Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019


ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ!


     Όλα, φυσικώς ερμηνεύσιμα! Διότι, οι μάζες προορίζονται να χειραγωγούνται από τους εκμεταλλευτές τους, τους ευτελιστές της ζωής τους και όχι από τους ευεργέτες τους κι αυτό είναι ευθέως ανάλογο της αναξιότητός τους.


     Διαφορετικά, οι μάζες δεν θα ήσαν "εγκιβωτισμένα", σε αστικές ανθρωποχωματερές, περιτρίμματα, αλλά θα ήσαν επίλεκτα σώματα και στη φύση η πλατίνα είναι σε ελαχιστότατη ποσότητα έναντι του σιδήρου...


     Γι αυτό και η αρμονία δεν βρίσκεται στις μποτιλιαρισμένες νυχτερινές «εορταστικές», αγχωσικές, λεωφόρους με τον κακαίσθητο, δήθεν, «στολισμό», αλλά στα Ιππευτήρια όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι (…όταν είναι!) η ευγένεια των σχέσεων, όπως στο Ιππευτήριο των «Ελλήνων Κενταύρων»!


     Κι όταν όλες οι συνθήκες συντρέχουν τόσο θετικά για την επιτυχία μιας ακόμη εκπαιδευτικής ημερίδος όπως η σημερινή, κανένας δισταγμός για να ανεβάσουμε τον ...πήχη! 


     Και το ανέβασμα του πήχεως σήμερα σήμανε την προσεκτική επιμέτρηση βημάτων μέσα στην οποία θα έπρεπε, για τους δύο συνεκπαιδευομένους μας, να "ανακαλυφθεί" η αρμονία στην όλη διαδικασία της Έφιππης Τοξοβολίας και σ΄ αυτό τους βοήθησαν οι δύο, διαφορετικού tamperamento, Ίπποι τους οποίους ίππευσαν μέσα στο Κυκλοτερές όπου όλα ήσαν συγκεντρωτικότερα αλλά και δυσκολότερα, μία εκπαίδευση "in vitro" με διδακτική "διαφάνεια" σε όλους τους εκπαιδευομένους, με πρώτον εκπαιδευόμενο τον ίδιο τον ...Εκπαιδευτή, τους Ίππους και τους εκπαιδευομένους!


    Εν αρχή, λοιπόν,, ο ενδεκάχρονος Χάρης βοηθήθηκε να αντιληφθεί τις συγκριτικές διαφορές του γυμνιππευτικού "καθίσματος" από την έδραση επί σέλλας μέσα από ένα ειδικώς "σχεδιασμένο" ασκησιολόγιο, κατόπιν δε, του δόθηκε ο "λόγος" ώστε να διατυπώσει τις ορθότατες παρατηρήσεις του.


     Οι δύο διαφορετικοί Ίπποι τους οποίους σήμερα ίππευσε, όπως και ο συνεκπαιδευόμενός του Απόστολος, συνεισέφεραν εξαιρετική σχετική "πληροφόρηση", πολύ αδρή, θα λέγαμε, σε όλους! 


     Ομοίως και ο Απόστολος συνήγαγε τα δικά του συμπεράσματα αναφορικώς με τα δύο διαφορετικά "καθίσματα", ιππεύοντας τους δύο διαφορετικούς Ίππους δείχνοντας ότι, πλέον, μετά από ελάχιστα μαθήματα, κινείται στην ασφαλέστερη και βέλτιστη "τροχιά" της υψηλής Φυσικής Ιππασίας!


     Πράγματι, σε όλο το πρώτο μέρος της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος ο Απόστολος έκανε ένα θεαματικό άλμα προόδου με αποτέλεσμα να αποτολμήσει και την δύσκολη εφίππευση δι εφάλσεως με σέλλα, την οποία εξετέλεσε με ακρίβεια και με άνεση!


     Οι έφιππες τοξεύσεις κατ'  αυτό το πρώτο μέρος της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος διεξήχθησαν με ιδιαίτερην άνεση και για τους δύο εκπαιδευομένους.


     Και είναι χαρακτηριστικό ότι, σήμερα, ο Απόστολος, πλην της εφιππεύσεως δι εφάλσεως με σέλλα, τόξευσε για πρώτη φορά σε τροχασμό, τόσο ανοικτό στα όρια του καλπασμού και, μάλιστα, με στοχαστικήν ακρίβεια! 


     Και τούτο το κατάφερε ο Απόστολος εξίσου σωστά και με τους δύο Ίππους που ίππευσε.


     Το ίδιο εύστοχος και ο νεαρός Χάρης ο οποίος καθ΄ όλες τις καλπαστικές τοξεύσεις του υπήρξε υπόδειγμα "εικόνος" του ορθού "καθίσματος" και της εξίσου ορθής τεχνικής.


     Αξιοπρόσεκτο το επίπεδο της συνεργασίας των δύο εκπαιδευομένων με τον μεγαλύτερο να υπηρετεί τον μικρότερο και τον μικρότερο να βρίσκεται πάντα στην ετοιμότητα του μεγαλυτέρου μαζεύοντας τα βέλη του κλπ.


     Αυτή η παράμετρος, σημαντικότατη κατά την άποψή μας, της άριστης "χημείας" των "Ελλήνων Κενταύρων" μεταξύ μας διατηρείται σταθερή καθ΄ όλη την μακροχρόνια λειτουργία της Ομάδος μας και δεν περιορίζεται μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού αλλά επεκτείνεται και στις σχέσεις μας με τους Ίππους μας, αν όχι κυρίως με αυτούς.


     Γι αυτό και η φροντίδα των Ίππων, πλέον, επαφίεται στους εκπαιδευομένους μας οι οποίοι αναλαμβάνουν και όλη την σταυλική διαδικασία της προετοιμασίας με την χαλίνωση και επίσαξη.


     Και αυτή η σχέση ευγνωμοσύνης προς τους Ίππους μας οι οποίοι προηγούνται στα συναισθήματά μας ολοκληρώνεται κάθε φορά στο πλυντήριο του Σταύλου όπου οδηγούνται οι Ίπποι από τους Ιππείς τους για το κλασικό υδρομασάζ στους τένοντες των ποδών τους αλλά και για ό,τι επιπρόσθετο χρειάζονται!


     Για μας ποτέ δεν θεωρείται αρκετή η μετά την εργασία φροντίδα του Ίππου και μέχρι την αποχώρησή μας από το σταυλικό περιβάλλον η ευημερία των Ίππων μας συνιστά τον "επίλογο" κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος μας.


     Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από την έναρξη της διανυόμενης ΙΒ' Προπονητικής Περιόδου, απεδείχθη ακόμη εμφανέστερα ότι η ποιότητα έναντι του "όγκου" είναι έννοιες αντιστρόφως ανάλογες και παρά το ότι εκ της ιδρύσεως της Ομάδος μας η επιλογή μας ήταν υπέρ της ποιότητος, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν άρχισε η παρούσα Προπονητική Περίοδος, επικεντρούμενοι ακόμη περισσότερο στην ποιότητα, δηλαδή, στους ολιγίστους των ...ολίγων, διαπιστώνουμε ότι τα αποτελέσματα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι, πράγματι, εντυπωσιακότατα! Είναι δε γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να μας κάνει να αποστούμε από τις αριστοκρατικές Αξίες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.