Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑ και ...άλλα


     Μήπως είστε από τους ευτυχείς που επιλέξατε να κάνετε τουρισμό στην Ουγγαρία και μόλις προσγειωθήκατε στον διεθνή αερολιμένα της Βουδαπέστης ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου Ούγγρου μουσουργού Liszt Ferenc; Μήπως είστε διψασμένοι για δυναμικές εμπειρίες όπως, π.χ., να οδηγήσετε ένα σύγχρονο άρμα μάχης και να κάνετε και βολές με το πυροβόλο του, ή, να δοκιμάσετε την δεξιοτεχνία σας σε βολές με υπερσύγχρονα πολυβόλα, ή να εκπαιδευθείτε σε κάποιο συγκεκριμένο (από τα πολλά...) είδος Ιππασίας γελώντας με όσους αστοιχείωτους νομίζουν ότι "Ιππασία" σημαίνει ...με πάει βόλτα ο Ίππος; Ε, λοιπόν, βρίσκεστε στην κατάλληλη χώρα.


     Κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Γραφείο Τουρισμού και αναζητείστε στη γλώσσα της προτιμήσεώς σας τον αναλυτικό οδηγό δραστηριοτήτων της περιοχής που θα επισκεφθείτε. Για κάθε περιοχή της χώρας διατίθεται ξεχωριστός αναλυτικός οδηγός σε μέγεθος Α4 και το "ρεπερτόριο" αυτών των εκδόσεων καλύπτει πλήρως, όχι μόνον ολόκληρη την Ουγγαρία, αλλά υπάρχουν και ξεχωριστοί οδηγοί για κάθε είδους δραστηριότητα, όπως για την αγαπημένη μας Ιππασία. 


     Μαζύ με τον μεγάλου σχήματος (Α4) οδηγό ή οδηγούς που σας ενδιαφέρει, μην αμελήσετε να πάρετε και τους αντίστοιχους πολύ μικρού σχήματος, αναδιπλούμενους οδηγούς που διατίθενται παραλλήλως ώστε να διευκολύνουν τον χρήστη παραμένοντας άνετα συνεχώς επάνω του. Οι Ούγγροι είναι πολύ μεθοδικότεροι των Γερμανών, απείρως ευφυέστεροι των Εγγλέζων και πόρρω απέχοντες από όλους του υπολοίπους Ευρωπαίους όχι μόνον στον Πολιτισμό αλλά και στους τρόπους απολαβής του.


     Ασφαλώς, στην γκάμα αυτών των μίνι σχήματος οδηγών υπάρχουν και οδηγοί δραστηριοτήτων, π.χ. ο οδηγός Ιππασίας, ο οποίος αφορά στα δικά μας ενδιαφέροντα.


     Η μία πλευρά αυτού του μικρού αναδιπλούμενου οδηγού για την Ιππασία στην Ουγγαρία απεικονίζει τον γεωγραφικό χάρτη της χώρας πάνω στον οποίο επισημαίνονται τα αυστηρώς αξιολογημένα και βαθμολογημένα από την Ουγγρική Ομοσπονδία Ιππασίας, Ιππικά Κέντρα και τα είδη Ιππασίας τα οποία διδάσκονται στο καθένα.


     Στην άλλη πλευρά εμφαίνονται οι λεπτομέρειες επικοινωνίας με καθένα από τα παρουσιαζόμενα στην πρώτη πλευρά Ιππικά Κέντρα, ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα επισκεφθεί ή να επικοινωνήσει μαζύ τους από οπουδήποτε και εάν βρίσκεται.


     Στην Ουγγαρία, όπως και σε όλες τις παραδοσιακώς ιπποτρόφους χώρες (Μογγολία κλπ) για να λάβει κανείς μέρος σε αγώνες δεν χρειάζεται καμία "λισάνς" σαν αυτές που υπογράφουν και χορηγούν, βεβαίως, επί ...χρήμασι κάποιες κυριούλες μέσα από κλιματιζόμενα γραφεία χωρίς να έχουν πάει ποτέ σε Σταύλο, όπως γίνεται στην Ελλάδα όπου ακόμη και ...διπλώματα προπονητών Ιππασίας στέλνονται "πεσκέσι" με το ...ταχυδρομείο. Οπότε, πηγαίνοντας στην Ουγγαρία για Ιππασία, εάν σας ανοίξει η όρεξη να συμμετάσχετε και σε αγώνες, απλώς, εμφανισθείτε και δηλωθείτε στη γραμμή εκκινήσεως.  


     Πώς είπατε; Σας τάξαμε και οδήγηση άρματος μάχης με βολές πυροβόλου; Μα δεν το ξεχάσαμε! Αν τελικώς δεν αρκείσθε στην Ιππασία, όπως αρκούμεθα εμείς, στο Γραφείο Τουρισμού που θα επισκεφθείτε υπάρχει και ένα ειδικό stand από το οποίο κρέμονται μικρές κάρτες μεγέθους επισκεπτηρίου, σαν αυτή παραπάνω, επάνω στις οποίες θα βρείτε αρκετές εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορέσετε να εκπαιδευθείτε στην οδήγηση άρματος μάχης και σε βολές με το πυροβόλο του ενώ, σε άλλα, αντίστοιχα κέντρα, μπορεί κανείς να διδαχθεί νομιμότατα την χρήση ελαφρών και βαρέων ατομικών και ομαδικών πυροβόλων όπλων.      Στην Ουγγαρία, όχι μόνον η Ιππασία αλλά τα πάντα διδάσκονται με σοβαρότητα! Απολαύστε την και απολαύστε την και τώρα τον χειμώνα που είναι πανέμορφη! Εμείς είμαστε στη διάθεση οιουδήποτε ενδιαφερομένου, ιδιώτη ή τουριστικού γραφείου, για την παροχή οιασδήποτε πληροφορίας μιας και η σχέση μας με την χώρα χρονολογείται από το 1992.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.