερε χορηγία ενώ ο Jesse Owens ευχαρίστησε τον φιλόφρονα Ναζί και φόρεσε τα αθλητικά παπούτσια «Gebrüder Dassler Schuhfabrik», όπως ονομαζόταν αρχικά η Γερμανική εταιρεία από το 1924 μέχρι το 1949.


     «Με χαιρέτισε ο Χίτλερ» δήλωσε κατ΄ επανάληψη ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης Jesse Owens αλλά οι παραχαράκτες της Ιστορίας ...επιμένουν στα ψεύδη τους!

     Επιπλέον, ο εκδότης Ρόμπερτ Λι Βαν αποκάλυψε όσα είδε με τα μάτια του σε άρθρο της 4ης Αυγούστου στην αφροαμερικανική εφημερίδα «Πίτσμπεργκ Κούριερ»: «Και τότε… Θαύμα θαυμάτων… Είδα τον Χερρ Αδόλφο Χίτλερ να χαιρετά αυτό το παιδί. Παρακολούθησα με μία καρδιά που χτυπούσε υπερήφανα, αφού το παιδί έγινε ο βασιλιάς των 100μ., να δέχεται έναν χαιρετισμό που δεν είχα ξαναδεί κατά το παρελθόν. Είδα τον Τζέσι Όουενς να δέχεται χαιρετισμό από τον Μέγα Καγκελάριο αυτής της χώρας, σαν ένας λαμπρός ήλιος να ξεπροβάλλει από τα σύννεφα. Είδα ένα τεράστιο πλήθος 85.000 ή και 90.000 ανθρώπων να σηκώνεται από τη θέση του και να τον αποθεώνει…».

     Και ο Jesse Owens, εν αντιθέσει με τα ανιστόρητα ψεύδη της "αντιναζιστικής" προπαγάνδας, κατ΄επανάληψη είπε δημόσια την φράση «Ο Χίτλερ δεν με περιφρόνησε. Ο Ρούσβελτ το έκανε!». Και στις 15 Οκτωβρίου 1936, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε Αφροαμερικανούς σε ένα τουρνουά στο Κάνσας Σίτι ο Jesse Owens δήλωσε: «Ο Χίτλερ δεν με περιφρόνησε. Ο πρόεδρός μας ήταν αυτός που το έκανε. Δεν μου έστειλε ούτε τηλεγράφημα»! Και έπρεπε να περάσουν 19 ολόκληρα χρόνια για να ονομαστεί «Πρέσβης του Αθλητισμού» από τον πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, αλλά στην πραγματικότητα ο Jesse Owens ποτέ δεν αγκαλιάστηκε από τους συμπατριώτες του παρά τις συμβολικές επιτυχίες στο Βερολίνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διαφημιζόμενοι της χώρας του δεν ήθελαν να ταυτίσουν τα προϊόντα τους μαζί του, υπό τον φόβο ότι οι καταναλωτές δεν θα τα αγόραζαν!Ενδεχομένως αυτή η αδιαφορία των συμπατριωτών του να τον ώθησε στο τσιγάρο, καθώς επί 35 χρόνια κάπνιζε καθημερινά ένα πακέτο και ζημίωνε τον οργανισμό του. Απόρροια αυτής της βλαβερής συνήθειας ήταν να «φύγει» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών από μία άκρως επιθετική μορφή του καρκίνου του πνεύμονα.Kαι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν χαιρέτησε απλώς τον Jesse Owens
αλλά και τον αγκάλιασε εγκάρδια, 
όπως ο αδέκαστος τιμά τους αξίους!

     Εβδομήντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τους θριάμβους του Τζέσι Όουενς στο Βερολίνο, ένας δημοσιογράφος προέβη σε μία εξίσου ενδιαφέρουσα δήλωση. Ο Siegfried Mischner απεκάλυψε ότι ο Αμερικανός υπεραθλητής είχε στο πορτοφόλι του μια φωτογραφία με τον ίδιο και τον Χίτλερ να ανταλλάζουν χειραψία. Αισθανόμενος ότι ο Τύπος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στον ηγέτη του III Reich, ο Jesse Owens προσπάθησε να πείσει τον Siegfried Mischner και τους συναδέλφους του να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. «Αυτή ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές μου», φέρεται να είπε ο Αμερικανός στον δημοσιογράφο τη στιγμή που του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία.     Ο Siegfried Mischner προσέθεσε ότι το «κλικ» έγινε πίσω από την εξέδρα που τελούνταν οι απονομές, εξ ου και η απουσία πολλών μαρτύρων ενώ ο ίδιος δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να τονίσει την "γραμμή" παραχαράξεως της αλήθειας που δόθηκε από τις κατοχικές αρχές της μεταπολεμικής Γερμανίας για να παραμείνουν κρυμμένες αυτές οι φωτογραφίες ώστε να σπιλωθεί ο ηττημένος Ηγέτης του III Reich και ως ... 'μικρόψυχος" για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

     Και όλα τούτα όταν τα πάντα είναι γνωστά και φωτογραφικά αποτυπωμένα όπως και η περίπτωση της άμεσης εγγραφής του ονόματος του Jesse Owens την ημέρα της νίκης του στη Πύλη του Μαραθωνίου κατ΄ εντολή του ιδίου του Αδόλφου Χίτλερ!     Βεβαίως εκείνοι που επιμένουν να μάθουν Ιστορία από την παραχαραγμένη παραπληροφόρηση της Wikipedia θα εξακολουθούν αυτοθέλητα να παραβλέπουν την πραγματικότητα και να νομίζουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ απέφυγε να ...χαιρετήσει τον Jesse Owens επειδή, δήθεν ο Jeese Owens με την νίκη του ..."κουρέλιασε" την περί Αρίας Φυλής άποψη του Αδόλφου Χίτλερ! Όμως, εάν ρίξουμε απλώς μια ματιά στον πίνακα των νικητών των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου του 1936 θα δούμε (εκτός εάν είμαστε στραβοί) ότι η Ναζιστική Γερμανία  σ ά ρ ω σ ε τα μετάλλια και κυριάρχησε ΠΡΩΤΗ  επί ΟΛΩΝ των συμμετεχουσών χωρών, συντριπτικώς κυρίαρχη και στον αριθμό των ΧΡΥΣΩΝ μεταλλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς τους αγώνες η Ναζιστική Γερμανία εξήλθε η σαρωτική νικήτρια με 89 μετάλλια εκ των οποίων χρυσά 33, με τις πολυανθρωπότερες Η.Π.Α. δεύτερη και με σημαντική διαφορά 56 συνολικώς μεταλλίων εκ των οποίων 24 μόνον χρυσά! 


     Συνεπώς, ο Αδόλφος Χίτλερ ως Ηγέτης μιας χώρας θριαμβεύτριας δεν θα είχε κανένα λόγο να θεωρήσει εαυτόν θιγόμενο από τις νίκες του Jesse Owens αλλά, αντιθέτως, θιγόμενος ένιωσε ο Αμερικανός ρατσιστής Πρόεδρος Ρούζβελτ ο οποίος αγνόησε εντελώς τον διάσημο συμπολίτη του Jesse Owens. Αλλά οι ηλίθιοι στερούνται στοιχειώδους κρίσεως ώστε να αποφεύγουν την παγίδευσή τους στα δίχτυα των εργαλειοποιητών τους... και αναμασούν ανιστόρητες "τσιχλόφουσκες"! Και τεκμηριώνεται, έτσι, ότι οι χειρότεροι ρατσιστές είναι οι δήθεν "αντιρατσιστές" οι οποίο κατασκευάζουν το πρόβλημα για να αποκτούν λόγον υπάρξεως και να νομιμοποιούνται ως "λύτες" του!

     Εμείς, πάντως, σήμερα 20ή Απριλίου 2020, ξαναθυμηθήκαμε μεγάλες στιγμές της Αθλήσεως ξεφυλλίζοντας το δωρηθέν έντυπο, ευγνώμονες προς τον ευγενή δωρητή αλλά και προς τους γεννήτορές μας οι οποίοι μας εφοδίασαν με νοημοσύνη ικανή να υπερβαίνει τις απάτες τις οποίες οι παραχαράκτες της Ιστορίας στήνουν γύρω μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.