Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΙΠΠΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  &  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


     Όταν η, "περίφημη", ευρωπαϊκή "Κομισιόν" εφιστά την προσοχή του ελλαδικού (και διόλου "Ελληνικού") κράτους στην αγραμματοσύνη του λαού του και ειδικώς στην αγραμματοσύνη των  ν έ ω ν,  κατοίκων, αυτής της χώρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθούμε στην ανυπαρξία υψηλής ποιότητος Τεχνών, μεταξύ των οποίων και το Ιππικό Θέατρο!


     Αντιθέτως στην Ουγγαρία όπου το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, το Ιππικό Θέατρο αποτελεί μία συνηθισμένη μορφή Τέχνης η οποία υπηρετείται από πάρα πολλές ιππικές Ομάδες και με αμέτρητους θεατές οπουδήποτε δίδεται ανάλογη παράσταση.


     Προσφάτως, με τον επικεφαλής και σε αυτό το ιππικό είδος υψηλής Τέχνης, Kassai Lajos δόθηκε μία θεατρική παράσταση με τίτλο "Ο χρυσός Ίππος" ενώπιον χιλιάδων θεατών στο, τεράστιο και κατάμεστο, κλειστό στάδιο της Βουδαπέστης "Papp László Sportaréna".

Papp László Sportaréna [Βudapest]


     Ένα λαμπρό φωτογραφικό υλικό από την συγκεκριμένη παράσταση μας προσφέρει η Ουγγαρέζα φωτογράφος Varga Ramóna στην προσωπική της σελίδα και από αυτά τα υπέροχα φωτογραφικά τεκμήρια μπορεί κανείς να καταλάβει την μεγάλη καλλιτεχνική αξία του Ιππικού Θεάτρου ως υψηλότατη μορφή Τέχνης.


     Δυστυχώς, όμως, ό,τι και να πούμε, στην γραικία θα εξακολουθούν να υπάρχουν αυτοί που προτιμούν περιστασιακές "αοιδούς" ή κάποιο δευτεροκλασάτο συγκρότημα ροκ ή και μέταλ, αδυνατώντας να συλλάβουν έστω τον όρο "Τέχνη" και, ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται ακόμη και ...υποτιθέμενοι "ιππικώς υποψιασμένοι"!


     Πάντως, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αισθάνεται υπερήφανη για την ίδρυση στους κόλπους της, Σχολής Ιππικού Θεάτρου, της μοναδικής στην Ελλάδα και μία από τις τρεις αντίστοιχες που λειτουργούν στην Ευρώπη με σκοπό την υπηρέτηση αυτής της μοναδικής μορφής Τέχνης όπου Άνθρωπος και Ίππος συνεργάζονται επί σκηνής προς ανάδειξη κοινού υποκριτικού αποτελέσματος, με τις προσπάθειές μας ήδη να διαφαίνονται λίαν καρποφόρες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.